Професионални и други различия при потенциални партньори

• 6 311
  • 120
  •   1
Отговори
# 90
Никой ли не се сети да попита връзка между бизнесмен и продавачка дали е възможна?

Какъв бизнесмен?
Някой такъв ли:
https://www.flagman.bg/article/120554

Че то у нас последния четвърт век кой от кой по-голям бизнесмен!

А продавачката?
Такава:
http://www.infostock.bg/infostock/control/bg/news/92151-broyat-n … -imoti-se-izravni

или такава:
https://pixabay.com/bg/photos/%D0%B3-%D0%B6%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D … -mayoreo-1361705/

Кат' питате - онагледявайте. Че някои нямаме достатъчно фантазия.

Последна редакция: вт, 07 яну 2020, 00:14 от Judy

# 91
Няма значение какви различия има в професиите, важно е двамата да имат достатъчно време да прекарват заедно. Друго много важно е двойката да не работят на едно и също място, където ще са по цял ден заедно в работата. Това често е пагубно за една връзка ! Друго си е да чакаш с нетърпения края на работният ден или ако не с нетърпения, то поне с онова приятно чувство, че още малко и ще се прибереш при любимата/любимият си, ще си споделите ако има нещо интересно от ежедневивието ви, прегрътка цуни гуни и така Kissing Smiling Eyes . Докато ако цял ден са заедно заради работата си, тези неща липсват и това не много добре за една връзка.

# 92
Ние сме с еднакви професии и работим на едно и също място, горе-долу по цял ден сме заедно. Това наистина си е нож с две остриета. От една страна ни вълнуват едни и същи неща, имаме много общи теми за разговор, познатите и голяма част от приятелите ни са общи, от друга обаче понякога пренасяме работни теми вкъщи, някак си професионалният и личният ни живот се сливат. Професията ни е творческа, има голяма доза субективизъм и често възникват различия във вижданията ни и мнението,  и не е лесно да разграничим нещата. Напоследък малко се научихме, де, то иначе изобщо не може да се отърсиш и релаксираш. Не бих казала, че ни пречи на гушкането, всъщност ни харесва да сме заедно, но наистина е важно да има граница между професионалните отношения и личните.

# 93
Зависи доколко професията определя самосъзнанието им.
Познавам семейство: ключар и балерина. Добре се справят хората.
От приятелския ми кръг: програмист и маникюристка - пасват си доста добре.
От роднинския кръг: стругар и счетоводителка - дупе и гащи. Но те имат и общо свързващо занимание от много години.

# 94
Аз имам познати стругар с нотариус /думата не се ползва в женски род, не че хората са ... ясно какви/; тираджия със съдия; таксиджия с адвокат. Много примери имам подобни и никак не са от тези, на краткотрайните връзки.
За мен сред разликите от съществено значение са и, например, яко бачкащ и перманентно безработен. Ама у нашио свет за някои си е норма.

# 95
Като студентка в моите среди вървеше една приказка - по-добре прост шофьор си вземи, отколкото доктор.😄
Като чета комбинациите, които изброявате, учителското в мен проговаря. Почвам да се присещам за разни хора, попаднали в академични среди, излезли от там, придобили титли, заели длъжности. Като ги чете и слуша човек, да се чуди как са завършили средно.
Пишете си вий за работническата класа, а таквиз като савина 33 - живи да ги ожали човек.

# 96
Сега,  ако жената има виШО, ама от 20 г си седи у дома и е домакиня - каква й е професията? )
Битието определя съзнанието.
Щото има измъчени домакини под тотален контрол и без мнение, и такива дето по избор си стоят у дома и живеят като кралици.

# 97
Като студентка в моите среди вървеше една приказка - по-добре прост шофьор си вземи, отколкото доктор.😄
Като чета комбинациите, които изброявате, учителското в мен проговаря. Почвам да се присещам за разни хора, попаднали в академични среди, излезли от там, придобили титли, заели длъжности. Като ги чете и слуша човек, да се чуди как са завършили средно.
Пишете си вий за работническата класа, а таквиз като савина 33 - живи да ги ожали човек.

Ох, аз имам мои бивши колеги - университетски преподаватели, пред които, без да се замислям дори, тутакси избирам един як тираджия с чувство за хумор.

# 98
Сега,  ако жената има виШО, ама от 20 г си седи у дома и е домакиня - каква й е професията? )
Битието определя съзнанието.
Щото има измъчени домакини под тотален контрол и без мнение, и такива дето по избор си стоят у дома и живеят като кралици.

Цитираш Маркс, но нали знаеш, че неговата теория е само една от философските теории върху битието, основен постулат при комунизма.

Противоречиш си, битието и на двете е да живеят вкъщи, но дали резултата е различен в интелектуално отношение? На втората каква и е професията - кралица ли?
Защото според Платон пък, това, което си мисли че ни е битие е пълна измама, което може и да се отнесе и към Маркс, тъй като основата на диалектическия материализъм е, че няма отговорност на индивида - субекта и той е неавтономен.

С прости думи на тия твойте двете, някой им определя как да живеят, като разликата е само в материалния статус или както е казал Ницше, всичко е измамно.
Sunglasses

# 99
Тук акцента в разликата беше в това, че при вьсимоотношенията мъж-жена е всжно кой “води” в семейството. Единият изкарва парите, а другия ги разпределя и осигурява комфорт за всички. Жената подкрепя и въздига мъжа, с той щастливо осигурява благата и върви нагоре.

# 100
В диалектическия материализъм няма такъв акцент и нищо общо с това, което се опитваш да обясняваш.

Но понеже явно си падаш по цитати от философски теории - ето ти друг Хегел - всичко  е изменчиво.

# 101

Ох, аз имам мои бивши колеги - университетски преподаватели, пред които, без да се замислям дори, тутакси избирам един як тираджия с чувство за хумор.

Веднага се присетих за тираджията, който в първите си постове беше програмистка, занимаваща се с Джава. После си ги изтри тези постове, преименува се, но останаха цитирани от други потребители в темата.

# 102
О, пропуснала съм тоз майтап.
Жалко, ако е бил добър.

# 103
Имаше си фенки жената в тираджийското ѝ амплоа.

# 104
В диалектическия материализъм няма такъв акцент и нищо общо с това, което се опитваш да обясняваш.

Но понеже явно си падаш по цитати от философски теории - ето ти друг Хегел - всичко  е изменчиво.
Нищо не се опитвам да обяснявам - давам примери, на които съм свидел.
Не си падам по философията - и изразът, който бих използвала е “няма да е винаги така”..)

Общи условия

Активация на акаунт