Деца от всички страни, добре сте дошли-8!

• 20 924
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ступи, а тестваха ли ви?
Това е много висок процент.

Тук тестваха градчето, което първо и най-силно беше засегнато. Там 30% имат антитела.

Едит: нямало сигурен тест за антитела, този, който ползват не различава антителата от кой сарс вирус са:

Gérard Krause, Epidemiologe am Helmholtz-Zentrum für Infektionsforschung, zufolge gebe es derzeit noch keine breit verfügbaren Tests, die Immunität gegen den Coronaerreger nachweisen könnten.
Sogenannte Elisa-Test, die derzeit bereits erhältlich sind, sollen zum Teil nicht nur Antikörper gegen das neuartige Coronavirus Sars-CoV-2 nachweisen, sondern auch gegen andere Arten von humanen Coronaviren, etwa solche, die Erkältungen auslösen können. Laut Helmholtz-Zentrum für Infektionsforschung lösen bisher bekannte Coronaviren ein Drittel aller Erkältungen aus.

Сега не мога да го преведа, но Гугъл се справя също...

Аз по Коледа бях също много зле, обаче не ми се дават 40€ за тест дали имам антитела.

При нас е лято, постоянно сме навън. Вчера боядисахме яйцата, днес до оползотворих боите:

Днес нали нищо не се прави и реших да съм креативна.
Вчера се опитах в градината да направя нещо, А реве, Дзвер се цупоти 😔
Малко работа свърших де...

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 16:27 от asyalein

# 586
  • на брега на морето
Ступи, ДГ отварят на 20 април, уч- щата на 27 април. Това е за сега, може в последствие да отложат. Аз ако е така Бобо ще го пусна на ДГ на 27 април. Те като са двама им е по- добре, пък и то където 1 дете вкъщи, там и две. Hug
2 в 1 - аз трудно се наканвам да качвам снимки.BlushHug
При нас е все така студено, но децата играят всеки ден в двора. Отделно ходим на разходка в гората на няколко дена веднъж ( като не вали). Великден и ние ще празнуваме само с протестанския, т.е. сега в неделя. Ще боядисаме яйца и ще правим козунак.

# 587
  • Немция
Изследването в онова немско градче показваше 15 % заразеност. Днес чета, че ще се окажат неточни данните и може да се окаже, че по-малко са го изкарали.
И на мен ми се струва висок процента, който показва Ступи. Къде са проведени тези тестове при вас?

Пишат, че короната създава нетраен имунитет, максимално 18 месеца, най-кратък до 6 месеца, така че сега е времето да разгадаете загадката карали ли сте го или не.
Ако наистина е нетраен имунитета, няма да имаме спокойствие от това чудо на природата.

Ася, няма празно при теб, и кърпи си оцветила дори. Браво!
Ние сутринта правехме декорация за прозорците с малкия.

Мелина, хм, аз се надявам да не пуснат децата на училище след 20 април... Не съм убедена, че е най - правилното да ги напъхат всичките в една класна стая на този етап.
Тук на 15 април ще обявят какво са измъдрили.

На мен не ми се занимава с козунаци. Половин ден месене и после не се знае дали ще е добър резултата. Ще вземем козунак от хлебарницата и такааа.

# 588
  • на брега на морето
Бибит, тук ако продаваха козунак и ние нямаше да правим.Hug
За правилното и аз не зная кое е. Но те тук повечето хора така и така си ходеха на работа, в смисъл почти само ДГ и уч- щата бяха затворени...

# 589
Мелина, аз си мисля, че след най-много две седмици пак ще ни затворят. Но времето ще покаже. Чудя се, дали да пускам малката на градина.
Ние вчера боядисвахме яйца. По-точно детето. Маза, забавлява се. А, аз цял ден се занимавах с един козунак. Първият и последният ми, може би. Голяма играчка, но стана чуден.
Времето вкъщи с детето ще ми липсва, колкото и странно да звучи. Чак ми е мъчно, че се връщаме към “нормалното” си ежедневие. Искаше ми се да продължи още мъничко. Не, че преди не си бяхме заедно, но ежедневието беше някак забързано. Но, каквото-такова.
Поздрави на всички! Надявам се да сте добре и здрави.

# 590
Козунакът е мечта!!! Яйцата също са много хубави!!!!

Бибит, от колажите не ме е пуснала музата. 🤣
Много успокояващо ми дойде заниманието. Кърпите ще ги ползвам да опаковам с тях малки give aways за Великден.
Толкова ми хареса резултата и заниманието, че повторих 😂

Остана лилава боя и се чудя какво да направя още.

Ние трети ден се занимаваме със сапунените балони. Голяма игра пада.

# 591
  • На остров
Ася браво за одеялата много креативно !
Маманорие чудни яйца и козунак !
Ти меня пускай щом така го чувстваш, Лео едва ли ще го пуснем преди септември.

Ступи трябва да ти дам рецептата на свеки тогава супер става.
Ние днес си направихме празнична вечеря и честитихме на всички близки и познати. Добре се получиха нещата.

Утре ще боядисваме яйца а в неделя мисля да направя козунак.

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 00:04 от Две в едно ;)

# 592
  • USA
Oхо чуден козунак, яйца и манджите на две в едно изглеждат много апетитни! Ася много хубави кърпи! Бибит сладки пилета!
Лео е голям сладкиш!
Ние ще празнуваме по православния календар единствено тази година. Козунак няма да правя,освен ако мм не запретне ръкавите. Яйцата децата ще боядисат както винаги.
При нас мина торнадо,но без да докосва земята.Доста поражения има и изпадали дървета. Трамплина ни отлетя и не само нашия.За 20 мин стана страшно.Намерихме,го но има 2-3 счупени части които поръчахме да сменим.Разминахме се с минимални щети предвид,че можеше да се блъсне в някоя кола(намерихме го на кръстовището)Или пък да се блъсне в прозорците на няоя къща.Обикновено е забит със скоби в земята,но като беше хубавото време ,го местихме и забравихме да ги сложим обратно. Трамплина ни е с диаметър 4.5м и е от най-тежките.Сещатее се за какъв вятър става дума.
Дистанционното училище продължава до края на май и няма да се връщаме на училище. От ваканция в БГ не съм се отказала още!

# 593
Две в едно, какво честитихте днес 🤔?
Нали е разпети петък?

Аз години наред поздравявах хората с Великден след него, а не преди, както правят протестантите.
Ама как да честитя нещо, което не се е случило?!
Сега честите преди, ама от куртоазия.

Кала, звучи сериозно при вас. Малкият дявол е минал! Дано не се случва пак!
Децата как го приеха?

# 594
Ох, вдъхновихте ме с тези вкусотии! Та станах, запретнах ръкави и направих един сладкиш с круши. Още се пече.
 Много хубави кърпи, страхотни!  Дали после като се перат ще пускат боя? Чудни ястия, козунаци, яйца и  страхотни жълти патета! Браво на майки и дечица!
Кала, късмет сте изкарали наистина. То май от вашето торнадо тука духа ли духа. Довя го явно насам и навън е студ и вятър.
Аз също поздравявам след събитието за Великден, но тук наистина правят обратното.

# 595
  • Немция
Калалили, ужас! Добре, че бедите са се разминали. Надявам се децата да не са се уплашили много. Голям Бибитко е фен и на тема бури, ама само да чете за тях -ако му го разкажа утре, ще е много впечатлен.

Мама норге, прекрасен козунак и яйца!
Почнах да се замислям дали да не се прежаля за православния Великден да не омеся и аз един козунак? Joy Действате ми мотивиращо тук.
Ако имаш възможност, остави детето вкъщи и изчакай да видиш докъде ще доведе експеримента "всички обратно към ежедневието".

Две в едно, поздравления за вкусотиите!
И аз като Ася се зачудих какви са тези поздравления, все пак още не е Великден. Не съм изживяла в Германия да се поздравяват предварително на този празник. И в католическа, и в протестантска провинция. Поздравяваме се в неделя, понеделник... Thinking
Аз си мислех, че празничното ти меню е за неделята.
Между другото и на мен ми се приядоха скариди онзи ден Grinning, като те четох, и днес бяхме на ризото със скариди. Мм го сготви, да го похваля, кулинар е. Стана чудесно.
Лео и шоколадово яйце има вече, щастие детско!

Ася, ставаш за текстилен дизайнер. Wink Как ще фиксираш боите?

# 596
При нас си пожелават весел Великден до неделя, после нищо. Т.е почват предварително до неделя.
Аз започвам от неделя и много ми се чудят.
Аз знам от Бг, че се поздравява с Христос Воскресе до Петдесетница , което е май Pfingsten 🤣
Немците са в потрес с мен.

Бибит, “пекох” ги 5 Мин в микровълновата и ги изгладих.
Второто не успях. Утре ще го изгладя и ще пробвам да го изпера.
Имаш ли типп как да ги фиксирам? Оцет имаше в боята.

# 597
  • Немция

Бибит, “пекох” ги 5 Мин в микровълновата и ги изгладих.
Второто не успях. Утре ще го изгладя и ще пробвам да го изпера.
Имаш ли типп как да ги фиксирам? Оцет имаше в боята.
Нямам какво да допълня, перфектно си се справила. Grinning

# 598
  • На остров
Кала много страшно звучи, добре че не сте имали последствия. И аз искам да опънем новият батут но ММ иска за рд на Л и отделно чел не се препоръчва сега много скачане заради вируса да не се налага да се ходи по спешни отделения за счупвания.
Яйцето е метално и вътре го напълнихме с лакомства.

Споделяйте успешни козуначени рецепти Simple Smile !

Ася тук се честити от днес до Неделя най много пожеланието е нещо от рода на Благ/щастлив Великден. Не се поздравя с Христос воскресе и т.н. В Швеция голяма част от християните са протестанти.

Бибит много хубава украса сте направили !

Ей Кала пак си мисля какъв ужас с тези торнада, добре че сте добре.

# 599
Две в едно, и тук е така. Протестанти са наоколо. Ма тукашните са отворени, та заимстват от православните, та от известно време вкараха и поздрава “Христос воскресе” 🤣

В нашия град са две протестантски църкви и в двете се опитват да ме прикоткат, без успех. Аз водех детето на детската им служба, когато все още искаше да ходи на църква, но той предпочиташе Православната.
Тя пък е безумно малка, защото е строена лично за Николай II, а не за масово посещение, и няма въздух вътре по време на служба. 😔
Аз съм се отказала да ходя, защото се ползва от руснаци, българи, сърби, етиопци, еритрейци , другите не ги разпознавам.... фраш
Отделно са много строги. Освен забрадка, по време на служба не може да съм с панталон, трябва с пола под коляното, а аз нямам такава 🤣

Протестантите ме изнервят с техните псалми.😒

Общи условия

Активация на акаунт