Професионални и други различия при потенциални партньори

• 6 307
  • 120
  •   1
Отговори
# 75
Може пък да има висше и пак да работи неперспективна работа..)
Сестра ми е омъжена за колега от университета, тя завърши още 2 висши след това, а той се впусна в частния бизнес през 90-те. Но не успя и след това стана шофьор към една телевизия. И е такъв и до днес.
Но имат прерасен брак, семейство и успешни деца вече над 27 г.

# 76
Отново ще подчертая, че както написа Савина, става дума за различия в МАНТАЛИТЕТ и интереси. Нормално, ако родителите му са земеделци, да не го вълнува положението в Иран!!! Моят приятел ме изненада, като миналата седмица ме попита за Барбара Стрейзънд коя била??? Нито гледа такива филми, нито запомня актьори, нито се вълнува от биографии. В случай като моя или на Савина, просто яко иска, жената приема, че ще води интелектуални разговори с друг човек, а не с мъжа си. Ако не можеш да приемеш начина му на живот и ограничените интереси, решението е твое.

# 77
Разбирам Савина, това е нещо, което виждам често - жената се събира с човек, който няма нито капацитет, нито желание да излезе от "дивана". Водят затворен семеен живот, той не може да се впише в нейния приятелски кръг, понякога се озлобява към това, което не разбира.
И да - значението къде е расло и къде е пасло нараства с годините.

# 78
Мен пък ми е интересно вие приятели, приятелки, роднини нямате ли? Така говорите все едно единствения възможен събеседник в живота на човек е задължително партньорът му? Не е задължително да може да говориш по всички теми, които те вълнуват с един единствен човек и чак и него да го вълнуват същите неща.

С мъжа ми си имаме теми за разговор въпреки че професиите ни нямат абсолютно нищо общо. Каквото не можем да си обсъждаме един с друг, обсъждаме с колеги, приятели, брат, сестра...

Така излезе накрая, че трябва 100% за всичко да можеш да говориш с партньора и той да разбира и да се вълнува от същите 100%.

# 79
То интересното става, като почне да не може да го търпи тоя, детето си е мислила, че приятелки и роднини ще ѝ компенсират недостатъците му.
Какви родители, какви земеделци?! Егати примерите, дето си съчинявате.

# 80
Професията не е чак толкова важна. Важно е интелигентното ниво на партньорите. Нагледала съм се на примати, които се имат за по-по- и най, но нивото им на култура и познание е много под нулата. Целия им малък свят трябва да се върти около тях, жената е просто една добавка, която ги обслужва - всячески.

При интелигентни, културни, образовани, ерудирани хора, които държат на ценностите вероятността да са щастливи е в пъти по-голяма.  И пак повтарям, в този случай кой с каква професия е няма никакво значение.

# 81
  • Пловдив
Скрит текст:
Разбирам Савина, това е нещо, което виждам често - жената се събира с човек, който няма нито капацитет, нито желание да излезе от "дивана". Водят затворен семеен живот, той не може да се впише в нейния приятелски кръг, понякога се озлобява към това, което не разбира.
И да - значението къде е расло и къде е пасло нараства с годините.
А защо жената се събира с такива типове, като ги вижда какви са? Не следва ли хората да се събират И заради взаимните теми на разговор и обща култура? Simple Smile Ако същността на човек бива съзнателно пренебрегвана, за сметка на други неща, които да са причината за харесването (външност, пари, креватни умения), няма нищо чудно защо след месеци/години се стига до недоволство, че се усеща явна липса на сходство в начина на мислене.

# 82
Савина, твоите деца са на лекар и... какъв беше мъжът ти? Какво ще кажат един ден хората - при такива родители може ли да завързват връзки с деца на двама лекари или не става? Thinking

# 83
Савина, твоите деца са на лекар и... какъв беше мъжът ти? Какво ще кажат един ден хората - при такива родители може ли да завързват връзки с деца на двама лекари или не става? Thinking

И какво става , ако дете на такива родители се хареса с дете на родители с по- обикновена професия ( не казвам разни простаци / престъпници/ пияници и тн) , но да кажем хора без кариерни успехи ?

# 84

И какво става , ако дете на такива родители се хареса с дете на родители с по- обикновена професия ( не казвам разни простаци / престъпници/ пияници и тн) , но да кажем хора без кариерни успехи ?

О имаше такава тема. Родителите-интелектуалци бяха нахокали дъщеря си, че ги излага, като ги сродява с по-нисша класа. 😀

# 85
То излиза , че за такива деца е още по-трудно . Не стига, че по начало не е лесно да се намери читав партньор, ами и да го намери, може родителите пък да не са с хубави професии. То така едно безкрайно търсене Grinning

# 86
Тези пак са добре... Баба ми не се вълнува, че ММ е адвокат. Според нея не бил от сой. Joy

# 87
Никой ли не се сети да попита връзка между бизнесмен и продавачка дали е възможна?

# 88
Тези пак са добре... Баба ми не се вълнува, че ММ е адвокат. Според нея не бил от сой. Joy

Е това е човек с мнение GrinningGrinning

# 89

Е това е човек с мнение GrinningGrinning

Това никой не би посмял да оспори, включително дядо ми. Впечатляващо е с какъв поглед го заявява при ръста си от 1,55.

Общи условия

Активация на акаунт