Деца от всички страни, добре сте дошли-8!

• 20 931
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Две в едно, страхотен изгрев! Как е лятото, има ли много комари? Тук уж е по планинско, но лятото имало комари и свекърите не излизали навън. Мен едни комари не могат да ме спрат да излизаме.

Днес децата поизгоряха малко на слънцето, ще трябва да купя някакви слънцезащитни кремове. Добре че си носех крем от алое, веднага изчезна зачервеното.

Бибит, ние поръчахме брашно онлайн, но от няколко дни е все още пендинг поръчката. Надявам се скоро да тръгне, че имаме едно кило брашно.

Аз мисля да си правя всичко за нашия Великден, ако успея да намеря яйца, които да боядисам и брашно за козунак. За католическия каквото направи свеки. Аз предложих да си направим скара за разнообразие. Агне мисля да пропусна тази година, както и големи шоколадови яйца за децата. Може да купим след Великден когато са на промоция.

# 571
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Якамоз, трудно е в чужда къща...
Предполагам при вас още не се говори от кога евентуално може да се очаква промяна в режима.

Тук в Германия този и онзи повдига въпроса и само бури жъне... 😒

Аз под сурдинка да си призная, че локдауна ми спести поредната дискусия за посещението при свеки по празниците.

# 572
  • На остров
Вчера бяхме на пазар, за пръв път излизаме от две седмици. Малко се рвзочаровах, имаше хора - да спазваха дистанция, но определено не беше пусто.

Днес пак ще се трудим в градината дават го хубаво време.

ММ е засегнат от ситуацията и са с намалено работно време, уж за три месеца за сега. Добре, че ще участват в програмата за субсидии на бизнеса.
На Лео вече много му се играе с деца, но така като гледам на есен ще тръгне пак на градина най рано.

За Великден ще правим една разкошна риба плоска( rödspätta се казва)със сос от скариди и към нея пресирани варени картофи. За десерт малиново сорбе с шоколад мус бял и сос от малини. Това са традиционни рецепти на свекървата за дългият петък, аз за пръв път ще ги правя. Дано не се изложа, че тази риба много скъпа ми се видя.
Събота ще правим барбекю а в неделя на Великден ще е сьомга на фурна със специален сос, остро зеле на грил и картофи с фъстъци и хауалапеньо на фурна. Неделното меню го взех от един рекламен вестник тук Simple Smile и тях Ен съм ги правила. В събота ще боядисаме яйца, ще видя дали ще стане с натурални бои.
В Неделя ще се опитам да правя козунак и щеш организираме търсене на шоколадови яйца на двора ( вчера купихме няколко мини).

Ступи благодаря ти, ще чакам да ми пратят писмо за час. Той навършва 4 средата на май та вероятно няма да е преди това.

Ася чудесно че си спестяваш ходенето Simple Smile .
Якамоз аз много си мечтая за вашите брашна, дано скоро ви дойде поръчката.

Тити стана ли много горещо при вас ?

А тита как сте в Канада ? В САЩ за съжаление става все по зле.

Кала ги следя и много се радвам на креативността на децата.

Ирка вие как сте ?

Бибит чудесно, че ще сте заедно всички по празниците ! Публикувай повече снимки или дай Инстаграм Simple Smile

Къти пиши как сте, че се тревожа за Франция и конкретно за вас други познати там нямам. Най вече успя ли тм да се прибере.

Весели празници на всички ! Ние празнуваме само Католически/протестантският Великден.

# 573
  • Немция
При нас днес ще е лятно, 25-26 градуса, на сянка.

Две в едно, и тук хората пазаруват нормално, уж се спазва дистанция. Аз в момента не ходя по магазини, само ММ, и разказвам това, което той вижда. Grinning
Аз имам Фейсбук, но там доста рядко публикувам снимки. Май тук по-често пускам.
Ние сме на агнешко със спанак, но така подробно като теб още не съм го измислила. Ние сме свикнали спонтанно да решаваме какво да се готви и ми е трудно да преценя какво ще ни се яде след 5 дни. Ама вървим към промяна вече. Stuck Out Tongue Winking Eye
Зеле на скара не съм яла.

Ася, бях забравила за сапунените мехури. Ние имаме няколко шишенца от рождени дни, ще им предложа на децата.
Аз под сурдинка да си призная, че локдауна ми спести поредната дискусия за посещението при свеки по празниците.
Имало и положителни страни на корона кризата. Stuck Out Tongue Winking Eye
За Великден не съм кадила с тамян, само за Коледа, но може да го изпрактикуваме с идеята да прогоним злото от къщата. Wink
Големият ми даде идея да надпишем боядисаните яйца с мотото на коронавируса. Grinning От рода на >Ние оставаме вкъщи< или >Всичко ще бъде наред<, така че ще му изпълня желанието. За Великден темата за короната няма да пропусне и трапезата ни.
Ние отбелязваме и двата Великдена, но вълнението при втория,българският, е по-малко вече.

Якамоз, дано скоро ти дойде брашното! Божкеее, какви работи си пожелаваме вече...
Какви са италианските брашна, какво им е по-различното?
Преди няколко дена тук излезе новина как Италия е пуснала цяла влакова композиция с макарони за една немска верига супермаркети, 200 тона макарони май, ако не греша. Grin

Имаме подробен каталог за круизни кораби от едно туристически бюро, бяхме го взели по молба на голям Бибитко, че беше любопитен. В момента децата са се размечтали за пътешествия, големият прави план на кабините и си е избрал най-луксозната. Grinning Или поне една от луксозните, да има хамак на балкона и Пелйстейшън(такъв нямат вкъщи). Мечтите никой не може да ни ги отнеме.

Къти, какво измислихте?

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 13:24 от Бибит

# 574
Здравейте,

при нас е все същото. Заболяват хора, но изобщо не е пандемично. Умират хора със хронични заболявания, възрастни. Иначе по магазините  има всичко,  нищо не липсва, но на земята са начертали едни големи точки, през 2 метра и там трябва да застава човек като отива да плаща на касата.  Сложиха едни прозрачни плексигласови платна, които отделят касиерката и клиента.
Аз си мисля, че изкарах короната, защото имах около седмица болки в очите, конюнктивит, много секрети и сърбеж. А това вече го класифицират като един от основните симптоми.  Не знам,  внушавам ли си, истина ли е...

Изобщо не ми е великденско, нито боя съм купила, нито съм украсила още. Ние си празнуваме нашенския, православния Великден. Всъщност има 10 дена дотогава.
Иначе ние всеки ден излизаме, ходим по разходки в парка, детето кара скутера ние вървим. Всички пъзели, които имаме вкъщи ги наредихме по земята, вечер плейстейшън, аз си чета книгата, шия по малко,  занимавам се с малката, , четем, пишем по малко. От понеделник им започна онлайн училището, видяха се по Зуум, обаче тя като се притесни, не искаше да стои, почти се разплака, учителката им  започна с две песни, после нова думичка, малко приказки и толкова. Каката взе да пише домашни вчера и така.
Вече се показаха първите малки листенца по храстите, минзухари, синчец, горски теменужки. Животът тръгва,
Чудесни снимки слагате на дечица, на природата!  Много ми става хубаво като ги гледам!

# 575
Привет и от мен 🌞.

Ние сме добре,всеки ден учим, аз съм изморена, всеки ден сме на вън, но въпреки това ми е приятно с децата.
Днес и при нас е топличко, до преди малко бяхме на вън. Голяма игра му направиха в паркчето. Там е пълно с канали и на едно място има островче. За да отидеш там може да минеш през големи камъни или през въжено мостче. Малкото не отива, защоро не може, но големите много си играят там. Накрая се измориха, водата ни свърши и ги подкарах да се прибираме. Имаме да доучат още, ще им дам малко почивка и почваме.
Какво им щукна сега, че искали ролери. 2 дена голямо гледане му направихме в интернет и поръчахме за големите, но ще ги доставят след седмица. А те нацупени защо толкова късно 😀.

Аз също не ходяна магазина, само мм ходи. Той казча, че се спазва дистанция, задължително с количка трябда да влезеш. Преди 3 седмици имаше истерия с искупуване на продукти, но сега всичко се намира. Брашно и првсна мая вимаги имам в повече. Ние често ядем тестени неща.
Гледам и Велик ден сте изкоментирали. Ние си празнуваме само по български. Яйца и боя имаме, козукак меся всяка година, а мм ще отиде до една ферма да купи прясно месо. Меню не сме измислили, спонтанно се случват нещата.
Интересно ми е да чета като споделяте как ще празнувате 😀.

Това е от нас за сега 🌻🌞.

# 576
Ние също изкарахме коктивит с мм и то ужасен, той беше много зле. Но пък мина с антибиотични капки така че не мисля че е било коронавирус. Пък и двамата да караме коронавирус само с конюнктивит съвсем не ми се вярва.

Да ви кажа брашното ми дойде. Вече съм спокойна.

Две в едно, супер меню си измислила, браво.

# 577
Якамоз,  и аз се оправих с антибиотични капки. И моя мъж и той го изкара същото.  Тук при нас  постоянно казват, че много хора го карат на крак, дори без да разберат. Именно така се разпространява вируса , незабележимо. Някои с много леки симптоми, та затова си го помислих. Разбира се, че не съм 100 % сигурна.
Браво за брашното!  Аз трябва да си купя бяло брашно за козунаците, че имам само от другото, тъмното.

# 578
Аз също се чудя дали не сме го изкарали случайно, но по-скоро вярвам, че не сме. Ако въведат масов тестове за антитела може да си пусна, но все ми се струва, че няма как да съм го изкарала и никой около мен да не е имал някакви по - тежки симптоми.

# 579
  • USA
Tри дни при нас е лято и преместихме училището и трапезарията на двора. Днес като за последно термометрите стигнаха завидните 24 градуса,но и предните дни беше прекрасно макар и ветровито. От утре прогнозата пак става мрачна и смразяваща,но на всияки добре ни дойде слънцето. Садихме цветя,рисувахме камъни,играха на езерцето ни(имаме декоративно в двора),правиха си палатков лагер на тревата със столове и одеяла за пикник.Карахме колела,скутери.Въобще готова съм да преглътна идната седмица студ.
Училището ни до края ще бъде понеделник ,сряда и петък. Така са решили и ме устройва абсолютно.Така кавото е в повече могат да довършат в останалите дни,а ако не им е достатъчно винаги имат предложения за допълнителна работа.

# 580
  • На остров
Добро утро,

Якамоз има комари, но зависи от годината. На север има повече.

Бибит аз правя по принцип меню за седмица, сега за две направих и пазарувам по списък.

Пожелавам на всички хубави и спокойни празници и да не мислим за ситуацията в която е целият свят.
Дано има хубаво време и слънце !

# 581
  • на брега на морето
Две в 1 - разкошна снимка! Heart Eyes Благодаря, че сподели! Тук такъв тип " тераса" като вашата вдига цената на къщата веднага. Менюто ти звучи вкусно!
Много хубави снимки качвате всички!:hugs:
Ние сме добре.
Гуш на всички!:hugs:

# 582
  • На остров
Мелина радвам се, че се разписа ! Вие също имате чудесна гледка качвай снимки ! Иначе и тук е така, когато имота е близо до вода се вдига цената.

Само да успея да навия ММ за басейн голям и ще съм много щастлива, но засега без успех.

# 583
  • Немция
А_тита, малката ще свикне с този начин на преподаване. Все пак е необичайно, смущаващо и някакси лично да се появи учителката на екрана.
Когато се чуваме с близки по Скайп, малкият се притеснява, а хем добре се познават на живо, изкарали сме толкова мигове заедно, но така на екрана на компютъра го възприема по-различно.

Калалили, браво, много старателни са децата!
В нас големият сам си намира занимания, не скучае, в момента прерисува върху цветна хартия отделните щати на САЩ, изрязва ги и ги налепя един до друг. Прави го с голямо търпение. С малкия правим по нещо на великденска тема, имат занимавки, дадени от училището. Ентусиазмът му не е голям, но изпълнява.

И при нас е топло все още, настроението е приповдигнато от хубавото време.
Днес бяхме на друго място около града.

И пак селска идилия.

На стотина метра от идилията, контрастна гледка.

Дотук с разказа в картинки.

И ние намерихме брашно, дори био брашно в био магазина. Дават само по 2 кг, но мен ме урежда, все пак имам още запаси.

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 23:23 от Бибит

# 584
a_tita и при нас е така по магазините. Навсякъде има големи червени точки, предпазни стъкла на касата, повечето хора спазват дистанция. Има си и идиоти де. Ние се редуваме с пазаруването. Тази седмица е мой ред 💃
Две в едно, ние обожаваме rödspätta. Наистина е скъпичка, но е ужасно вкусна.
Ние празнуваме само на протестантския Великден. С други думи тази неделя. Незнам дали ще меся козунак, ту ми се иска, ту не ми се занимава. За продукти не се оплаквам, за сега всичко кма в магазина. След първоначалната истерия хората се кротнаха и пазаруват нормално.
При нас вчера са правени тестове на случаен принцип за антитела. Оказва се, че всеки 8 от 10 човека има изградени антитела, което е говори, че много са прекарали вируса с минимални или почти никакви симптоми. Ние с ММ коментираме, че аз и децата сме били вече с covid-19. Точно след Коледа аз, Емма и Йоан бяхме болни с точно всички симптоми на вируса, но тогава все още нямаше в Европа, уж.
Аз имам още две седмици практика. Надявам се да не лепна нещо.
Мелина, при вас отварят градините на 20 април. А училищата докога ще са затворени?

Общи условия

Активация на акаунт