🌞Слънчеви юнски късметчета🌞 2020👶- ТЕМА 5

• 25 659
  • 728
  •   1
Отговори
# 120
Лимонче, до кой магазин ще идваш в Пловдив? Добре, че поне си ограничила избора. Така ще ти е по-лесно. Но си права, че докато не се пробват, нищо не може да се хареса. А за възглавницата, на мен ми е подарък и нямам идея от къде е взета. Но е добра идея да има човек. Влиза в употреба.

Криси, а твоята количка от дечко каква марка е? От къде сте я взимали? Сега ме хвърли в размисли и с тия чанти...

# 121
Добро утро, момичета! ☀️😊☀️

Пламъче, спокойно!!! Нищо не си направила на бебчо, защото е практически невъзможно... В момента им е доста широкичко и си имат място за наместване и ритане, а и наскоро аз се бях притеснила за това че си бях натиснала коремчето и прочетох, че бебето е като яйце поставено в буркан пълен с вода - колкото и да се опитваш, не можеш да го счупиш! Аз също спя с такава възглавница от месец и половина и ми е много удобна, направо не мога вече без нея, но дори и сгушена в прегръдката й, на моменти пак се събуждам спяща почти по гръб и се втрещявам от ужас 😬 Най-важно било да избягваме спането по гръб след 20та седмица, защото тогава натежава и матката, и бебчо, и притискат онази вена с която трябва да внимаваме. А възглавничката си я купих много намалена (с 30 лв) и е https://e-shop.izamama.com/product/1245/vazglavnitsa-za-bremenno … rey-classics.html. Често пускат намаления в този магазин, а и е много качествена - не потъваш в нея, сваля й се калъфката за да се пере и после може да се ползва за кърмене 😉

Брайда, страхотна помощ ни оказваш с насоките ти, защото и аз съм загубена в морето от информация що касае количките 😬 Точно както и Лимончето, то и ние сме решили да си харесаме количка на живо, но да си я търсим от чужбина, защото там пускат невероятни намаления. На нас ще ни трябва количка която да е подходяща и за неравни терени, защото там където ще започнем да си строим къщичката няма все още улици и не знам дали скоро ще има такива, а и да можем да ходим на разходки и извън София (то не че в София положението е идеално със разбитите тротоари 😂). Също така искам да имам възможност за модификации на количката, като това да мога да прибавя piggyback (хахаха, аз още първото не съм родила, но вече мисля и за второто ни детенце), защото не смятам да купуваме още колички, а да си използваме тази и за бъдещи дечица. Спрели сме се на Jane, Maxi-Cosi Nova, Silver Cross, Bugaboo Fox и Stokke Trailz... Много са скъпички, но ако са качествени и ще изгледат поне две дечица, мисля че си заслужават вложението. Сестра ми има количка на Лорели и тя си я харесва, но аз я смятам за тежка, неудобна (и за мен, и за племенника ми) и несигурна 🙄

Мелдим, честито момиченце! 💗💝💗

То и аз тази нощ се събуждах много пъти и доста ме наболяваше мястото на десния ми яйчник, явно сме в такъв период - на разтягане и болка 😬 Нищо, нека ни боли, но бебчовците да си нарастват, да натежават и да да здравички! 🤪

# 122
  • Варна
Пламъче, в Пловдив имате някакъв много голям магазин  за бебешки неща Малечко, мисля че се казва. Преди да дойдем ще проуча къде мога да видя количката, ама във форума пише, че в Пловдив ги има Мамас&Папас. Ние направо мислим пазаренето на всички неща да бъде от този магазин в Пловдив, че моя приятелка много ми го похвали и каза, че и тя всичко наведнъж си е купила от там -стерилизатори, шишета, помпа, люлка, разтегаема кошара... За сега така мислим.
Какво ще кажеш за магазина? Струва ли си според теб?

# 123
Ох аз нищо никъде не съм гледала и нищо не разбирам хайа. Само онлайн разглеждах - https://moebebe.com/bebeshka-kolichka-2v1-bass-soft-sand-cognac- … paign=2DMessenger. Тази не изглежда лоша.
Но понеже наистина за пег перего има само добри отзиви, а и наистина е лека, май ще се насочим към нея.
Гледах магазина Vis Vitalis или нещо от сорта, че го рекламират и имат голямо разнообразие, но някак си още чувствам че ми е рано да купувам. Поне 6 месец да стана, малко да ми проличи, че в магазините само мами с коремчета и малко се чувствам не на място хаха

# 124
  • Plovdiv, Bulgaria
Малечко преди беше в самия град, даже до нас, но го преместиха извън града, по Карловско. Иначе казват, че сега бил много голям и ако наистина има вътре разнообразие от марки, мисля че е голямо удобство. Поне на едно място да се види и сравнява. Във вис виталис също има доста неща, както и магазина на Чиполино.

Пламъче, моята е Jane, модел muum, 3в1. Лека, маневрена, голям багажник(беше ми важно, защото така пазарих без проблеми), чупеща дръжка, непомпащи гуми. Имаше комарник и дъждобран. Няма амортисьори, но по никакъв начин не съм усетила липси от това. Има си пълно легнало на летния кош, в 2те посоки може да се монтира. Нямаше покривало за крака, но и това не е минус за мен, измислили са вече универсални чувалчета за почти без пари, аз имам такова и на дребния му беше супер зимата, още не беше проходил както трябва. Моята е модел 2015 и тогава и сенниците не са кой знае колко големи, но и това е поправимо, има си допълнителен сенник (чадърите по мои наблюдения не са удобни). Сегашните модели са с по-големи сенници, най вероятно и други подобрения имат, но аз си обожавам моята и няма смисъл да я сменям. 2г я ползвах нон стоп, по над 10-15км на ден е минавала, зимата в сняг в вървяла, аз лично съм адки доволна. Всичко се сваля и пере без проблем. Тогава я взехме на хубава цена, 900лв беше на промоция, аз си бях сложила лимит от 1000лв за количка.  От вис виталис я взехме.Не бях проучвала нея изобщо. Бях се запънала за тия полските, щото нали много яки цветни, но бяхме с малка кола и беше важно количката да влиза вътре все пак 😁
Това беше една от най-добрите ни покупки Simple Smile

# 125
Омче, благодаря! Успя да ме успокоиш. Хареса ми и сравнението, че бебчо е предпазен. Hug Да, болката ще мине, само бебчовците да са добре и здравички!

Лимонче, не сме ходили лично. Само от приятелки съм чувала мнения, че е доста зареден. Което си е предимство. Наистина може всичко да се вземе от едно място и да се спестят нерви и време. Но със сигурност ще отидем на оглед и там. Аз още не съм се спряла на модел количка, може би на място ще харесам.

Криси , много ми е важно да събирам отзиви. Твоят е много добра насока. Hug На мен бюджета за количка ми е около 1000 лв. И аз гледах полските, че много хубави цветове имат, но ще видим на живо дали ще ми допаднат толкова.

# 126
С ММ ходихме между празниците до Пловдив и посетихме два магазина - шоурума на Пет Перего (Вито де Симоне) и Малечко. Останах много разочарована от Вито де Симоне, защото освен че не изглеждаше никак като шоурум, то вътре миришеше на цигари и гаден ароматизатор, и съответно избягах възможно най-бързо от там. Ужасих се как ще си купя количка, омирисана по този начин и ще си сложа бебка вътре 😬 После отидохме до Малечко и наистина там беше страхотно... Още от вратата те поема консултант и ти показва всичко, като дори ни позволи да пробваме една сгъната количка в багажника на колата. Там наистина имаше много модели на Мамас енд Папас и Макси Кози, като имаше няколко и на Пег Перего, та успях да ги сравня. Еми, първоначално бях убедена че искам Перегото, но след като видях колко тясна е седалката за дете на 6 месеца, то нещо май се отказах от нея.

Вижте какви промоции има в английските сайтове https://www.kiddies-kingdom.com/travel-system-deals/36485-cosatt … undle-nordik.html 🤪 Тук само количката ти струва толкова!

# 127
  • Варна
Някоя мама да ползва от тези" U " възглавници за бременни?
Аз ползвам възглавница за бременни. Наистина дава комфорт, но моята е доста плътна и според мен недостатък е, че ми става горещо от това.
Мен нещо почва да ме наболява кръста,май по-точно таза.Ужасно е.Пише,че е нормално за 5 месец вече,дори за началото му.
Днес реших да се премяря пак бях с доста дрехи,но почти не съм мръднала от преди месец.Може би ,защото не ям много като преди това ,но си мисля,че пък е по-добре да не качвам сега много килограми.
Мисля да почна да си меря вкъщи обиколката на корема всяка седмица Май е налудничаво,но пък ми се иска да видя дали ми расте бързо коремчето и с колко Simple Smile
Чудя се дали да си записвам час за ФМ преди прегледа или след това,макар,че после може вече да е късно... Сега съм в 17 + 3 дни.На преглед съм след 10 дни чак,а тогава вече ще съм започнала 20тата,защото се пада 18+6 дни (дефакто завършена 19 седмица и почвам 20та ).
Нямам търпение вече да си видя бебчето.

Помислете ме за луда,но изобщо не ме вълнуват марки колички и шишета и подобни .Искам само детето ми да е здраво с всеки следващ преглед.Може би,защото ми е първа бременност и то след един мисед,свмони единствено за това мисля .Едно време не са мислили толкова за марки и не са имали разни екстри,а пак са ни отгледали,затова не мисля да влагам много средства е скъпа количка и разни ненужни джаджи.
Със сигурност когато мина на вълна пазаруване ще гледам като трактор,защото идея си нямам от нищо,но и не се задълбавам от сега. Simple Smile
Иринка, мен също ме боли таза, но когато спя. В някое от приложенията за бременност (тъй като имам поне 2 и отделно си чета за всяка седмица в интернет) пишеше, че след 4 месец трябва да се избягва спането по гръб. На мен ми е първа бременност и го спазвам това нещо. Не съм говорила обаче с доктора. Но от това, че спя само на лявата или дясната страна, много ме заболяват тазобедрените стави. Нищо не помага. Обикновено е към ранна сутрин. Не спя на твърда повърхност, но си мисля, че е от разхлабването на връзките на самия таз. Организмът може би бавно се подготвя за раждането.

Иначе как сте днес, момичета? Аз тази сутрин нещо се притесних. Бях ви споделила, че вече усещам слаби ритничета. Та тази вечер докато спях, явно съм се облегнала върху възглавницата за бременни и съм си изпънала крака, а така малко се опъва корема и се събудих от бебо, на който явно не му беше никак удобно така и като си смених позата - се успокои. Това се повтори още веднъж поне. Несъзнателно в съня си да се разтегна така. И сега съм се филмирала да не съм му направила нещо.

Plamъche, аз съм по същия начин със спането. Също четох, че не е хубаво да се спи по гръб вече в този ни период и го спазвам, поне докато заспя и не се събудя през нощта по гръб Animal See No Evil все се въртя на едната страна, но към ранните часове вече и мен ме болят тазобедрените стави. Като човек, който обожава да спи по корем и гръб си казвам, че спането ми е голямо приключение Grinning
Не бях разглеждала за тези възглавници, но ще им хвърля един поглед.

# 128
Чудесни насоки за количките , аз с баткото бях с полска и бях много доволна, верно голяма е , но не ми беше тежка , в колата ми взлизаше спокойно , така че нямах проблем, дори и с помпащите гуми, никога не са ми създавали проблем.
Проблема е че сега търся за близнаци , ама не искам пак от тия с по 3 коша, гледах една която летния се трансформира в такъв за новородени , но на 17ти ще ходим до София и мисля да я видя на живо.
Ето я , ако някой има опит с колички за близнаци моля да сподели , но предполагам че насоките за единична и тези за двойна са идентични. На мен ми е важно да няма 100 коша , че дори и с джип , като тръгнем с баткото и близнаците на разходка , и трябва и кошове да мисля и ще откача.
https://www.baby.bg/copy-of-mikado-kolichka-duet-lux-2-v-1-c-07.html

Аз също вече имам разни придърпвания и боцкания, но предполагам е нормално , другата седмица съм на преглед вече.

# 129
Пламъче,благодаря ти .Аз също се опитвам да спя само на една страна и да,усещам,че ме боли таза само като стана след лежане Когато стоя на работа права или седнала изобщо нямам проблем.

За Малечко разбрах наскоро от едно клипче на Теа и Наум Шопов в канала им в Ю туб.Много интересни неща споделят за нейната бременност и от там се зарибиха и намерих още клипове на други бъдещи мами,които вече родиха.
Тя Теа и Наум взеха всичко в един ден за тяхното бебе именно от Малечко в Пловдив.Изглеждя доста голям магазин ,наистина има консултанти,абе всичко необходимо за бебето е там.И тъй като ние смятаме да пазаруваме по-някрая мисля да отскочи и ние до там ,защото онлайн не може да се прецени така добре,особено за дрешки и по важните неща .Притесняваме това,че е доста далеко и ако го отложим доста за накрая ще в голям зор в пътуването чак до там,но дано няма проблем.То така или иначе за прегледите пътуваме по 150 км в смята посока до София,та още толкова и ще сме в Пловдив .
Дори още да не знаем пола,нещо съм се насочила към светли цветове като бяло,светло сиво,зеленичко бледо и светло бежово и за дрехи и за креватче и за аксесоарите.Нещо не съм привърженик на искрящи цветове за бебешки неща или големи шарении.И дрехитв обичям  изчистени от къммрязни картинки по тях.Не ги харесвам просто.Или пък ако е момче задължително синьо или розово и цикламените за момиче,сякаш е много изтъркано.
Имам една приятелка ,която любимия и цвят е жълт,сватбата им беше в жълто,нещатата за бебето и също,много симпатично,оригинално и свежо стои Simple Smile

# 130
Здравейте, казвам се Мирослава от Русе, терминът ми е на 25 юни. На 36 години съм.

# 131
Омче и на мен би ми било много противно това с цигарения дим в бебешки магазин! Бляк! Далеч от такова място... А какви са тези промоции? Направо ахнах! Open Mouth А този сайт дали е реален и как може да се поръча от него примерно?

Wigzi, с възглавница наистина е малко по-удобно. Единствено ме мъчи ставата. Но като съм права или седнала минава и не ми е проблем. Даже понякога ставам вечер до тоалетната само, за да се раздвижа и да не се въртя.

PenkaBelcheva, количката ми изглежда супер на мен. С трима дечковци е наистина добре да се пести място. А виждала ли си я на живо? Можеш ли да споделиш повече и за твоята полска количка?

Иринка и аз гледах този клип на Наум и Теа. Хихи. А относно пола предполагам, че на следващия преглед вече би трябвало да го видят, ако бебче не е много срамежливо. Моята свеки също ми дава съвети в началото да купуваме по-неутрални цветове, че да не ни изненада накрая. Grinning

Мирослава , добре дошла и лека бременност! Simple Smile

# 132
Аз мисля да взема сива количка, да мога после спокойно да си я ползвам с третото😀
За спането, аз пък спя по корем, не мога никак иначе. И постоянно се чудя не притискам ли нещо. Бебка рита много силно вече, мъжа ми я усети, каката и тя, беше на седмото небе.

Допълвам се. Днес влизам в 19та седмица, направо не мога да повярвам как се минава времето.

Последна редакция: нд, 05 яну 2020, 12:52 от Аmélie

# 133
  • Варна
Момичета, имате ли някакви наблюдения за Chipolino? Не съм се хвърлила на марката, но просто така като разглеждам, този модел ми допадна. Thinking
https://www.baby.bg/chipolino-detska-kolichka-elektra-3v1-karamel.html

# 134
Привет, момичета! Много сте напреднали и в седмиците и в покупките. Аз съм едва 15та седмица и още съм като парцал. Едвам гледам и все ми се лежи и нищо не ми се прави. За покупки се въздържам дори да мисля. Мои познати още от началото накупиха какво ли не, обявиха във фб, изобщо голяма еуфория и ги разбирам, разбира се. Кофтито е, че при някои от тях нещата не се развиха добре и то в доста напреднала бременност и съм ужасно наплашена. Ясно ми е, че и това не е правилна нагласа, и че всичко се случва, но все пак мисля да не бързам. Към 7-8 месец живот и здраве ще се ориентирам към покупки.
Между другото за тези от София ще има ден на отворените врати на 9ти януари в Свети Лазар.

Общи условия

Активация на акаунт