Домашни любимци - декоративни зайчета 9

• 45 661
  • 513
  •   1
Отговори
# 480
  • Somewhere far away
Versele laga е всепризната от всички - и това и ние ядем от първия ден. проучих достатъчно  бързо , въпреки че тогава нямах никакъв опит в гледането на заек, и знам каква храна да купувам- при нас проблемът е че не яде сено и проблемът са предните зъби , не задните.

# 481
  • Sofia
Пробвахте ли с различни видове сено?

И нашето не ядеше от евтиното 🤑

Тази храна е най-добрата за тях.
Има в пакети по 1,5кг и излиза по на сметка.
В Белгия е на 1/2 цена от тази в Бг 🤨

# 482
Cuni adult е чудесна храна, нашата зайка живя 10-г години и 7-м месеца. Никога не е имала проблем със зъбките. Новото е още мъничко, има проблем с две предни долни зъбчета, на две седмици сме при вет. На Cuni junior e и храна, с която е подарено. Постепенно ще минаваме cамо на Cuni adult.

# 483
La Valletta, съветвам ви да се допитате до Зайвет. Лекарката е страхотна. Или Мелинда Де Мул.

# 484
Здравейте! Напоследък забелязвам промени при мъжкото ми зайче и съм много притеснена. Зайчето е прибрано от улицата през януари 2022, при нас е вече почти 3 години. Не знаем на колко е, но откакто е при нас е пораснал. От няколко дни се напикава на ламината, а преди не го е правил, само в клетката си. Това много ме притеснява, понеже е твърде необичайно за него. Имаше преди седмица-две някакво възпаление на очичките, но с капки се оправи, тогава ветеринарят ми каза, че се е получило заради прах от талаша. В момента си яде редовно и пие много вода. Ветеринарят каза, че щом яде и пие вода, значи няма за какво да се притеснявам. А напикаването било защото ,,маркирал,, територия, и бил съзрявал. На 3 години зайче сега да съзрява ли? Моля, ако сте се сблъсквали с подобна ситуация, да споделите мнението си, ще ми е много от полза! 🙏
#зайци #домашнилюбимци

# 485
И според мен се разгонва и си иска гадже. Заведи го да го кастрират.

Но ми е много чудно как може да се вземе зайче от улицата. Че то не би оцеляло и час само, котките и кучетата ще му видят сметката веднага, ако не го сгази нещо.

# 486
И според мен се разгонва и си иска гадже. Заведи го да го кастрират.

Но ми е много чудно как може да се вземе зайче от улицата. Че то не би оцеляло и час само, котките и кучетата ще му видят сметката веднага, ако не го сгази нещо.

Благодаря за отговора! Чист късмет беше, че го намерихме!

# 487
Моето зайче е мъжко, вече е на 4 години и също по това време забелязвам, че се разгонва. Не съм го кастрирала за момента, защото много ме е страх да не му направят нещо, повечето ветеринари се убедих, че не разбират от зайци, аз знам повече от тях 😃Но забелязах, че и той сега на няколко пъти си пишка извън тоалетната - живее в заграждение и си има легенче с пелети, по принцип само там си ходи през останалото време. Така че аз също смятам, че не е нещо притеснително, ще мине 😄

# 488
Препоръчвам д-р Златарова от Зайвет, София. Може да намерите страницата във Фейсбук, занимава се със зайци конкретно от години. Моето, за съжаление, имаше бъбречна недостатъчност. Реално започна да пишка извън тоалетната си преди 2 години и нещо. Препоръчвам хората, които имат проблеми със зайчетата си, да посетят нея, а не обикновени ветеринари...Повечето не разбират.

# 489
Моето зайче е мъжко, вече е на 4 години и също по това време забелязвам, че се разгонва. Не съм го кастрирала за момента, защото много ме е страх да не му направят нещо, повечето ветеринари се убедих, че не разбират от зайци, аз знам повече от тях 😃Но забелязах, че и той сега на няколко пъти си пишка извън тоалетната - живее в заграждение и си има легенче с пелети, по принцип само там си ходи през останалото време. Така че аз също смятам, че не е нещо притеснително, ще мине 😄

Благодаря Ви!

Препоръчвам д-р Златарова от Зайвет, София. Може да намерите страницата във Фейсбук, занимава се със зайци конкретно от години. Моето, за съжаление, имаше бъбречна недостатъчност. Реално започна да пишка извън тоалетната си преди 2 години и нещо. Препоръчвам хората, които имат проблеми със зайчетата си, да посетят нея, а не обикновени ветеринари...Повечето не разбират.

Благодаря, задължително ще прегледам страницата й!

# 490
Моето е мъжко и знам от ветеринар ите, при които ходим, че съзряват полово на около 5 месеца. Тогава го кастрирахме и е като нов - по-спокоен е и по-обичлив, освен че ходи до тоалетна само където трябва. Опитайте да смените талаша със сено - много е полезно за зъбките и коремчетата им 🙂

# 491
  • Somewhere far away
Моята Шуши не спира да има косопад! Не знам какво се случва - по принцип не трае толкова време- знам че имат честа смяна на козината и я сменят по няколко пъти в година, но този път е някво чудо. Реша я  всеки ден, много косми падат - а когато се гушкаме само да си прокарам ръката да я погаля и цялата ръка е в косми. да се притеснявам ли?

# 492
Моята Шуши не спира да има косопад! Не знам какво се случва - по принцип не трае толкова време- знам че имат честа смяна на козината и я сменят по няколко пъти в година, но този път е някво чудо. Реша я  всеки ден, много косми падат - а когато се гушкаме само да си прокарам ръката да я погаля и цялата ръка е в косми. да се притеснявам ли?

Нашият , я сменява напролет и сега. Вече повече от месец пуска много косми, вече намалява, но още си има. И при нас тази есен му падат най-много, досега не е било толкова.

# 493
  • Somewhere far away
да не се готвят за тежка зима. друго обяснение нямам.

# 494
Здравейте , имам мъжко зайче на 2 години от седмица е умърлушен ,вчера забелязах , че и пикае кръв , скърца със зъби и издава странен писклив звук(като скимтене) и след него ходи до тоалетна и си гризе задните лапички вследствие на , което си е направил ранички там . Той попринцип живее свободно из целия апартамент , но ходи до тоалетна само в клетката си, обаче от седмица го прави из цялата стая , което беше още един сигнал, че нещо не е наред с него . Днес го заведох на ветеринар  , доктора ми обясни, че има цистит (не знаех , че и зайчетата могат да страдат от това)  сложиха му 4 инжекции  една от , които беше болкоуспокояващо, намаза раните му с мехлем и ми обясни , че мога да го мажа с антибиотичен крем и вкъщи , но не ми предписа нищо. След посещението при ветеринаря се чувстваше много по-добре , стана ведър , игрив , но след няколко часа вкъщи забелязах пак същите неща от предната вечер скимтене, гризане на лапички и ходене до тоалетна навсякъде ( мисля че може да е , защото действието на болкоуспокояващото е преминало и отново изпитва неудобство ) . Утре сме пак  на лекар (докторът ми каза , че поне 3-4 дни ще трябва да го водя за инфекции ) . Та въпросите ми са следните : Дали сте имали подобни проблеми с вашите любимци , ако да как сте действали ? Има ли как да му помогна (компреси или нещо подобно , бях чула от една позната , че е давала на котката си при цистит червена боровинка , дали ще помогне )  . Какъв мехлем мога да използвам и ще бъде подходящ . Трябва ли да сменя храната или нещо в диетата му, за да ускоря лечението му? И най-важния въпрос , може ли да умре от цистит ?
Ще бъда благодарна на всеки, който ми даде информация как да помогна на моето зайче!!!😊

Общи условия

Активация на акаунт