СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 8

• 33 370
  • 772
  •   1
Отговори
# 225
# 226

Естествено, когато преразказът е от името на неутрален разказвач, частта за изпълнение на дидактическата задача ще изглежда малко по-различно.
Скрит текст:
Мисля, че имам някъде снимка и за този вариант, и за тезата. Ще ги потърся. Със сигурност ги има в някоя от предишните седмокласни теми тук.

# 227
Това, което пита mumble-bumble и за мене е интересно.
Но да кажа, че нещо се е случило с файла "Календар на мероприятията".
Де факто е празен.
Лично аз пазя версия от 02.12.
Е, не е истина! Как може такова безобразие! Онзи ден го гледах. Моята запазена версия е от 01.12.

# 228
Я погледнете сега? Използвах опция за възстановяване на стара версия.

# 229
  • София
Вече е наличен Simple Smile

# 230
Дидева, златна си!

# 231
  • София
Не знам дали всеки може да пише в календара, но за да не разбутам нещо, може да добавите останалите 2 пробни в Лого 3 за АК - на 05 февруари и 03 март.

# 232
  • София
Минала е Оли по физика. Моичкият са го пратили във 2ро СУ. Обади се много доволен, бил решил всичко и било много лесно, защото било само електричество.
Да видим другата седмица къде е истината, че аз като чуя как нещо било много лесно и настръхвам.

# 233
  • София
Минала е Оли по физика. Моичкият са го пратили във 2ро СУ. Обади се много доволен, бил решил всичко и било много лесно, защото било само електричество.
Да видим другата седмица къде е истината, че аз като чуя как нещо било много лесно и настръхвам.
Моята днес беше на физиката. Свършила е задачите за 1ч30мин и каза, че били много лесни. И аз настръхвам като го чуя това. Попитах дали не се шегува, пък ще видим колко лесно е било.

# 234
  • у дома
И при нас ОЛИ по физика е била само на електричество-при нас има вече резултати и моето се е класирало на 2 кръг и то след като не беше отварял учебник близо 20 дни и без да се готви. Той и едно момиче са се класирали.

# 235
  • София
Някой да има идея дали в интернет пространството мога да видя резултати от миналогодишното състезание по природни науки в НПМГ? На сайта prirodninauki.bg намирам инфо за резултати, както и задачи, само за предходната година.

# 236
# 237
Много ми е любопитна скалата за тезата. За мен това са едни много хлъзгави 6 точки, които се дават или вземат
Скрит текст:
Grinning От както съм надничала в седмокласни дискусии, регулярно има размяна на реплики: "Колко точки се вземат за ...?" и отговор: "Точки не се вземат, точки се дават." Винаги се сещам за шегата, че Магаданският университет открил, че кравите не давали мляко, а всъщност им го вземали насила. Така е и с точките на НВО.
За мен е странно, че не санкционират открити правописни грешки, където ги няма в задачата за редактиране. При 6 т. за тезата, не би трябвало да отнемат/не дават точки за правопис, освен ако не е драстично омазан.

# 238
  • София
Много ми е любопитна скалата за тезата. За мен това са едни много хлъзгави 6 точки, които се дават или вземат
Скрит текст:
Grinning От както съм надничала в седмокласни дискусии, регулярно има размяна на реплики: "Колко точки се вземат за ...?" и отговор: "Точки не се вземат, точки се дават." Винаги се сещам за шегата, че Магаданският университет открил, че кравите не давали мляко, а всъщност им го вземали насила. Така е и с точките на НВО.
За мен е странно, че не санкционират открити правописни грешки, където ги няма в задачата за редактиране. При 6 т. за тезата, не би трябвало да отнемат/не дават точки за правопис, освен ако не е драстично омазан.
Не знам къде е официалната скала за оценяване на тезата, но в нашата школа отнемат по 0.5 точки за една граматична или правописна грешка.
За мен това с "дават" или "отнемат" е философстване. От 6 точки колкото постигне детето, разликата му е отнета.

# 239
  • София
Дидева, много благодаря за информацията за резултатите. Надявам се да не досаждам, но дали знаеш къде бих могла да погледна и задачите по физика от състезанието миналата година.
Има сериозна разлика в резултатите спрямо предходната година и ми се иска да сравня като трудност задачите.
Благодаря предварително Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт