Да се оплачем... 2020

• 2 133 248
  • 42 098
  •   1
Отговори
# 16 215
  • тук и там
Готвя и аз почти всеки ден,но така или иначе остава храна и си я прибирам в хладилника(ако е супа или манджа) и дояждаме на другия ден.Обикновено вечеря приготвям,но тя е месо някакво с гарнитура  ,салата ,и подобни и всичко се изяжда.Когато готвя-стига за два дни .На обяд ядат от вчерашната манджа от обяд обикновено. Не знам как си нацелвате количествата-когато става въпрос за супи и маджи..И аз хвърлям храна,но всеки път ми  тежи и ме кара да се чувствам гадно.

# 16 216
  • София
Оплаквам се от по-големите светци и от папата.

# 16 217
Ени, жива и здрава да си!

Гита, имаш си талант!

Момичета, давам вариант на замразената храна. Като готвя, още докато ври каквато и да е манджа, затварям в буркан, да хлопне капачката. Като изстине слагам в хладилник. Издържа доста време и спасява положение. Нищо общо със замразена храна. Всякаква храна може да се съхрани така, даже пиле с картофи, примерно.

Оплаквам се, че денят мина неусетно. Що така не ми стига времето за работа? А днес даже не съм готвила.

# 16 218
  • Оптимист по принуда
Това споделяне на линк си го имаше и преди.

# 16 219

Демо..мълчи пък и ти..що наливаш ся масло в огъня. Остави ни да го оплюем...бутона...че олеква 😆

Оф...оправих лаптопа - и спийкърс-ите нагласих, и към мрежата се свързах. Много задобрях с тия ай ти бла бла нещица 😇

Не бих си причинила никога това тегло да гогвя три пъти на ден 😨😨
Мама ме е родила за по-велики дела. Не да вися цял ден пред фурната.

# 16 220
Същото правя и аз -  врящото все още ядене, насипвам с черпак в 2 буркана, може и малки /от лютеница/. Удачно е за супа топчета, други супи и готвени течни ястия, боб, леща. Малко е трудно, защото обръщам буркана, докато е горещ надолу с капачката, а пАри доста. Като изстинат, ги слагам в хладилника. Така ползвам след 2 седмици, нищо не се разваля. Това е с цел да не готвя пак, а да ми е готово. Пестя време.

# 16 221
Аз се радвам, че откакто сме вкъщи никаква храна не хвърляме. Като ходехме на работа и се лигавихме - днес няма да дояждаме, салатка, мезенца, на следващия ден - храната в кофата. Вече всичко се изяжда.

Между замразена храна и замразени заготовки има голяма разлика. Примерно прави се двойно количество плънка за пълнени чушки и се замразява. Следвщия път само се пълнят чушките, разлика във вкуса, след като мине през печене във фурната, няма. Болонезе сос за паста също няма проблем да се замразява.

# 16 222
Всичко става така в буркан. Лазаня, гювеч, супи, кисело зеле, бе всичко.

Кристина, аз ползвам ръкохватки или кърпа.

# 16 223
Кисело или какво да е зеле със свинско, става и във фризер /в кутия от сладолед/. Но за супи, боб чорба съм много доволна от начина с бурканите.

# 16 224
Скрит текст:
Почти не хвърлям храна, но готвя малко.
Аз обичам да готвя, но ми идва в повече откак сме вкъщи, + работа + ДО на две деца.
Иначе по компютри не обичам да ровя. И да чистя не обичам. Готвенето ми е най-любимо.
Месо не ядем всеки ден, т.е. скара + салата отпада, през ден, през два евентуално да.
При мен добавката е ядащ тийн, т.е. станахме 3-ма възрастни. Онзиден изяде 1 пакет кифлички за закуска, 6 броя от малките. Погледнах етикета - 300 грама по 300 калории на 100 грама, 1000 калории му е само закуската. И понеже не ходим всеки ден до магазина, на няколко дни взимам по няколко пакета кифли, обичайно за 2 дни стигат и на третия вече ядат някакви сандвичи сутринта или мекици, палачинки, каквото направим набързо. Чудесна работа взеха да ми вършат и замразените пици, много яде туй чудо, а е слаб като клечка, сигурно няма и 50 кила, но яде та се пука.
Оплаквам се от умора, верно, че е петък, но ...

# 16 225
Косите на Вероника, и аз като теб. Обичам да готвя, разтоварва ме.
Верно ли е петък????? Петък????? Ужас. Оплаквам се, че съм загубила тотална ориентация за времето.

# 16 226
Всичко ми е слято, но петък е последният ден от ДО и го чакам от понеделник още и следя. Wink

# 16 227
Всичко ми е слято, но петък е последният ден от ДО и го чакам от понеделник още и следя. Wink
Което ми напомни, че трябва да дам отчет за ДО по вайбър. Нашето ДО е такова. Но и не видях друг родител да го е направил, а госпожата много ми се помоли. Сядам да пиша ферман, ъъъъ отчет. Дано ми пишат 6 Joy

# 16 228
  • София

Демо..мълчи пък и ти..що наливаш ся масло в огъня. Остави ни да го оплюем...бутона...че олеква 😆

Оф...оправих лаптопа - и спийкърс-ите нагласих, и към мрежата се свързах. Много задобрях с тия ай ти бла бла нещица 😇

Не бих си причинила никога това тегло да гогвя три пъти на ден 😨😨
Мама ме е родила за по-велики дела. Не да вися цял ден пред фурната.

Това е, защото не си зодия телец. Ние и двамата сме и може и да ни мързи, обаче повече ни се яде нещо вкусничо и прясно. Голямото ни дете и то от същата порода и откакто се отдели да живее сам, все гледа да врътне нещо в кухнята. Мрази сухоежбини и полуфабрикати.

# 16 229
  • София
Същото правя и аз -  врящото все още ядене, насипвам с черпак в 2 буркана, може и малки /от лютеница/. Удачно е за супа топчета, други супи и готвени течни ястия, боб, леща. Малко е трудно, защото обръщам буркана, докато е горещ надолу с капачката, а пАри доста. Като изстинат, ги слагам в хладилника. Така ползвам след 2 седмици, нищо не се разваля. Това е с цел да не готвя пак, а да ми е готово. Пестя време.
Това е и моя начин, от време оно още, но не посмях да го предложа, защото кой прави консерви в момента, че и буркани да затваря?
А, методът е чудесен, защото не се хвърля храна, а в един момент се оказва, че може и цял месец да не готвиш супи и манджи, а само да отваряш по избор.

Общи условия

Активация на акаунт