Деца от всички страни, добре сте дошли-8!

• 20 937
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Добро утро групичка 🌻,

Ех, че е хубаво така да се излежаваш ☺️.

Бибит, тези начални очни прегледи се правят около 3-та година с картинки от разстояние и после около 4-та година вече с незатвореното кръгче от консултацията. Ако забележат някакво отклонение и се съмняват в нещо се отива на очен. Баткото като беше малък много му бягаше едното око на вътре. Ходихме 2 пъти на очна клиника  и казаха, че няма отклонение и проблем със зрението. Разстоянието между очите е било по-широко и за това давало фалшиво кривогледство. Преди 2 годиниимах час на консултацията с малкия и каката беше с мен. Докторката забеляза, че и нейното око бяга на вътре и ми даде направление за нея и за малкото. Пак отидох и с двамата на очната клиника, прегледаха ги с апарати, капки каквото трябва и при двамата казаха същото, както при баткото. Широкото разстояние между очите дава фалшив сигнал и това се израствало с разширяването на черепа. Сега при баткото вече го няма този проблем, при каката все още се забелязва на моменти, а при малкото почти не се забелязва. Интересно как и тримата са с еднакъв проблем. Аз сложих очила, когато бях на 19 години, а таткото сложи преди 4 години. Но при него може и работата да му е оказала влияние. Над 20 години е работил като заварчик.
Бибит, ако не е много нахално от кога носи момчето ти очила и как разбрахте, че има нужда?

Малее, голям роман ви написах за тези очи 😀.

Тези дни сеочаква да е топло и затвориха един голям парк до нас, където се събират хора за барбекю. Но ние там не отиваме никога. Само на малкото паркче, да уграем с децата.
Ако някой ми беше казал, че първоначално 3седмици ще уча с децата в нас нямаше да повярвам, че ще успея. Сега като гледам 3 седмици минаха много бързо, предстоят ни още 3 на учене и после 2 майска ваканция. Но пък като се замисля от както са децата ученици нямаме възможността толкова време да прекарваме заедно освен лятната ваканция. Натоварено ми е и то много, но пък ми е приятно с децата заедно, караме се, разбираме се, те така.

Хайде, изпих си кафето, докато напиша и задълженията ме зоват.

Лек ден 🌞.

# 556
  • На остров
Плами разкошни дечица ! Много хубава снимка !

Бибит и на нас ни предстоят годишни прегледи през май, но вероятно ще ги отложим. Не сме получили още нищо като информация.

Тук априлското време се показава в целият си блясък по три пъти на ден вали сняг, дъжд и грее слънце.

Пожелавам хубав уикенд и много здраве на всички !

# 557
  • Немция
Плами, то и при нас е така с очните прегледи, но при малкия нищо не забелязаха при детския лекар с назоваване на картинки. Тъй като от ДГ препоръчаха да ходи на допълнителни занимания от рода на ерготерапията, трябваше да минем през един здравен център, който е свързан с немския здравен институт. Там преглеждаха очите с апарат и именно там забелязаха отклонение в зениците, и препоръчаха преглед при очен лекар. Малък Бибитко сложи очила на почти 5 години. Със силно изразено далекогледство е, с опция за намаляване с възрастта. И големият го водих след това при очната за всеки случай . При него също има леко далекогледство, но няма нужда от очила. При много деца има т. нар. детско далекогледство.

И при нас дават супер време, над 20 градуса следващата седмица и не знам как ще спрат хората да излизат по-малко. В големите градове ще затварят паркове по този повод.
Ние ще хванем пак гората и полетата. Grinning

Последна редакция: сб, 04 апр 2020, 12:10 от Бибит

# 558
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Плами, чудесни, лъчезарни деца! Да са ти живи и здрави.

Аз преди няколко дена направих час за профилактичен преглед на А за май месец. В Германия не са спрени.

# 559
  • Немция
Профилактичните не са спрени, ама нямам никакво желание да водя детето по лекарски кабинети в такава ситуация. И малкият има час за май. Ще си помисля доста, преди да го заведа.

# 560
  • На остров
И тук не са спрени, но и  аз нямам никакво желание да посещавам лекарски кабинети точно сега.
Дори за мен вече трета седмица ме боли коляното от както паднах но си куцукам и не искам да отида на лекар все още.

# 561
  • USA
Плами,чудесно трио си имаш!
Анджи имаше профилактичен преглед на 17 март и още на другия ден ми звъннаха,че канселират прегледа на момчетата ,които трябваше да са на 25 март. Питаха ме дали имам някакви притеснения,казах не и се извиниха и казаха,че ще се обадят за дата като мине карантината. Май мессец и тримката са дю за зъболекар,та и това май ще отложа с още един месец.
При нас два дни е жега 17 градуса и децата вече се пуснаха по шорти и къси ръкави. Вчера ходихме в един резерват. Страшно много хора имаше като никога до сега. Не знам дали заради хубавото време беше такъв наплив или просто ,защото всичко друго е затворено. Разминавахме се с хората на по 3-4 метра разстояние,но беше мега неприятно,защото знаете горските пътеки колко са широки и все трябваше да спираме децата да не тичат в близост до хора. Резервата е с размерите на малък град и въпреки всичко ми се стори пренаселено. Има много езера пеликани,корморани,жерави и още многоо видове птици. Природата бавно се събужда.В колата държа санитайзери,не давах на децата да пипат табели и карти,въобще толкова много забрани ми идват в повече да налагам на места ,на които преди не съм се и замисляла. Днес ще се ровим в градината да се успокоя малко.

Последна редакция: сб, 04 апр 2020, 20:32 от Kalalily

# 562
  • Немция
Калалили, много симпатичен кадър с кълвача.
Покрай тази коронна криза ставаме асоциални по принуда. И започваме да се замисляме къде е подходящо за разходки, тоест къде почти няма хора. Ще изкривим разбирането на децата. Големият Бибитко преди няколко дни ми спомена, че не трябвало много да излизаме, защото съм увеличавала шанса да се заразим. А ние къде ходим, само по поля и гори... Той е по-голям и осъзнава някаква опасност. Не знам колко време ще ни е нужно да се върнем към едно нормално ежедневие, ако тази ситуация продължи още месеци.

Голям Бибитко дава зор също за къси ръкави, но аз водя преговори да не минава директно на лятно облекло, че нямам желание да се простуди, точно сега.

Мъжът ми излиза в отпуск, има доста свободни дни за вземане , нямат много работа в момента и известно време няма да го мисля заради короната.
Те вече имат коронясали пациенти, както и такива в интензивен сектор. Като се върне на работа, сигурно ще се е разраснало...но няма да го мислим отсега.

Ето малко от нашата разходка днес. Имаше пясъчни алеи около нивите - стори ми се практично, хем селскостопанските култури си растат, хем конят има къде да го тренират. Grinning

Последна редакция: нд, 05 апр 2020, 23:34 от Бибит

# 563
Бибит, супер, че ще отдъхнете малко от тревоги. Въпреки че в този период тревоги винаги има.

Ние имаме една ваксина на малкия, която отложихме защото беше болен и сега не знам кога ще успеем да сложим. Малко се притеснявам за нея, ама поне не е от най най-важните като морбили например. За нея бих се тревожила много повече. Въпреки че сега в тази изолация какво морбили.

Днес тук беше супер ден. Цял ден бяхме навън. Закуска, обяд, правихме си барбекю. После направихме на децата пясъчник, пикник за следобедна закуска. Децата бяха доста изморени и заспаха бързо, много обичам така.

Аз нямам търпение да можем да отидем до къщи и да си вземем някои неща. Вече нямам надежда нито за лято, нито някъде да отидем.  Нормално ежедневие? Мисля, че поне докато не намерят ваксина няма да има такова.

# 564
  • Немция
Аз се надявам на лекарство, за ваксина ще е нужно много време, докато може да се ползва. Фармаконцернът Байер вкарва в действие вече изпитано лекарство срещу малария, дали ще е ефективно ще се разбере. Болници в Германия са заредени вече с него. Работи се и над ново лекарство.

Якамоз, не се коси за ваксината на малкия. И това ще си мине по реда някой ден.
Дано успеете да стигнете до вас и да вземете някои неща.
Супер за хубавия ви ден навън!

# 565
Как сте момичета? Ние сме добре, тук започва да липсва брашно, много ме изнервят такива неща. Опитахме да поръчаме от една мелница, но още не са пратили. Лошото е че в този град няма хубав супермаркет и скоро ще се изнервя и въпреки забраната ще отидем до съседния. Не мога да напазарувам пюрета на малкия.

# 566
  • На остров
Добро утро,

Ние сме от ранобудните Simple Smile .
Бибит много ми хареса с пясъчните алеи !
Вчера и тук беше хубаво времето и бяхме цял ден на двора рязахме разни дребни дръвчета и храсти и после ги мелихме в една машина. После и ние правихме барбекю, въобще много е приятно като е слънчево и топло.

Днес ще ходим на пазар не сме ходили от две седмици да видим какво ще е положението. Ще пазарувам и за Великден, мисля и козунак да правя Simple Smile.

Много хубав ден пожелавам на всички !

Днешният изгрев Simple Smile

# 567
Две в едно, ние вчера бяхме с Йоан на профилактичен за ушите. Всъщност бих ви препоръчала да отидете сега. Няма никакви хора в поликлиниките, освен медицинския персонал. ММ беше с Емма миналата седмица и пак е било празно. Мен също ме беше страх, още повече, че с Йоан бяхме в центъра на Стокхолм. Градския транспорт беше празен. Ние ходихме с колата разбира се. Всички са много предпазливи и внимателни. Радвам се че с Йоан направихме профилактичния преглед. Ако бях отложила щяхме да чакаме минимум 6 месеца за нов час.

# 568
  • Немция
Две в едно, при такъв старт на деня човек не страда толкова от ранното ставане. Blush
При нас всичко се измести назад. Децата лягат малко по-късно и спат по много. Правят 11 часа сън. Поне ще се наспят на воля!

Якамоз, при нас брашното отдавна е дефицитна стока, барабар с тоалетната хартия. Ние сме се заредили с тоалетна хартия, но брашно имам само Grinning 5 кг и ако не намеря скоро малки количества, ще се наложи да купя голям сак с брашно от 25 кг. Joy При нас се предлага и онлайн, пробвай през Интернет да го намериш. В по-големия турски магазин в града ни има чувалчета от 25 кг, но аз предпочитам био качество, затова и се въздържам да не купуваме от турския асортимент.

Две в едно, как е по магазините при вас, спазва ли се дистанция?

Днес ме беше обхванала една летаргия от еднообразното ежедневие вече поредна седмица, но все пак трябва да съм благодарна, че имаме право да излизаме и да се разхождаме, макар и максимално далеч от други хора.

# 569
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Привет банда.
Аз се хванах да правя пролетно почистване 🤪 както и “обичам”....
Отделно А се вихреше в градината, яде пръст 😒 след това изяде двойна порция супа.
Яде повече от брат си.
Въобще уморена съм.

Направих смес за сапунени мехури. И двете деца много се кефят. Утре ще пробваме големи балони да правим.
Якамоз, сместта е с подръчни материали, пробвай!

На мен въобще не ми е великденско, даже не съм украсила. Утре, ако ми дойде музата, може да направя нещо.

Кога ще боядисване яйца: тази, другата или и двете седмици? И как? Събирам идеи. Дзвер иска с восък да рисува, давам му една свещ.
Аз май и за двата ще боядисвам.
На нашия Великден може и да прикадя, имам тамян.

Брашно имам 1кг, по магазините няма, но не смятам да търся.
Съседката ми каза от къде е купила тоалетна хартия , може да се замъкна. Въобще много едно ми става като 80-90те и това не ме радва! 😑

Общи условия

Активация на акаунт