Да се оплачем... 2020

• 2 132 840
  • 42 098
  •   1
Отговори
# 16 620
Оплаквам се че от скука взех да правя козунаци.
Може ли някой да ми каже колко трябва да втаса тестото?

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 14:28 от vita

# 16 621
По принцип е до удвояване на обема, само последното втасване може да е по-малко, тъй като ще продължи и във фурната.

# 16 622

И на мен ми е тъжно безпричинно днес.
Много съм тъжна и нервна днес, също. Напрегната съм. Ще наредя миялната и аз ще правя кафе, с риск да будувам цяла нощ

# 16 623
Честит празник на всички с имена на цветя! Да си носят имената със здраве и късмет!
Изчистих и сега се отдавам на кафе на терасата.
Оплаквам се че от утре съм на работа в офиса. Като че ли свикнах да работя хоум офис и сета съм в лек стрес, но няма начин - налага се.

# 16 624
  • Бургас
Преди малко пуснах във фейса и като съобщение към кмета линк как в бургаска църква ги хранят с общата лъжица и попът се пеняви на журналистката,че така било правилно,той господ ги пазел,майка им неграмотна!
Бясна съм!Неуки зомбита!

# 16 625
  • София
Оплаквам се че от скука взех да правя кзунаци.
Може ли някой да ми каже колко трябва да втаса тестото?
Включи фурната на 50С и като ги стигне, я изключи, и пъхни вътре съда с тестото.
Като удвои обема си, извади и го премеси, колкото да спадне и пак го пъхни-пак докато удвои обема.
След това го сплети на плитка, ако решиш, или направо го сложи в съда за печене върху хартията, намажи го с белтъка и го наръси със захар.
Пъхни го на 160-170С за около час.

# 16 626
Мдам, това е наистина нелепол.
Пипилота, страхотен аватар.
Оплаквам се, че утре е работен ден, а аз съм до никъде със съботно-неделните задачи.
Синко се оплака от световъртеж, премерих кръвното - 100 на 60, вторият път даже на 55. Давам айран със сол и това е, той е като клечка, яде по 2 пъти на ден, а трябва 5. И от това се оплаквам.

# 16 627
Честити да са именничките!

Оплаквам се, че двама възрастни, плюс пубер и тодлър ометохме има-няма 2 кг. мусака за обяд. От тавата остана половин купичка. Поне ММ я сготви, иначе съвсем щеше да е за оплакване положението.

Абсурд, с белтък ли ги мажеш козунаците? Че досега все с жълтък съм срещала.

# 16 628

Явно се е объркала.

Оплаквам се че ММ гледа n-ти епизод на "Капитан Петко войвода". 😄
Отивам да го правя козунака.

# 16 629
Честит празник на имениците, да са здрави!
Късният ни обяд ще бъде пълнени чушки.
Изкарах цветята на терасата, следобяд ще се занимавам с тях.

# 16 630
  • ново
Аз мажа козунаците с белтък.

Оплаквам се, че заради вас ми се домеси козунак, ако имаше и кой да го яде, нямаше да чакам.

# 16 631
  • Ланкър, планините Овнерог
Всяка година се заричам да не правя козунаци, всяка година не си спазвам заричането, всяка година не стават хубави. Различни рецепти, всичко е ок, докато не се опекат. Нито конци, нито сладки. Ще видим дали тази година ще си спазя да не съсипвам продуктите.
Нещо ми е мравучкаво по гърба, изкихах се на няколко пъти... Не знам настинала ли съм или откачила заради таз корона.

# 16 632
  • София

С белтък ги мажа, защото стоят по-лъскави, а и захарта и бадемите, или каквито там ядки реша, се залепват по-добре.

# 16 633
Абсупт добре го е обяснила. С белтък захарта залепва много добре. И аз вече ги правя така.

# 16 634
  • Страната на чудесата
Отидохме с детето до кучешката поляна да глътнем въздух и някой съвестен гражданин прати куки, дойдоха и ни пратиха у дома. Та така, значи мога да отида да оближа лъжицата за причастие в църквата, но не мога да изляза на въздух за малко. Ами...държава на овце и шапкари. Нямам думи.
Довечера ще отидем пак, ще взема и кучето.
Идиотско е да вържеш дете за повече от месец, без да си покаже носа, м**ка му. И опцията да е разходка в магазина или по улиците. Странни решения.
Ако така продължават, взимам си нотариалния акт и излитам на вилата. Поне двор има.

Общи условия

Активация на акаунт