?Въпроси всякакви за СО? 2020

• 213 585
  • 5 611
  •   1
Отговори
# 5 475
Мразя празниците. Винаги са съпровождани със скандали, напрежение, нерви.
Дилемата- къде ще посрещнем НГ.  При моите родители, при неговите или вкъщи? Разбира се той иска при техните, а аз вкъщи или при нашите. Аз с неговите родители не се харесваме особено, заради проблеми в миналото, но те имат очаквания на всеки празник да сме при тях, ако отидем при моите ще се разсърдят.  Снощи се скарахме, защото аз заявих, че искам да сме си вкъщи или при нашите, там ще са и сестра ми и мъжа и, поканиха и нас. Тъй като почти всяка година сме с неговите, заявих, че тази искам да е различно. И той избухна. Как така дори не съм предложила като вариант при техните, а само вкъщи или при моите. Разсърди се, сега не си говорим. И ако аз не отстъпя и не продложа да ходим при техните, ще стоим кисели вкъщи. Кажете, моля ви, трябва ли за пореден път аз да правя компромис?

# 5 476
Не, просто си стойте двамата вкъщи и не ходете при никого.

# 5 477
  • София
Не.
Избухни и ти и кажи, че имаш покана  - официална.

# 5 478
Явно не е по компромисите човекът. Можете по-рано да ги посетите и едните, и другите и в новогодишната нощ или у вас, или на друго място.

# 5 479
Поканете всички заедно.

# 5 480
Връзка/брак без компромиси от двете страни трудно съществува. Вместо да се карате и сърдите по детски поговорете с нормален тон, кажи му че искаш да уважиш вашите тази година, както предишни сте уважили неговите родители.

# 5 481
Разсърдил се е, защото знае, че ще отстъпиш, за пореден път.Изненадай го, не отстъпвай, иди си при вашите.Той да си решава къде ще ходи.

# 5 482
  • sf
Той при неговите, ти при вашите. Нищо чудно да  е най-хубавата ви вечер. 😁

# 5 483
  • при късмета
Като почти винаги сте при техните, е редно и при вашите да гостувате за празници. Аз не бих отстъпила. Не може да се превръща в традиция да уважите едните за празници, а другите не, така бих поставила нещата. Не бих ходила и при родители за НГ де, ама това е друг въпрос

# 5 484
Научила си го да е както той каже. Какво е това сърдене като децата.Ти не можеш да си кажеш мнението ли?
Не отстъпвай.
Ще се изненада. Не може са се гостува само при едните. Освен това откъде накъде все той ще казва къде да бъдете.? Изобщо бих си празнувала с приятели, НГ е празник за приятелите-аз така го разбирам.
Заяви си мнението, досега си се съгласявала все да е на неговото.
Не бих отишла някъде, където не искам. Няма как да стане. А казваш и, че не се харесвате. Какво е тогава това настояване да сте при тях за празниците и то всеки път. Странно е, толкова ли не може да се разберете да се редувате?

# 5 485
  • София
Ако ще сте криви, по-добре по отделно. Гадно е това напрежение по празниците. Ние някак изработихме модел.
Бъдни вечер сме си в къщи, сами. На Коледа сме като цветарки 🤣. От софра на софра,   а на нова година на вън. Тази май ще е първата, в която ще сме в къщи.

# 5 486
А защо свекърите се сърдят? Те по-"главни родители" ли са? Много добре знаят, че повечето празници сте били заедно. Не може ли като по-опитни, с повече житейски опит да отстъпят? ТМ едно дете ли е?
 Да не си мислят, че щом сестра ти е при вашите, те няма да са сами?
 Аз помня как не ми беше приятно при семейството на свекърва ми и сега смятам за редно синът ми да ходи при приятелката си. Знам, че тя в къщи ще се чувства по-добре.

# 5 487
  • софия
Ако ще сте криви, по-добре по отделно. Гадно е това напрежение по празниците. Ние някак изработихме модел.
Бъдни вечер сме си в къщи, сами. На Коледа сме като цветарки 🤣. От софра на софра,   а на нова година на вън. Тази май ще е първата, в която ще сме в къщи.

Неслучайно Коледа ми е най-тежкия ден от годината Grinning

# 5 488
  • София

Неслучайно Коледа ми е най-тежкия ден от годината Grinning
На мен след, като си пробвам панталоните 🤣. Ама квот, такова. Да сме живи и здрави и да ни тормозят с ядене родата.

# 5 489
  • София
От 20 години, и с гаджета, и с мъж, и сама, и сега с дъщеря си не съм празнувала Нова година с родители. Ни мои, ни чужди. Винаги с приятели или сама вкъщи.
Не мога да си представя как партньорът ми ще ми се сърди, че не искам да празнувам Нова година с неговите родители. При положение, че съм била досега с тях. Я, шут отзад!
Нова година!
Не, Бъдни вечер, не Коледа.
Нова година?!?

Последна редакция: пн, 28 дек 2020, 09:50 от Светулчица

Общи условия

Активация на акаунт