Viki8383, не е нужно да учиш висше, но за разлика от теб има хора с амбиции и интереси, които желаят да работят професии, за които е необходимо и полагат необходимите усилия да работят това, което желаят.
Днес този бранш взима високи заплати, утре друг, но ходиш на работа цял живот и определено човек се чувства по- спокоен и удовлетворен да работи неща, които харесва, такива хора обикновено не се вълнуват от това че някой избиващ комплекси се фука с "интелекта" си, че днес се е намърдал в бранш, който към момента е добре платен и не се изисква образование.
Връзка между такива два типажа няма как да се получи.
Може да се получи във вариант, в който не се мерят парите или образованието.
Съвсем не ме разбра какво искам да кажа. Аз съм с две ръце и за висшето образование и за продължааващото обучение цял живот. Всеки трябва да се стреми да се развива. Уважавам всеки, който учи това, което го влече, защото смятам, че щом нещо ти е интересно и имаш хъс да го научиш, вероятно ще ти се отдава. Но съм много против идеята за "висше на всяка цена, няма значение какво, важното е да имам диплома". Или още по-лошото "важното е детето да има диплома, защото всички имат". Много масова практика е. На 18 години повечето хора са доста неориентирани. Но заа това пък си имат нахъсани родители. Които им казват " отиваш и кандидатстваш". А въпросните неориентирани младежи правят точна това, защото им се виждат приятен веселия студентски живот. Но в един момент този весел период свършва. Тези хора изведнъж си дават смека, че няма места в консулствата или дори да има саа малко и за свои хора и тяхната диплома заа Международни отношения е един ненужен лист. И срещаме стотици хора, работещи в мола, но с магистратура. Ако са били на Еразмус и знаятт езика, отиват в кол центъра.