Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 14 / Януари 2020

• 296 558
  • 5 108
  •   1
Отговори
# 4 950
Едва ли ходи по чуждите стени и инстаграми да натяква "не бива да правиш това с детето си".
Има известна, даже голяма, разлика.
Едно е някоя да роди и да снима как си храни детето, съвсем друго - да се наредят отдолу коментарите "в никакъв случай такъв банан, трябва само от другия банан."
Не знам къде ходи. Казвам, че влогърите призовават към дискусии, но когато не им харесват ги наричат Mom shaming. Да затвори коментарите и ще вижда само палчетата Simple Smile

Няма нужда да затваря коментарите. Защо да ги затваря?
Но не можете да забранявате да коментира теми, които намира за важни.
Ето, някаква се е изхвърлила с това "не такъв банан на детето, трябва онакъв" - разбира се, че е шеймиг, разбира се, че е добър повод да бъде кометирано.
Ако някоя много държи да дава съвети за хранене на чужди деца - да положи усилия и да го направи малко по-възпитано и деликатно, не така дърварската "ама защо този банан, дето е целия в химикали".

# 4 951
Този, на когото истински не му пука, не разгласява колко не му пука 😎

# 4 952
Този, на когото истински не му пука, не разгласява колко не му пука 😎
Точно така е.

# 4 953
Ако някой простак ми пълни фийда, особено на тема деца, ще реагирам, няма начин.

Съвети за хранене, кърмене, гледане на деца - добре е да  се дават с повече деликатност, защото както виждате, не всеки мълчи, когато му кажат, че дава банан с химикали на детето си.

# 4 954
Не е тайна за никого, че бананите се пръскат с химикали в складовете в Бургас и Ихтиман (ако не се лъжа). Транспортират се зелени, а тук се обработват за по-бързо зреене. Аз лично винаги си мия ръцете след като пипам банани. Портокали, лимони, мандарини и грейпфрути също са с обработени кори.
Съобщението на Ралица е написано лично, не знам защо мрънка толкова, вместо да провери дали забележката е вярна. Ако не ѝ пукаше, както пише съфорумката по-горе, нямаше да коментира изобщо.

# 4 955
Мадами, видяхте ли това?

Скрит текст:

Triumph

Нищо няма да казвам, че ще ме баннат доживот.

Как не си разбра урока, че и продължава?

# 4 956
Е, в България всеки инфлуенсър е със самочувствието на лекар, какво чудно има, че Пепа ще се произнася и по въпросите на репродуктивното здраве.

# 4 957
Е, в България всеки инфлуенсър е със самочувствието на лекар, какво чудно има, че Пепа ще се произнася и по въпросите на репродуктивното здраве.

На мен като човек, на когото опитите за дете не му се получават за момента, ми е обидно точно тя да казва каквото и да е по въпроса.

Последна редакция: сб, 01 фев 2020, 14:23 от Yogurina

# 4 958
Браво на Аджибадем! Понеже няма жени, минали по този път, вие сте избрали плодовита инфантилна гостенка, която е супер неадекватна по много теми, а по тази за безплодието ще разбие аудиторията.
То бива хонорари, ама...

# 4 959
Реално това с банана е пълна глупост, но с риск да ме линчувате пак, ще кажа - тая култура да сме деликатни снежинки и всичко да ни е mommy и не знам какъв shaming ни лишава от важен инструмент за влияние.
Обществото прави публично засрамване, откакто има общество. И Елин Пелин даже го описва в разказите си. Има поведение, което не може лесно да се регламентира законово, но е в ущърб на обществото. Ако някой публично прави простотии (да, имам предвид и Пепе с това с детето и плажа, бийте ме) публичното засрамване, особено за здраве, си е съвсем на място. Тука не става дума за лошо съчетание на дрехи примерно, не бих надала глас за това. Как се облича някой не е определящо да благополучието на социума. Когато обаче съм видяла някоя гъска да пуши край бебето си, и то болно, пред аптеката, или в нета, публично засрамване, и скандал съм вдигала даже, и не ми и дреме. Щото това нече е сериозно. Не съм майка Тереза, зла съм, змия съм и не искам да живея в толерантност. Нагледали сме се с колеги за 5 години стаж на мамини и влогъромамини глупости, бгмамини хрумки за лечение, и такава безотговорност, че вече съм с PTSD. И нищо не може да се направи, освен да порицаеш, злобееш и да сочиш с пръст, че това не е нормално. Обществото реагира, когато нещо не е ОК и трябва да реагира. Социумът определя социалните правила и определя какво е нормално. Тоя свръхиндивидуализъм с идеята, че каквото ти хрумне е добро, щото така си решил и си имунизиран от срам е вредоносно. Има златна среда между комунистическото уравняване и тоталната анархия. ОСОБЕНО пък при влогъри и блогъри, когато вършат опасни неща публично и дават пример на деца. Тригър ми е.

Едит: това с безплодието е другата причина да не трая Пепе и да реагирам остро на идиотия от този десен. Една от дружките на нейната "кампания" за ранно раждане беше издрънкала как като се бавиш да не подиш и хващаш ендометриоза. Да я хванеш...

Последна редакция: сб, 01 фев 2020, 15:48 от Не се сърди, човече

# 4 960

На мен като човек, на който опитите за дете не му се получават за момента, ми е обидно точно тя да казва каквото и да е по въпроса.

Ами да, обидно си е. Напълно неадекватно от страна на клиниката.
За нея е ясно, че е там за хонорара.

П.с. чудя кое е по-зле - Пепа или Илиян на Джулката да се изказват по медицински въпроси. Още се колебая.

# 4 961
Аз не знам как не я е срам Пепа да ходи да говори пред хора с проблеми. Жена е, майка на момичета при това, толкова ли няма грам емпатия и здрав разум. Не бих казала и че е толкова проста, айде оня гамен ганевият е безумно тъп, но на нея ѝ сече акълът за някои неща. Ум не ми побира как може да е толкова безскрупулна.

Последна редакция: сб, 01 фев 2020, 18:08 от Emi_55

# 4 962
Ахахахха Пепка и дискусия за репродуктивно здраве ?! 😂😂😂

Много е подходяща точно тя, която два пъти забременява непланирано /и то от непознат/ и показа елементарни пропуски по тази тема. 😒

# 4 963
Скрит текст:

Ето още от страницата на събитието.

Абе, тия гаврят ли се с хората, не знам...

Насолих ги и аз отдолу, но едва ли ще ми отговорят. То, ако им е малоумен като този по-горе, по-добре да не го правят.

# 4 964
За мен е нелепо до поканиш жена дето очевидно няма проблеми,вместо такава,която е изминала трудния път до мечтаното бебе и вече е станала майка. Дори не споминавам негромотността на Пепе и некомпитентността й по темата. Но вси пок тя роди в Токуда.
Всяка жена с проблеми ще й стане неприятно. Ами нормално. Хора,всичко е реклама и пари. Да не мислите,че токуда са са направили труда да я проучат Пепа преди това. Знаят,че е много популярна влогърка и затова со заложили на нея. Липса на далновидност и логика. Как да ни си ядосва човек.

Общи условия

Активация на акаунт