?Въпроси всякакви за СО? 2020

• 213 646
  • 5 611
  •   1
Отговори
# 5 370
  • София
Хотелът винаги е за предпочитане, но обикновено не и ако става дума за родителите и порасналото им дете. И то за Коледа и НГ.
Възраст наистина не е спомената, но щом са гаджета от година и не живеят заедно, аз на прима виста реших, че са студенти. Под 25 г. Затова намирам за нормално родителите да не са ок с преспиване на гаджета у тях.

# 5 371
  • Sofia
Хотелът винаги е за предпочитане, но обикновено не и ако става дума за родителите.

Защо?
Не се заяждам, съвсем добронамерено питам. Просто не виждам логика. Нали цял ден ще си с родителите, защо да не спиш на друго място?

# 5 372
В малко селско градче съм, но нищо против да спи кой къде си ще.И основно не ми дреме кой какво ще каже.Близките ми ако не ме разбират си е техен проблем ако бях на негово място.Стаята на нейно име, той се промъква  и кой го знае къде  е, през деня може да прескочи до своите,  атя да се наспи.
Бе вие къде живеете ми е интересно.
Исках да кажа че теснотията в къщи не е проблем за пич.Той  и не се обяснява като ученичка.Ромео по лиани(някаква растителност беше) се качи  на балкона, вие не сте чували момче да прескача порти ли или други  дейности да се добере до момиче.
Не  е това проблем.Да си го търси авторката.Да си пита директно ако трябва.
Като майка на синове съм наясно какво правят, и че нищо не ми е ясно от битието им.Някога де, сега жена му на единия да се тревожи къде  е.Другия още си изчезва без обяснения.Не ми  и трябват.

# 5 373
  • София
Black Cat, защото идват уж на гости децата. Особено ако е 1-2 пъти в годината и не се виждате често.
Нямам опит, защото родителите ми живеят в съседство, както и дъщерите ми, но са студентки в чужд университет. Едната миналата година изкара няколко месеца присъствено преди пандемията.  Когато си дойде за Коледа, спа у дома, дори не в съседния апартамент, който е неин. И ми се искаше да е залепена за мен. Не знам как ще е ако светът се върне към нормален ритъм и заминат за дълго и двете.

# 5 374
Ами момичета, говорих с него и ми обясни, че не ме кани, защото били много хора и нямало място. Това обяснение ме накара да се чувствам още по-зле, като излишна. Още повече, че мястото, на което ще са е на негов много близък приятел и съм сигурна, че ако говори с него, той не би имал нищо против да бъда там. Очевидно е, че той самият няма желание. Иначе аз съм на 22, а той на 23. Може да не сме много големи, но смятам, че точно сега е периодът, в който трябва да си създаваме спомени и да бъдем заедно на такива празници.. И двамата сме от големи градове. Спането не е проблем, защото когато бях там лятото, спахме на вилата му, в която не живее никой. В момента също е свободна. Няма да се налага да спя в един апартамент с родителите му.

# 5 375
Естествено, провокирайки разговора в посока - защо не те кани, си получила или лъжа, или крайно неприятна истина.
Желая ти положителни емоции и  възможност за приятно прекарване на празника.

# 5 376
  • Sofia
Fever Ray, ясно. Simple Smile Просто са ни много различни разбиранията и потребностите, но сега нямам време за супер дълги пояснения, защото си правя Коледния маникюр. Trollface

Цитат на:  link=topic=1166774.msg42008649#msg42008649 date=1608757719
Ами момичета, говорих с него и ми обясни, че не ме кани, защото били много хора и нямало място. Това обяснение ме накара да се чувствам още по-зле, като излишна. Още повече, че мястото, на което ще са е на негов много близък приятел и съм сигурна, че ако говори с него, той не би имал нищо против да бъда там. Очевидно е, че той самият няма желание. Иначе аз съм на 22, а той на 23. Може да не сме много големи, но смятам, че точно сега е периодът, в който трябва да си създаваме спомени и да бъдем заедно на такива празници.. И двамата сме от големи градове. Спането не е проблем, защото когато бях там лятото, спахме на вилата му, в която не живее никой. В момента също е свободна. Няма да се налага да спя в един апартамент с родителите му.
Разсъждаваш много трезво и зряло, поздравления. И, да, точно така е – именно сега е времето да положите основите на вашата връзка, ако искате да просперира, разбира се. Един вид, да си изградите собствен ритъм на функциониране, който е центриран във вашите нужди, а не скроен по приумиците на роднини и приятели.
Само ще ти кажа, че бях с 1 г. по-млада от теб, когато – 6 месеца след запознанството с мъжа ми – изкарахме Коледните празници сам-самички, по стечение на обстоятелствата. Далеч от родителите, макар да имахме възможност да се присъединим към тях за празника. На никой от двама ни и през ум не ни беше минало, че е възможно да не сме заедно през тези светли дни, макар да бяхме пресни гаджета. Simple Smile

# 5 377
Да бе, всичко си изчислила, ама без него. И ние имаме една вила, и в момента, че и цяла зима е свободна, и няма да хукна да спя в тоя хладилник, който зиме не се ползва и няма дърва за огрев, нито някакъв адекватен начин да се стопли нормално, след като не се живее там. Нито бих шофирала подпийнала до вилата, или пък цяла вечер на НГ да стоя на лимонада, защото трябва да шофирам до извън града, защото таксита не ходят там.

# 5 378
  • София
Тогава защо не отседнете във вилата двамата? Или само ти там, а той да отскача да те вижда. Може и на някой обяд да идеш у семейството.
За възрастта съм уцелила. Едва с 2 и с 3 г. си по-голяма от дъщерите ми. Честно казано, на тази възраст ми се струва рано подобно валидиране на гадже пред семейството. На Коледа и Великден, по моите разбирания, се празнува само с половинката. Явно младежът още не гледа така на връзката.

# 5 379
Да бе, всичко си изчислила, ама без него. И ние имаме една вила, и в момента, че и цяла зима е свободна, и няма да хукна да спя в тоя хладилник, който зиме не се ползва и няма дърва за огрев, нито някакъв адекватен начин да се стопли нормално, след като не се живее там. Нито бих шофирала подпийнала до вилата, или пък цяла вечер на НГ да стоя на лимонада, защото трябва да шофирам до извън града, защото таксита не ходят там.
Вилата е облагородена, отоплява се с климатик. Аз също съм шофьор, мога аз да не пия. Всичко е до желание за жалост. Винаги има вариант, поне от моята гледна точка. От неговата явно нещата не седят по този начин. Дори и да не ме кани, е редно да каже поне едно " съжалявам, че ще си сама, но еди какво си...", или да обсъди с мен вариантите и заедно да преценим, дали става или не. Просто ми стана болно, как просто ми каза къде ще бъде, без да помисли грам и за мен. Преди години, бившата му е била канена, въпреки че са били и по-малки..
Чувствам се сякаш той си живее един отделен живот там, в който аз нямам място..

# 5 380
Той наистина живее отделен живот, а ти си напред с надеждите за заедност.Просто не е готов.

# 5 381

Ааа ясна работа. Как пък гадже ще ми каже, че не няма да сме заедно на Нова година щото нямало място. Защото той точно това ти показва-не те иска. Съжалявам, но е така.
Не може да съм с един човек от 1 година и той да ми каже, че няма да сме заедно на  Новаа година, защото ще си е с приятели, очевидно голяма компания, но за мен няма място.
Ако беше мъж на място, ако му пукаше за теб и те искаше до себе си, ако си му важна щеше да ги отсвири тези приятели негови, които твърдят, че уж за теб няма място.
Мисли си добре. Досега да съм му била шута, ама без грам да се замисля.
Иска ергенска  Нова година, със неговите си приятели, пиене, плюс нови мацки на хоризонта. То е от ясно, по-ясно.

Последна редакция: чт, 24 дек 2020, 00:43 от Мис Каролин Бингли

# 5 382
Бях на 16 когато се сгаджосах за първи път. На Нова година празнувахме заедно с много голяма компания. Нашите ме пуснаха, защото го познаваха и му имаха доверие. Бяхме гаджета от 25 дни и ми даде да разбера, че няма шанс да не сме заедно на празника.

# 5 383
На тоя мушморок бих му била шута с голям кеф.

# 5 384
И аз като ФрауДанна. Чак се ядосах заради анонимната. От сто кладенеца вода докарал, да й замазва очите и да я прави на маймуна.

За приятелката с мъжа-побойник да се изкажа и аз. Аз не бих се месила. Не бих я навивала да бяга, да го гони, да си вади медицинско, нищо не бих правила. Защо? Защото приятелката е от типа хора, които ще стоят и търпят до последно, ще оневиняват и оправдават насилника и ще се връщат пак при него. Накрая тези, които са се опитвали да помогнат и да я изведат от тази опасна среда ще излязат виновни и отношенията вероятно ще се прекратят по грозен начин. На такива хора не може да бъде помогнато или поне не от приятели. Ако има някой много близък да се намеси - майка, баща, тогава евентуално и пак не е сигурно.

Виждала съм за съжаление подобни изпълнения, винаги завършват по един и същи начин. Жертвата си се връща при насилника и двамата се обръщат срещу опиталия се да помогне.

Общи условия

Активация на акаунт