Да се оплачем... 2020

• 2 114 488
  • 42 098
  •   1
Отговори
# 15 075
# 15 076
Ще звънна утре на 112,да видим къде ще ме препратят и какво ще кажат.Ако и те знаят,с това темпо на маски горе,маски долу.
Лека,момичета.Спокойна нощ!

# 15 077
И аз да изокам от настоящото положение. Аз съм човек интровертен, да не кажа асоциален, ама обичам да си стоя вкъщи, а контактите с няколко приятели и роднини са ми предостатъчни. Нямам нужда от непрекъснати маси и компании, а и много работа имам, тренирам, изобщо за затворен човек се имам.

Ами полудявам вече! На работа се редуваме да работим от офиса и от къщи, че да няма струпвания. В резултат в петък бяхме 2 човека на цял етаж. Няма с кого добър ден да си кажеш. Улиците празни, трафик никакъв и по Коледа така не бяха. Днес ходих до магазина, пускат определен брой хора, опашки отпред като по времето на соца. Вътре - очертани еднопосочни коридори, движим се в редица през два метра. 30% от рафтовете - празни, все едно ураган е минал.
За капак от понеделник ще уволняваме хора, ще намалят работните дни на повечето, съответно и заплатите процентово, обаче аз нали съм незаменим кадър и виден карък, само заплатата ще ми намалят, а работата ми всъщност се увеличава тройно. Двама души от моя отдел вече съкратиха и още двама се очаква без да се предвижда ново попълнение.

Сериозно се замислям да откажа това с намаляването на заплатата, по принцип нямат право, трябва да е доброволно, да ме уволнят и да си отида на борсата. Тук освен 67% от заплатата дават за 4 месеца и по $2000 отгоре заради ковида. Ами аз повече пари ще вземам отколкото с редуцираната заплата стоейки си вкъщи.

Толкова съм преуморена и изнервена, че повече няма накъде.
И лятото смятахме да се приберем с детето за 2-3 седмици, цялото семейство щяхме да се съберем, ние сме пръснати по света, както се очертава може и да не стане. И от това се оплаквам. Не сме се виждали от години, баща ми имаше юбилей тази година, смятахме да го празнуваме всички..няма да ни се получи като гледам.

Направо по някой път ми се иска тоя живот да свършва вече. Само работа, грижи и проблеми, писна ми безобразно и съм психически изтощена.

Последна редакция: нд, 05 апр 2020, 19:39 от AnMary

# 15 078
  • Countryside
Прочетете -Как Япония преминава през пандемията от коронавирус?
В страната хигиената е издигната в култ, та така, че това сега не е нещо ново. Никаква истерия, брифинги и размахване на пръсти по телевизията. Няма пубрично унижение на лекари с различно мнение от това на щаба....Хора с традиции и култура!
Лекарската професия е много уважана на изток, специално в Япония много се цени, защото са вложени много години труд и усилия. Хигиената да е чак култ не бих казала, дезинфектанти, носене на маски, миене на ръце поне 20сек, почти навсякъде има лепенки как точно се прави. Кой колко го прави не се знае. Има мизерници навсякъде. И това от преди короната. Обаче в Япония никой никога не обижда другия, дори да не е съгласен с него. Никой не е повече от другия. Цени се усилието на всеки един човек, на чистача че чисти, на готвача че готви и т.н., т.е. всеки дава максимума от себе си в работата си. И се гордеят, че са японци.

# 15 079
Защо, защо трябваше да кукна отново в 6:30, въпреки, че нито дЯцата имат днес дистанционно, нито нищо?!
Луда работа. Ако тази изолация не ме съсипе, то ще ми скъса нервите окончателно. Опитах и по-късно да лягам, но пак, без причина продължавам да се будя в по едно и също време. Вчера опитах да дремна след обяд, но пак се намери кой да ме занимава със служебните проблеми точно тогава. Днес си обещавам, че няма да оставям телефона на вибрация, а ще му спирам тотално известията. И без това в работно време точно след 14:30 часа всички решават, че им трябвам за нещо.
Иска ми се ИП да е вече зад гърба ни и да ходя на работа, като стане 17:30 да си грабна чантичката и да се прибера вкъщи, и да не ме занимават до 8.30 на следващия ден, да имам нормални почивни дни.
Размечтах се.

# 15 080
  • Bарна, морето, сините вълни
Изчетох ви. Много сте писали, сън не спите. Grinning
Аз от лакомия станах в 6:00. Навих си, че трябва да правя памук кифлички. Не се наядох, ей. Похапвам, но пък видях 800 гр. надолу на кантара и светнах. Значи има файда от домашните тренировки.

Имам перманентни болки във врата и гърба, много съм скована.

Май пак влизаме във фаза "чупене". Преди няколко месеца не можахме да изпочупим всичката посуда, но този път може и да успеем. Снощи детето строши чаша и чиния, сега аз чаша. Наскоро ММ би всички рекорди като размърда единия шкаф, счупиха му се крачетата и наведнъж се изтряскаха 5-6 чаши.

# 15 081
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
tonynette, не си сама в "кукването" рано Simple Smile Ей, го в 23 легнах, в 6 бях се наспала ... Сега пия кафе и се чдя какво да правя ... Даже сериалчето, дето съм подхванала, не ми се гледа ... Ом ... Оплаквам се, оплаквам се, бре! Не може ли като нормалните хора да спя до късно? Винаги съм ставала рано, ей така, защото съм се наспала ... А моите домашни, ще се излюпят към 9-10 ...

# 15 082
  • София
И аз отдавна се наспах. Събудих се и с главоболие. Вчера купих един гаден кашкавал и сега обмислям как да го оползотворя.

# 15 083
Добро утро и от мен! Кафето ми е свършило и пия 3 в 1. Толкова рано се събудих днес, няма какво да правя сега, а имам и цял ден пред себе си.

# 15 084
Добро утро! И аз съм станала от ранни зори, но мен кучето ме събуди. Рано, рано го разходих и пия кафе.
Оплаквам се, че сънувах коронавируса. Полудях и аз! Сънувах болни, болници и самия коронавирус, разхождащ се.

# 15 085
  • SF
И аз се събудих много рано. Пуснах някакъв романтичен филм от снощи с Бен Афлек и Сандра Бълок. Не можах да се концентрирам в него. И започна редовния брийфинг на генерал Мутафчийски. Много ме боли главата. Имах някакви грандиозни планове за деня да чистя из нас, да готвя, да излизам за пазаруване, но май няма да направя нито едно от тях.

# 15 086
Не съм ви чела, ама имам изпит, стис палчета Hug
Откакто сме ИП живота ми стана още по интензивен, едва смогвам

# 15 087
Добрутро и от мен Hug
Въртях палачинки Cookie Yum
Стис HAPPY Kissing Heart

# 15 088
Хепи, палчета стискам душа.
ММ домъкна 6л.мляко от офцъ да квася.
Сега съм като мандра.

# 15 089
  • France
Хепи, стис и от мен!
Бабри, изчакай малко. 4 месеца бързо отлитат, когато си търсиш работа, а сега пазарът се е свил.
Аз се събудих с мисълта, че най-лошото, което може да се случи е да ме съкратят. И си казах "майната му". И настроението ми пак се повиши до нормалното си вечно оптимистично ниво.

Общи условия

Активация на акаунт