Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен - 33

• 58 880
  • 800
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте!
Има ли момичета, които са с по-мазна кожа и използват ФДТ на Clinique?
Аз се загледах по Clinique Superbalanced, но не знам дали ще е подходящ.

Аз съм ползвала друга версия (когато бях с мазна кожа, сега вече съм с нормална/комбинирана).
Скрит текст:

Случвало се е да го нося по 10,12 часа, когато съм на работа, държеше се горе-долу прилично,  но след 5-я час може би, започваше леко да се свлича около носа/брадичката и леко лъсвах. Покритието беше леко към средно. На редовната цена, на която се предлага, не бих го препоръчала. В този ценови диапазон съм пробвала и на Tarte (когато бях с мазна кожа) и откъм покритие, издръжливост и финиш беше много по-добре.
Скрит текст:

Откакто почнах да ползвам хидратиращи кремове и фон дьо тени за мазната ми кожа, мисля че се промени към по-добро.

# 721
Може ли мнение за Guerlain terracotta skin stick?

# 722
Привет!
Попаднах на нещо заинтригуващо!

Как да изберем цвета на фон дьо тена?

След като сме си избрали подходящата текстура фон дьо тен e важно да нацелим и правилния цвят, който ще съвпада с тена на лицето, за да се слее и да застане незабележим, като втора кожа. Много скоро, няма да е необходимо да тествате хиляди предложения, докато откриете вашия цвят, защото козметичните компании, възнамеряват да започнат производството на фон дьо тени „по мярка“, директно в магазините пред вас. Мерките на вашата кожа, ще се взимат с високотехнологична апаратура, която ще измери нивата на меланин, хемоглобин и цветен шум- за да разгадае вашия таен код на тена; а освен това, тя ще констатира и нивата на хидратация, омазняване, активност на потните жлези, за да адаптира текстурата на фон дьо тена. Всичко това, ще се случва пред вас, в магазина, от вашия консултант, който ще анализира различни зони на вашето лице, за да вкара информацията в компютър, ще калкулира, вашата персонална формула на красота, за да дозира всички съставки, необходими за вашия фон дьо тен „по мярка“ и да ги напълни във флакон, само за 10 минути. Следва смесването на компонентите, в козметичен шейкър, тестване на получения фон дьо тен, върху вашата кожа, залепянето на етикет с вашето име и номер- закодирал тайната на вашата красота. Вижте повече, от следващото видео:
https://youtu.be/5nz8FK0m31k

Не бързайте да тръгвате по магазините, защото тази технология, все още, не е налична в България, а и не се очаква скоро. За това, докато очакваме иновациите, ще се научим как да се справяме сами.

# 723
Pink Dress, не е чак такава манна небесна, а по-скоро услуга, която предлагат Ланком в някои магазини, подобно на ЕЛския скин мач- маркетингова процедурка, която да те накара да се чувстваш специален. Шишенцето с ФДТна е с твоето име, код за теб и т.н. Преди да проверят кожата ти с невероятната машинка, те питат какъв тип кожа си, какво бориш и към какво реагираш (ако знаеш), въз основа на което се избира базата за пигмента. Тя обаче е една от наличните им формули, използвани за техни ФДТни. Цветово бях впечатлена от изборът на машинката- супер...докато не оксидира на кожата ми час по-късно. Така че има положителни и отрицателни страни. Например- аз съм с мега суха кожа с големшки пори. Машината избра за мен базата на Teint Miracle- хидратиращият им ФДТ. Това знам, защото аз, ФДТ фрийкът съм пробвала всичките им ФДТни без 1 и стоеше по същия начин. Този ФДТ на теория трябва да ми пасне супер. На практика не е от любимците ми за пори и бръчки. Цветово бях впечатлена-машинката нацелва подтона на кожата ми и ако искам готовият продукт да е малко по-тъмен, както се случи с мен, това може да се персонализира, пробват ФДТна на лицето преди да го затворят. Кофтито при ФДТни на Ланком е, че променят цвета си когато изсъхват- този не беше изключение. Не само просто става по-тъмен, а и по оранжев при мен. Доста след като пробвах този ФДТ открих един от фаворитите си- Teint Idole на марката, който на теория е за по-мазна кожа, но иди рАзбери... пак е проба-грешка. Все пак мисля, че Ланком правят чудесни ФДТни и спирали и ще продължавам да пробвам новите им неща, но не препоръчвам машинката като нещо невиждано досега. А това с меренето на хемоглобина... цък.

# 724
  • София
Бях чела, просто не мога са се сетя къде, че някъде Англия, дали не беше Лондон, има магазин, в който може да ти направят индивидуален микс, който да подхожда идеално на твоя цвят кожа със съдействието на консултант на  Kevyn Aucoin to The Sensual Skin Enhancer.
Честно казано, като намеря къде аз ще се възползвам. Като идея е чудесно всичко, да видя на практика искам как са нещата:)
Аз проби не намерих, на място все отлагах да отида, че е надалеч магазинът, в който мога лично да пробвам, пък сега съвсем невъзможно...

# 725
  • някъде под слънцето...
Веднъж ми забъркваха някакъв на минерална основа.

Само цвета беше супер.Появиха се някакви бразди(бръчки) , които нямам, отказах се.
Предпочирам допотопния метод.
Отсипка, разносвам седмица две и решавам.

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 12:56 от sl

# 726
Мерси, Ния! Споделям мнението ти, както и на SL! Единият цвят не прави ФДТ-то!

Бях чела, просто не мога са се сетя къде, че някъде Англия, дали не беше Лондон, има магазин, в който може да ти направят индивидуален микс, който да подхожда идеално на твоя цвят кожа със съдействието на консултант на  Kevyn Aucoin to The Sensual Skin Enhancer.
Честно казано, като намеря къде аз ще се възползвам. Като идея е чудесно всичко, да видя на практика искам как са нещата:)
Понеже става дума за любим мой продукт, който притежавам, както и 2 други ФДТ на тази марка, нека все пак поясня, че The Sensual Skin Enhancer е създаван като професионален продукт за профи МУА в само 16 цвята от най-бледия до най-тъмния и първоначалната идея е била да се ползват като палитра за смесване и максимално къстомизиране. Аз смесвам 3 цвята за да си докарам моя Wink
Показвам!

Предвид цената на продукта обаче услугата е повече от чудесна, защото не всяка ще е щастлива да извади пари за 3 читави консилера/фдт, когато и трябва само един.
Друга характеристика на този продукт е, че си иска инвестицията от време, търпения и яко бъфване (на правилен БГ език би било... ???) за да се стигне до чудесен резултат!

Скрит текст:
Другите 2 ФДТ на Aucoin, които имам и харесвам:
The Sensual Skin Fluid Foundation

The Etherealist Skin Illuminating Foundation

" You can now - drumroll, please - get your exact colour blended for you at Space NK counters"
https://www.telegraph.co.uk/beauty/make-up/kevyn-aucoin-custom-blend/

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 18:49 от Agent Provocateur

# 727
  • София
Агент, не мога да прочета цялата статия, тъй като нямам абонамент за сайта (за да прочетеш статията трябва регистрация, но с кредитна карта с безплатен първи месец и по £8 след това месечно). Ако можеш постни скрийншот на статията ако не може да се копира. Вярвам, че и на други ще е полезно. Ако не, моля, кажи само в кой магазин точно предлагат тази услуга в UK.
Когато попадна на добронамерени консултантки, те пък не знаят какво да ме правят, защото витилиго не са виждали или пък други, които са груби и ми казват, ами то няма как да ви се помогне на вас...
Една такава услуга е точно за мен и бих платила повече, за да имам точно моят си цвят  Heart

Ния, тази комбинация от широки пори, суха кожа, но в добавка и едни хубавки бръчици и един забележителен лъскав нос, който фдт не го лови ми е най-любима! За такъв специален случай каква основа, мислиш ти, е подходяща?Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 20:04 от Happythought

# 728
Happy, статията е от 2016, но аз съм извадила локацията от нея:
" You can now - drumroll, please - get your exact colour blended for you at Space NK counters"
https://www.spacenk.com/uk/en_GB/stores.html#!

Но аз бих се обадила и в Selfridges на каунтъра на Aucoin да питам дали предлагат услугата.

Не съм Ния, но да кажа моят подход за такова лице и нос - една матираща основа за Т-зоната и 2-ра, хидратираща, за останалата част от лицето. Както и малко фина пудра по носа ПОД ФДТ-на! Сетинг пудрата върху ФДТ също може да е 2 вида - матираща за т-зоната и по-естествена /озаряваща за останалите части.

# 729
  • София
Ще се обадя - задължително! Само да мине локдаун а тук! Много благодаря!
Тя само да и стъпи кракът на Нията на Острова и скачаме в Селфриджис, че и е като втори дом там и ще си имам другарче да ми даде съвет:)
Аз имам два праймъра - Benefit Porefessional Face Primer и Smashbox Photo Finish Primerizer Primer + Moisturiser. Бих опитала и други, хвърлила съм око на Hyaluronic Hydra Primer By Terry ако някой има впечатления нека сподели:)
Техниката първо свободна пудра после фдт на носа е единствената, която работи за мен! От вас двете с Ния я знам!:)

# 730
Grinning Ти имаш всичко, от което имаш нужда - Порфешънълът на Т-зоната (или нос и леко нагоре към чело + вечно проблемните пори от 2-те страни на носа) и Праймърайзърът по осаналата чат от лицето. Под тях - сънскрийн и под него  тонер/серум/лосион - каквото си ползваш като грижа за кожата.

# 731
  • София
Точно така действам и аз! Simple Smile
Ама все се оглеждам за нови неща, че да не взема да пропусна най-инцидентно нещо ново и невероятно добро!:)

# 732
Хето ме и мен. Аз (!!!) от порфешънъл лъсвам в т-зоната, а нали бла бла суха кожа, Сахара, няма пак да ви надувам главите.
Базата на Бай Тери е много, много, много добра. Не знам какво прави- ФДТ с нея не ми изглежда по-сочен, нито матира кой знае колко. Но изглажда, под по-лъскав ФДТ леко матира, увеличава времето, в което кожата ми изглежда добре и най-хубавото- със сандвич от нея и пудрата на БТ отгоре нищо не ми се набива никъде. Бръчки-йок. Но и базата, и пудрата са пипкави и не сработват с всеки ФДТ или четка (пудрата). Паднат ли ограниченията ида, Хепи! Даже тези дни се чудех дали да не изчакам да мине лудницата в ЮКей и да се занеса преди да започне нашата.

# 733
  • София
Ния, за лудницата в UK ще ти пиша на лични!
Базата на Тери ще я пробвам, то се е видяло!:)
За четките - има далеч по-опитни от мен и със сигурност повечето момичета тук знаят коя е най-добра за техният фдт... Аз като един начинаещ, не си позволявам да давам съвети, но тъй като от много време ползвам една специална четка за фдт и за мен е вълшебна ще си позволя да я препоръчам:

Тази четка за мен е наистина страхотна, нанася всичките ми фдт отлично, не маже, чудесен е финишът, много бързо се работи с нея, не е мръднала, а е прана безброй пъти и най-вече в неопитни ръце се справя прекрасно. Единственият минус е, че е скъпа наистина...

# 734
Четките на Hourglass с тaклонови влакна са наистина много хубави!
За моя мъка имам поне 3-4 чудесни четки за ФДТ и няма как да си я оправдая!

Ехаааа, днес съм на всяка гозба мерудия Wink
Скрит текст:
Ще покажа просто за да подкрепя мнението, че всеки ФДТ изглежда различно блендаван с различни четки/ББ и понякога се налага доста да поекспериментираш за да си намериш оптималните за твоят вкус и колекция от ФДТ четки/апликатори/да не забравяме и пръсти! Grinning

Много любими ФДТ четки:
The Seamless

A тази ще си я купя някой ден:

Любима Aucoin:

A тази я чакам да дойде по пощата до ден-два:

Любима KVD

A тази съм си я набелязала за следваща:

Любима Sigma

A тази също я искам, но някой друг път Grinning

PS Вече всички разбраха, че правя ДО и домашни днес с децата и съм обезумяла!

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 23:05 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт