Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен - 33

• 59 898
  • 800
  •   1
Отговори
# 615
Кожата на шията в 90+% е по-светла от кожата на лицето според мен и това, което виждам.

Случва се през лятото да се обърне съотношението, защото някои от нас ползват религиозно слънцезащита по лицето и не толкова религиозно - по шиите си.

Винаги продукт намазан без да е бленднат ще изглежда по-различно от бленднат.

Михаела, прости ми, че те занимавам след покупката, но все пак искам да знам отиде ли лично да си избереш цвета?

PS Държа да кажа, че аз лично с този ФДТ съм тествана с машина, без машина, на око, етц. многократно и все още не мога да кажа кой цвят е най-близо до "мой"

# 616
  • София
Те как се ползват?

# 617
Михаела, смесват се с фондьотена, но в твоя случай пробвай на лицето, пробвай с мокър блендър, много фондьотени, които ми стоят ужасно нанесени с пръсти ми стоят пък чудесно, когато ги блендна хубаво с мокра гъбка. Вече тогава си прецени дали ти е тъмен цвета и ако ти е тъмен вече по-добре си го остави за след няколко месеца.

# 618
Аз коригирам тъмен фдт като го смеся предварително с дневния крем. Винаги ми е помагало.

# 619
Момичета, моля ви за препоръка за фон дьо тен подходящ за по-суха кожа, който най-вече да е траен и да има от средно до високо покритие. По-скоро дрогериен клас или някоя корейска марка.
В момента ползвам СС крема на Буржоа, цвета си го напаснах идеално и покривността е що годе добре, но ми е поредния нетраен. Май досега Colour Stay на Revlon най ми пасва, но сякаш ми се пробва друго. Simple Smile

# 620
Този на Ейвън, за който питаше Хелия на предната страница, е подходящ за суха кожа. Не смея да кажа дали позволява напластяване, обаче. Аз повече от една помпичка, добре блендвана на цялото лице, не съм пробвала да слагам. Може и да се получи. Сериозен проблем с малка трайност не съм имала с никой май. На суха кожа застават там и не мърдат, без значение кой. Понякога в края на деня ми се случва да попият и лицето ми да изглежда видимо сухо, но то е от крема и базата, които съм сложила по-скоро.
Михаела, напълно съгласна съм с Агентката и продължавам да мисля, че ако нанесеш достатъчно фин слой, равномерно разнесен върху добре хидратирано лице, този цвят няма да ти стои никак зле. Дори по-тъмните участъци от шията ти на последната снимка ми изглеждат същите като тон.

Последна редакция: ср, 04 мар 2020, 00:07 от Light Beam

# 621
EL DW при мен само с гъбка стои добре. Нито четка, нито пръсти го нанасят добре.
Та - Михаела, цветът си изглежда подходящ.

# 622
С тази четка ветрило на ecotools нанасям метеоритите https://beautymessirazniraznoobrazni.blogspot.com/2013/09/ecotoo … an-brush.html?m=1

# 623
Момичета, препоръка с какво да изпера/измия четка за фон дьо тен?

# 624
Момичета, препоръка с какво да изпера/измия четка за фон дьо тен?
Аз с бебешки сапун ги мия моите

# 625
Четките пера с един бял сапун против петна от dm

# 626
Скоро ми подариха този фдт, никога не съм използвала фдт-ни на Ейвън. Някой пробвал ли го е?

Този на снимката е адаптиращият. Имах beige linen - ползвала съм го преди 1-2години. Доволна съм като цяло. Има добра покривност.

# 627
Като начинаеща в темата, какво означава блендвам?

# 628
  • Варна
Като начинаеща в темата, какво означава блендвам?
Смесвам, сливам

Едит: преливам също

# 629
Аз ползвам антибактериален сапун за четките, нищо специално, но върши перфектна работа.

Общи условия

Активация на акаунт