🌞Слънчеви юнски късметчета🌞 2020👶- ТЕМА 5

• 25 654
  • 728
  •   1
Отговори
# 105
Всъщност в България не се пускат изследвания за витамини,повечето лекари не ги смятат за важни и не им обръщат внимание.Единици са тези,които знаят значението на дефицити по време на бременност и изискват изследвания на витамин Б6,Б9,Б12 и Д.Референтните стойности в БГ на витамините са супер занижени и неактуализирани и много жени си мислят,че са в норма ,а всъщност са с дефицит....
Друга тема е и какви витамини за пиене масово се изписват...трагедията е пълна просто.😎

# 106
Момичета аз днес такава кихавица сутринта имах, че ме прерязаха всички неща в корема. Дано не съм направила нещо на бебочка, притесних се.

# 107
Благодаря ви момичета, във фея пише че вече в 17та седмица , тежеста на околоплодни води матка плацента и бебче е 1кг вече , от което се разбира тежеста от къде идва, просто тялото докато свикне че носи нещо, явно е нормално. Иначе витамини все още и на мен не са ми изследвали , но пуснаха тези неща и се установи е.коли в урината и сега ще видим дали съм я излекувала, не знам какво е това бактерия след бактерия, а толкова много гледам да се пазя просто ужас , отделно кандидата си я лекувам сега ще пускаме на 16ти пак влагалищен сектрет да видим дали и тя се е излекувала- просто цирка е пълен , иначе бебка е чудна само мърда вече я усещам повече особено като ми се пишка ми е като аларма , “хайде отивай че ми е тясно “хахаха вече не мога да стискам даже
Премериха ме в болницата 77кг забременях 71 , не съм мърдала от месец и половина стоя на тия килограми което е добре , но си похапвам де. Мале стана много дълго ама нищо, само да ви споделя моя приятелка която вече е в 7мия месец, сега са и казали че чака момче , а те бяха почнали за момиче да купуват , защото в 4тия месец края до сега все за момиченце , та да не стане и някоя от нас да се изненада така 😂😂😂😂

# 108
За много години на всички!

Здравейте момичета , аз съм с термин 15 юни вече и съм с момиченце 🎀
Относно другите мами , вие изпитвате ли болка вече и някакви неразположения от растящата матка , например боцкания придърпвания, и такива неща. Например като ми е пълен мехура доста ми тежи и ме боли и ме пощипва от време на време. Вече по корем не мога да спя защото също ме боли като натисна леко без да искам и ето такива неща. Някоя друга ? Като да кажа че съм в 17та седмица вече
е

Аз постоянно имам такива боцкания,придърпвания, даже няколко дни по Коледа и Нова година и болки. Усещам бебо някак си много долу Много странно, с първото дете нямах такива симптоми.

Аз пия Огестан все още , но е към края ,другата като съм на лекар ще попитам дали да го продължавам.
На мен не са ми пускали изследвания за витамини, добре че лятото си направих . Те не са по здравна каса и може би затова не се предписват от АГ-тата.

# 109
За Много Години и от мен,
вече съм 17 г.с. и на първата ФМ ми казаха, че на 90% ще е момиченце.Чакаме втората която ще е на 13-ти този месец. Не съм посочила, че съм от Добрич, АГ ми е Петев а ФМ ми я прави Стоилов.
Иначе малко преди 31-ви малко прокървих и сега вардя дивана вкъщи. Посрещнахме Нова Година с ММ вкъщи н даже някак си ни беше по-спокойно без да се налага да се съобразяваме с други хора Simple Smile. Иначе за сега всичко е нормално и съм по спокойна. За покупки още не сме гледали, но следя вашите напътствия понеже и на мен ми е първа бременност Simple Smile

# 110
Ходихме да гледаме колички, исках най-вече да сравня Мутси и Пег Перего. Ами втората ми се стори мнооооого по-добра. Доста по-маневрен, с по-голям сенник, по-хубав багажник. Сега остава и да я намеря на някоя промоция.

# 111
Здравейте и от мен и за много години живи и здрави и здрави бебчета.И аз незнам пол още.Надявам се на 28 ми на феталната в Щерев да ми кажат вече🙂🙂😔

# 112
Някоя мама да ползва от тези" U " възглавници за бременни?

# 113
  • София
Здравейте,

Някой беше питал за триколките на ABC design - не знам как са най-новите модели.
Преди недостатъците бяха - тежка (над 11кг, малък сенник, нестбилна)
Някои хора предпочитат триколки, те се водят по-маневрени.
Но по улеите за количка по подлезите няма как да мине с едната гума отпред.
Трябва да се тества и да се прецени как е на място.

И аз усещам все повече придърпвания, които се появяват кагато ми се допишка. Толкова много и изведнъж, че почва яко да ме боли. След като отида до тоалетна, всичко е тип топ Simple Smile
Бебето още не го чувствам, края на 15-та седмица съм.
Усещам разни пърхания от време на време, да кажем средно по 1 път на два дни, нооо въобще не знам дали е бебето. Хем ми е второ, сега си мисля че ранното усещане на първото бебе е било глупост Simple Smile

# 114
Аз имах триколка на АВС. С коша за новородено беше ок, обаче като го смених със седалката стана супер нестабилна. Почти нямаше багажник и сенникът беше ужасен, толкова плитък не знам има ли на друга количка. И си беше доста тежичка.

# 115
Мен нещо почва да ме наболява кръста,май по-точно таза.Ужасно е.Пише,че е нормално за 5 месец вече,дори за началото му.
Днес реших да се премяря пак бях с доста дрехи,но почти не съм мръднала от преди месец.Може би ,защото не ям много като преди това ,но си мисля,че пък е по-добре да не качвам сега много килограми.
Мисля да почна да си меря вкъщи обиколката на корема всяка седмица Май е налудничаво,но пък ми се иска да видя дали ми расте бързо коремчето и с колко Simple Smile
Чудя се дали да си записвам час за ФМ преди прегледа или след това,макар,че после може вече да е късно... Сега съм в 17 + 3 дни.На преглед съм след 10 дни чак,а тогава вече ще съм започнала 20тата,защото се пада 18+6 дни (дефакто завършена 19 седмица и почвам 20та ).
Нямам търпение вече да си видя бебчето.

Помислете ме за луда,но изобщо не ме вълнуват марки колички и шишета и подобни .Искам само детето ми да е здраво с всеки следващ преглед.Може би,защото ми е първа бременност и то след един мисед,свмони единствено за това мисля .Едно време не са мислили толкова за марки и не са имали разни екстри,а пак са ни отгледали,затова не мисля да влагам много средства е скъпа количка и разни ненужни джаджи.
Със сигурност когато мина на вълна пазаруване ще гледам като трактор,защото идея си нямам от нищо,но и не се задълбавам от сега. Simple Smile

Последна редакция: сб, 04 яну 2020, 21:24 от Irina Jolie 616216

# 116
Мен нещо почва да ме наболява кръста,май по-точно таза.Ужасно е.Пише,че е нормално за 5 месец вече,дори за началото му.
Днес реших да се премяря пак бях с доста дрехи,но почти не съм мръднала от преди месец.Може би ,защото не ям много като преди това ,но си мисля,че пък е по-добре да не качвам сега много килограми.
Мисля да почна да си меря вкъщи обиколката на корема всяка седмица Май е налудничаво,но пък ми се иска да видя дали ми расте бързо коремчето и с колко Simple Smile
Чудя се дали да си записвам час за ФМ преди прегледа или след това,макар,че после може вече да е късно... Сега съм в 17 + 3 дни.На преглед съм след 10 дни чак,а тогава вече ще съм започнала 20тата,защото се пада 18+6 дни (дефакто завършена 19 седмица и почвам 20та ).

Помислете ме за луда,но изобщо не ме вълнуват марки колички и шишета и подобни .Искам само детето ми да е здраво с всеки следващ преглед.Може би,защото ми е първа бременност и то след един мисед,свмони единствено за това мисля .Едно време не са мислили толкова за марки и не са имали разни екстри,а пак са ни отгледали,затова не мисля да влагам много средства е скъпа количка и разни ненужни джаджи.
Със сигурност когато мина на вълна пазаруване ще гледам като трактор,защото идея си нямам от нищо,но и не се задълбавам от сега. Simple Smile

Да,Ирина,
Най-важно е бебето да е здраво!🍀🍀🍀

# 117
Някоя мама да ползва от тези" U " възглавници за бременни?
Аз ползвам възглавница за бременни. Наистина дава комфорт, но моята е доста плътна и според мен недостатък е, че ми става горещо от това.

Иринка, мен също ме боли таза, но когато спя. В някое от приложенията за бременност (тъй като имам поне 2 и отделно си чета за всяка седмица в интернет) пишеше, че след 4 месец трябва да се избягва спането по гръб. На мен ми е първа бременност и го спазвам това нещо. Не съм говорила обаче с доктора. Но от това, че спя само на лявата или дясната страна, много ме заболяват тазобедрените стави. Нищо не помага. Обикновено е към ранна сутрин. Не спя на твърда повърхност, но си мисля, че е от разхлабването на връзките на самия таз. Организмът може би бавно се подготвя за раждането.

Иначе как сте днес, момичета? Аз тази сутрин нещо се притесних. Бях ви споделила, че вече усещам слаби ритничета. Та тази вечер докато спях, явно съм се облегнала върху възглавницата за бременни и съм си изпънала крака, а така малко се опъва корема и се събудих от бебо, на който явно не му беше никак удобно така и като си смених позата - се успокои. Това се повтори още веднъж поне. Несъзнателно в съня си да се разтегна така. И сега съм се филмирала да не съм му направила нещо.

# 118
  • Варна
Добро утро Wink
Вчера както ви казах, бях на първа обиколка за количка. Гледахме доста модели, но от видяните за сега определено фаворит ми е Cybex Balios S. Сравнихме я с Peg Perego Futura и честно казано разликата според мен е много малка в двете, но Сайбекса мн ми хареса. Тя направо сама върви.
Март месец мислим да отскочим и до Пловдив, че имаме работа там и се надявам да видя там модела на Mamas &Papas, който съм набелязала и да реша. Не смятам да усложнявам повече избора.
Не очаквах толкова лесно да избера, предвид, че нищо не разбирам, но в магазините като пробваш една две колички и наистина усещаш разликата.

И аз искам да си взема възглавница за бременни, гледах ги в айко, ама май много меки ми се сториха.

# 119
  • Plovdiv, Bulgaria
Аз моята количка уж отидох да я набелязвам към 6м и след 10 минути я бях капарирала 😁
Сега с номер 2 пак ще си я ползвам.
Само бих си купила раница, коята да закачам вместо чантата. Сега гледам има много готини, с места за памперси, шишета.. 3 чанти смених и никоя не ми беше наистина удобна.
Имах и..изкочи ми думата от главата, такива неща като "закачалки" където се слагаха на дръжката на количката и на тях закачах разни торби, когато багажника ми беше пълен.

Общи условия

Активация на акаунт