С недоспалата ни ЮНСКА мама, спим по парковете двама!

• 10 692
  • 280
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Tatalina, ние ползваме кошница Maxi-Cosi. Купихме я от една мама от форума миналата седмица.

# 61
  • Бургас
Здравейте и от нас.
И мойта бебка е така ту спи по цял ден ту се кокори, а за приказването и компанията когато е будна вълна можеш да хванеш на устата от приказване, а сега и нов номер имаме като излезем на разходка иска някопй да я носи за да може да се кокории да гледа хората около нея.
За кошницата нашата е на Чиполино, но понеже и на мен ми се струва много сгъната и сложих отдолу една възглавничка и една пеленка да стане по-плитка и така си я разнасяме навсякъде.

целувки и лек ден

# 62
Здравейте, мили момичета и бебчета!

Пепитка, темата е чудесна!

Ей, ме на!  Laughing Да не се чудите, къде съм! Тук съм си и ви чета винаги когато мога, но таман реша да напиша нещо и се появява някой "пречител". По цял ден сме на разходки, прибираме се само за следобедния сън на Еми, и ако и евентуално и Миа спи през това време аз гледам да поработя малко на компютъра, че иначе нощем като се заработя и аха да си легна и се съмнало Wink Sunglasses Та, започнах да работя, когато мога денем и да не пипам нощем. Колкото мога не се изсилвам. Всичко е наред, когато децата са добре. Все още се борим с болежките на Еми. Даже в събота пак си имах емоции из Пирогов, защото Еми падна в петък и уж, както и нямаше нищо в събота следобед, коляното и се поду и отказа да стъпва. Рева без да спира три часа и накрая я нарамих и на разходка из болниците.  Не искам да ви казвам, че бях на ръба на нервна криза, защото бях сама с децата уикенда. В педиатрията, почти не ни обърнаха внимание, та накрая стигнах до Пирогов, не мога да ви кажа, каква картинка съм била с кошницата с Миа в едната ръка и с Еми окрокнала кръста ми и ревяща в другата, в 11вечерта. Слава богу, подуването се оказа само от травмата и вчера, като се събуди вече не помнеше. Цял ден тича и вилня, едвам я удържам- луда е за две момчета. Снощи, т.е рано сутринта Емо се прибра и аз докато му разкажа и дойде новият ден, та пак не съм спала, ама то моето си е вече перманентно състояние от години...

Миа от своя страна расте с невероятни темпове. Имам чувството, че с часове расте! Храни се само на кърма. не смятам да я захранвам с каквото и да било преди 6месец, дано кърмата не ме предаде. Коликите и попреминаха и сега плаче все по-рядко, но плаче с пълна сила когато реши Laughing Обикновено обаче има защо или е гладна или е наакана. Доста поплаква и когато и се спи и не може да заспи. Спомням си, че и Еми беше така, сякаш не знае, че трябва да си затвори очичките. При Еми това продължи, обаче до доста късно, дано при Миа да не е така. Миа вече гука и много се смее, особено, ако Еми и говори.
Кошницата за кола я ползваме от първия ден. Нашата е на Чико и съм безкрайно доволна от нея. Това е една от най-сполучливите ми покупки и при Еми и сега.
На 5август, ще замина с децата на почивка за една седмица във Велинград, надявам се и на трите да ни се отрази добре. Дано не полудея Crazy После, ще се приберем за една седмица и заминаваме на море. Вие, ще ходите ли на почивка и ще водите ли и бебетата? Мен вече са ме обявили за непоправимо луда, та затова избягвам да се срещам с хора...

За сега толкова от нас, че се увлякох в писане и сигурно съм ви досадила, но нали не бях писала отдавна...

Целувам всички спали и недоспали мами и всички мъници! Hug  bouquet

# 63
Да , Мишел, с двете ръце съм за пътуване с бебока и срещам солидна съпротива от страна на мъжа ми и родата му, но смятам да превъзпитам мъжа си, а и в общи линии май успявам да се наложа вече в тая насока. Смятам септември да пътуваме с бебо до София и обратно. Единствената пречка би била ако е много горещо, защото нито климатик може да се пусне, нито прозорец да се отвори аб е кофти.
Ние сме с ужасен запек от 2 седмици, изхожда се един път на 4-5 дни и то с какви ли не помощни средства, дори и с термометър колкото и неприятно да звучи, но като го гледам как агонизира, не се стърпявам и прибягвам до тази крайна мярка. А е само на кърма, при това аз карам здраво на плодове и зеленчуци.
ами това е. благодаря ви много за приспиващите методи:)
лека и спокойна вечер:)   bouquet   bouquet   bouquet

# 64
  • Велико Търново
Е,много е хубаво пак да пишат по-вече мами да не ги мислим.
  Ние кошница за кола нямаме,защото нямаме последната,но от осмия ден е в шезлонга,той има напълно легнало положение,но аз го слагах на следващото главата и беше надолу,а краката нагоре.
   Ние на почивка няма да ходим тази година,защото както писах нямаме кола,а с такова малко бебе по друг начин е невъзможно."Кандърдисвам"мъжо да отидем на гости на свекърва ми в Левски,но той оказва голяма съпротива.На мен ми се ходи,защото една приятелка има басейн в къщата си и една голяма дъщеря,която ще наглежда Божидара и като се представя шезлонга до басейн и чаша с нещо-не сок и ми става едно хубаво.Дано и този път да не ми откаже.
  Днес цял ден Божидара я гледа баща и,аз си поспах следобед и съм доволна.
  И да ви се похваля Божидара съвсем съзнателно удря една средно голяма плюшена играчка.Тя е в червено и жълто и привлича погледа и.Голяма игра тя  я бутне,баща и я вдигне и така цял следобед.
 Тук валя голям дъжд и сега е едно прохладно и сега ще излизаме!
Това е засега от мен!

# 65
  • София
Здравейте мамчета и от нас!

Ние сме добре.Коликите вече почти отминаха.Пропускаме едното нощно хранене и като го нахраня в 21.00 става чак в 2.30,а след това към 6.00.Моята майка все още е при мен и ми помага страшно много и не мога да се оплача от недоспиване. LaughingИ аз не му давам още сокчета и е само на кърма,нищо че лекарката ми каза да му давам.
Питах педиатърката дали да водим Ники на ортопед и тя ми отговори,че не е необходимо,но аз все пак искам да го заведа. Вие къде водихте на преглед вашите бебчовци?

Целувки и много усмивки  Grinning

# 66
  • на брега на Дунав
Здравейте мамчета и от мен. Страшна жега брей, направо не ми се говори  Mr. Green. Мечтая си за едно климатиче, ама пусто още сме на квартира и не можем да си позволим такава екстра като се местим постоянно. Аз най-накрая извадих някой снимки на моите съкровища, та ето адреса: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=52189.
Сами най-накрая разреди храненията. Махнахме едно и паузите вече са между 3 часа и половина и 4 часа, пък до някой хранене минава и 5 часа. Абе като реши детето, че е гладно и давам. Коликите определено се поразредиха, но акането все още е малък проблем. Опитваме все още да се кърмим макар, че почти на всяко хранене дохранвам наполовина, да видим до кога ще е така. Това е за сега от нас. Отивам, че Самуил нададе вой.  Joy

# 67
  • София
За ортопед педиатърката ни даде направление. Дори настояваше, защото излизала в отпуск, а трябвало да се иде до края на втория месец. Прати ни при д-р Хайвазов в 25-та поликлиника в Младост 3. Иначе докторът е от клиниката в Горна баня.
А за хранениата: ние сме от 6 сутринта през 3 часа. До снощи последното ни хранене беше в 12 през нощта, но вече е в 9. Така че имаме пауза от 9 вечерта до 6 сутринта. Снощи спа и не се събуди през този интервал, но й беше за първи път. Тази нощ ще видим как ще е. Но ние сме изцяло на АМ.

# 68
Здравейте и от нас-от миткане по градинките не остава много време,но не мога да не се разпиша...Мишел,радвам се ,че се появи-определено ни липсваше...Дано да ти свърши това изпитване на търпението,че направо не ти завиждам...опитвам се да си представя какъв динамичен живот живеете-но нищо надявам се че зорът ще е кратък,после като порастнат,ще ни е весело като си спомним...А за почевката,ти стискам палци-дано да няма инциденти и да успееш и да си починеш...А за морето-да се изкъпете и заради нас,че нашия тати пак е с нова работа и отпуска няма да има...ако успеем да мръднем извън града,пак съм щастлива,но нали пак е разнообразие...сега ако искаме можем да пътуваме с него и не се помайваме много-даже вчера ходихме до Хасково,и Ивчо спа през цялато време/паузи само за манджата правеше/ и то въпреки,че Сами не го остави на мира-то не беше гушкане,целуване,дърпане...
За столчето/кошница/ и на нас това ни е може би най-успешната покупка...нашето е на Чиполино-Ивчо през деня основно в него стои,много му харесва..а и на мен ми е много удобно,мого да си го разнасям от стая в стая и то без да го будя- а и за приспиване е незаменимо-слагам го на земята и подритвам/както правя и в момента/

Корнелия-страхотни снимки и още по страхотни дечица...да са ти живи и здрави и много да те слушкат!
А за тези от Пловдивските мами дето още дне са се включили в ежедневните сбирки-по обед сме в Градската градина-отстрани на малката детска площадка-на пейките в сенчестата алея-всички са добре дошли/то вече сме бая тумба/
Чао и лека вечер от нас!

# 69
  • София
При нас се яви още един проблем Confused
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=117758.0

# 70
Здравейте ,давате ли вода на бебоците,че днес гледах че кърмата е напълно достатъчна!

# 71
Mucunka ,аз предлагам,но отделен въпрос е дали я пие.В началото Ивайло ми пиеше много вода/стигали сме до повече от 1голямо шише дневно/,но сега нещо не му спори-само го разнасяме шишето..А,това ,че вода в кърмата има достатъчно е напълно вярно,но в тези жеги ,ако не кърмиш на поискване е разумно да даваш.

# 72
  • Варна
Здравейте и от мен!Ние засега сме само на кърма(пу пу пу).Дано така да си останем.Казаха ни засега да не даваме нищо щом има достатъчно кърма. Hug

# 73
Здравейте и от мен!
Много отдавна не съм писала, но ви чета редовно. При нас всичко е наред ако не се брои моето объркване с храненето. Не знам вече колко пъти сменяхме системите и последно сме на хранене на три часа с по 100 мл. Тъй като кърмата не ми достига (за мое огромно съжаление) се дохранваме с малко АМ, в следствие на което моята бебка отказва да се мъчи да суче (само на нощното хранене суче без проблем) Сега се цедя и и давам кърмата и колкото не достига до 100 мл и давам АМ. Проблемът е че я храня на 3 часа и ако е заспала я будя (но тя обикновено не е) - така се получават 7 хранения + това че като заспи след храненето в 24ч. и се буди към 4.30 и тогава и давам да суче докато заспиме. Чудя се не и ли става много? Искам да питам мамите които хранят бебетата с АМ по колко им дават и през колко часа.

А, и да ви се похваля. Записах бебка за масаж. Масажистката ходи на домашни посещения и ще дойде утре да и прави масаж и да ни покаже как ние да си и правим от тук нататък.

Поздрави на всички и успешен и спокоен ден  Simple Smile

# 74
Здревейте и от нас. Ние сме добре, нямамв колики(пу,пу), само когато времето се раzваля усе6там 4е има напрежение в корем4ето.От по4ти месец сме само на АМ.Кърмата ми спря прост ей така от самосебе си, и аz една седмица неможах да схвана zа6то бебата пла4е след като я нахраня( това бе6е ве4ер), Ре6их да се иzцедя да видя колко кърма имам и Shockedсамо 30 грама.на следва6тият ден купих АМ и ве4ерта след 1.30 мин цокане от двете гърди и дадох АМ 90 грама ги иzцока и zаспа веднага в ръцете ми .Та ве4е сме иzцяло на АМ и кърмата ми спря от самосебе си zа една седмица.
Да отговоря на vesseluchka Ние сме на Хип пре 130 грама, 5 пъти на ден, горе долу преz 4  4аса.
Да ви се похваля, ние с бебка утре се прибираме в бг, със самолет и съм много 6тастлива, жалко само 4е тати неможе веднага да тръгне с нас.и 6те стоиме цял месец. newsm44
това е от нас, целувки на вси4ки бебоци

Общи условия

Активация на акаунт