Домашни любимци - декоративни зайчета 9

• 49 123
  • 532
  •   1
Отговори
# 345
Моята много обича сено. Купувам й едно с билки от Пирин. Гранули давам по една шепа сутрин и вечер.

# 346
  • Somewhere far away
Моята много обича сено. Купувам й едно с билки от Пирин.
По една шепа сутрин и вечер според мен е малко. на указанието пише 80 г за пораснал възрастен заек. Това е повече от две шепи.
може ли линк/ снимка на това сено?

# 347
Моят е джуниър все още. Не намирам сеното в интернет, а съм изхвърлила опаковката. Като купя, ще снимам и ще кача снимката.

# 348
  • Пловдив
По една шепа сутрин и вечер според мен е малко. на указанието пише 80 г за пораснал възрастен заек. Това е повече от две шепи.

Изобщо не е малко. Зайчетата трябва да ядат основно сено, а гранулите като лакомство. Това ми го каза ветеринарката, чиято специалност са точно малки гризачи и  лагоморфни. А на пакетите на гранулите каквото пише, е за да се продават. Те и в зоомагазините толкова разбират, гледат да си продадат стоката.

А, сещам се и още нещо - зайчета, които са само на сено, нямат проблеми със стомаха.

# 349
  • Somewhere far away
Аз на тези в зоомагазините не разчитам. и тези в зоомагазините нямат нищо общо с тези, които произвеждат и създават  гранули.
всеки да си преценява, аз говоря от своя опит.
имах зайче с проблем, кожа и кости - ОЧЕВИДНО само сеното не му е стигало както и малкото гранули. откакто му увеличих дажбата вече е едно щастливо и здраво животно и всичко е наред!

# 350
  • София
Можете да давате люцерна ако е още малко или докато се възстанови напълно. Колкото повече гранули, толкова по- малко сено ще яде и в един момент няма да може да яде сено заради прораснали зъби и тогава започват само проблеми. Аз давам малка шепа по 1 път на ден, останалото време е на сено и една купа свежа зеленина.

# 351
Обещах да снимам етикета на сеното, което купувам на моята зайка:

http://store.picbg.net/pubpic/6D/76/844d435d371e6d76.jpg

# 352
  • Somewhere far away
Animal Rabbit2
Мерси! Не съм го виждала тук. Явно ще се пренасочвам или към поръчване от нета или просто ще си продължа да купувам от зоомагазина в града ми, въпреки че адски се дразня на надценките. Търся някакъв по -евтин вариант, ама никъде не намирам. Сено, което да е хем хубаво, хем евтино явно няма такава опция!

И моята мързеланка: Sparkling Heart Kissing Face

# 353
Сеното го купувам от кварталния зоомагазин на цена под 2 лв.
Има телефон, може да попитате дали доставят във вашия град.

# 354
Здравейте.. имам декоративно зайче от 4 месеца и до преди 2-3 седмици започна да се изхожда на леглото щом го пусна от клетката .. преди тва не го е правило .. някой зане ли защо и как мога да го отуча от този навик ?

# 355
Може и да е късно. Моето зайче някога като го пуснах за пръв път в стаята веднага скочи на едно кресло и се изпишка мощно. Веднага му се скарах здраво, наврях му муцунката в локвичката докато се карам, даже го пошляпнах по дупето (не душмански) и... това никога повече не се повтори осем години.

# 356
4 месеца не го е правил аа сега 2-3 пъти и само на леглото

# 357
Харесало си е и понеже е нямало реакция е решило, че е ОК. И може вече да е трудно да го отучиш.

# 358
Мъжко ли е? Маркира си територията.
Стана ми любопитно – то само ли се катери на леглото, или някой го качва там?

# 359
Ние сме с ъглова тоалетна с пелети и само в нея пишка. Иначе тук-таме ака и на други места, но при всички е така. Понякога когато е сърдита, нарочно пишка отвън 😆😆

Моя ъгловата тоалетна я използва за легло и пишка в другия край на клетката

Общи условия

Активация на акаунт