Да се оплачем... 2020

• 2 125 833
  • 42 098
  •   1
Отговори
# 16 860
Аз ходя по пазари, само че от юни до септември. Когато има наистина вкусни плодове и зеленчуци. И когато вкусните домати и плодовете по кварталните сергии са между 1 и 2 лв./кг по-скъпи. Но тогава заминават у нас около 20 кг. плодове и зеленчуци седмично и финансово си заслужава да преглътна мизерията. Тази година може да мина на вариант пазар за повече хора от борсата, защото ако вирусът не вземе да изчезне, едва ли ще съм клиент на пазара.

# 16 861
Нашия централен пазар е гаден-само устати мошеници и търгаши. Хем скъпо, карат се и ако гледаш само, за избиране абсурд...не съм стъпвала тав от години. Няма и да стъпя.
В квартала има един - същата работа. Обиди ми се мин.пролет че се надигнах на пръсти да огледам касетката с череши..че я беше скътал отзад...
Ами няма и да ходя и не ми и липсват.
Зареждат от борсите.
Изобщо са на отмиране и замиране тия сергийки...поне при нас е така.

Днес много се изморих. Хвърлих един душ и ми се спи 😩

# 16 862
  • тук и там
Аз само във Бг съм яла супер домати и краставици,купени от пазара. Това през лятото ,разбира се.Всяка година като се прибера-това ям всеки ден. Тук от където и да купя-тикви с миризма на краставица.Бях купила био краставици..те се оказаха по-гадни и от другите,въпреки по-високата цена.Има разлика между краставиците в големите вериги и на пазара във БГ.Имахме роднини,които гледаха краставици- на село,но в парници,модерни-с автоматични системи за поливане,капкова система за напояване ,поддържане на темература и т.н. В смисъл-не е като да са отглеждани  съвсем натурално краставиците,обаче и те бяха супер вкусни.Изкупуваха им ги хора,които  имаха маси на пазара и ги продаваха там.За съжаление, роднините ми отдавна фалираха,закъсаха  защото бяха теглили кредити за въпросният парник..взеха им и имуществото-апартамента в града и др. ,остана им само една наследствена къща на село.Това преди поне  10 -12 години. Хората които им продаваха краставиците на пазара,още си държат маси .

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 18:16 от Kaisia

# 16 863
Два дни не бях излизала. Днес ходих до магазина и се напарфюмирах. Докъде я докарахме 😟 Обаче червило не си сложих, че беше топло и под тази маска щеше да стане мазало 😃
Не пазарувам от пазар, защото живея до най-смотания и скъп пазар в София (Ситняково) 😣

Аз си се парфюмирам постоянно, дори и у нас да съм цял ден, все едно гости чакам. Малката като я гушна и после цялата на мен мирише. Така съм свинкала, парфюма ми дава настроение. Имам мноого аромати различни и всеки един ми дава различен заряд. И ароматизатори за дома имам най- различни, обичам да ми мирише свежо и приятно. Не готвя, защото мразя миризми на манджи. Единсвено сладкиши правя.
Днес си напазарувах домати и краставици от пазара, докато още не са затворени. Предпочитах да пазарувам от там, защото някой път не ми се чака на опашките пред големите вериги, като искам да си напазарувам например само за салатата.

# 16 864
  • Куциндрел
Не знам за вас, но аз винаги си избирам на сергийката, включително и продавачката ми казва от какво да не вземам и кое е хубаво.

# 16 865
Не знам за вас, но аз винаги си избирам на сергийката, включително и продавачката ми казва от какво да не вземам и кое е хубаво.
И аз така.
И аз много мразех пазара. Ама като се изместихме да живеем близо до него и веднъж отидох и купих всичко, което исках ( че и отгоре ) и го преоткрих.

# 16 866
Кайсия, много тъжно.
Живеем в земеделски район и на пазара си има доста производители. Разбира се, прекупвачите са на първа линия. Още щом се появи първия пресен зарзават, пазаруваме от съседните селца. Имаме си проверени баби. Даже и пилета си купувахме, но спрях поради липса на... организация. Зарзавата в големите вериги ми е гаден. Сега и да искам да купя от бабите, няма как да прелетя КППто и много ме е яд. 😡

# 16 867
Болят ме ръцете. Искам градинар.. 😀

# 16 868
И аз пазарувам от кварталния магазин, там продавачката си е собственик и ми казва кое е хубаво българско и кое е внос... То и по цените си личи... Flushed

Оплаквам се, че ш' ми свърши СамърсбитУ Misc Baby Bottle цок цок Joy

Пп... Новото с манго, е много благо Heart Eyes

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 18:56 от DreamCatcher1

# 16 869
  • Варна
А защо трябва да ви казват като са длъжни на етикета освен цена да пише и произход на стоката?

# 16 870
  • Куциндрел
Пуй, ще затварят и сергийката, нищо че не е пазар.
Според мен цялата работа се прави, за да намажат големите вериги по празниците.

# 16 871
Щото като изсипат от чувала картофите и краставиците... Нема къде да прочетеш... То, на етикета, може всичко да си напишат веригите... Simple Smile

# 16 872
  • София
Днес е взето решение големите вериги да обособят място в магазините си за регионалните производители. Не само на зеленчуци, а и на млечни и месо.
В същото време разглеждат предложението на Каракачанов, временно да ограничат вноса на зеленчуци и плодове.
Дали няма да лъсне една по-различна от сиромахомилската, истина?

# 16 873
  • София
Сигурно ли е, че ще затварят самотните сергии?

# 16 874
  • Варна
Не говоря за веригите а за сергийките, правилата са едни и същи.

Освен да напишат каквото искат могат и да кажат каквото искаш да чуеш, разлика няма. Всъщност има, ама няма да я обяснявам.

Общи условия

Активация на акаунт