🌞Слънчеви юнски късметчета🌞 2020👶- ТЕМА 5

• 25 689
  • 728
  •   1
Отговори
# 135
Леле колко много сте изписали, а аз се чудя защо нямам известия. В 16 +3 съм и още не усещам бебо. Боцкания, придърпвания, изтръпване имам всеки ден, предимно вечер. Още си спя във всякакви пози. Често се будя през нощта и се въртя, за това и до края на работния ден се чувствам много изморена. Едва  издържам последните 2 часа да не заспя на бюрото. Работата в офиса ми е по цял ден на компа и от това обездвижване започнах да усещам болки и в таза. Когато сме почивка никъде не ми се ходи, стоя си вкъщи и общо взето движенията са ми ограничени, преди ходех 2 пъти седмично на зумба, 2 пъти йога и 2 пъти тичах по 7 км. Отделно всеки ден карах колело. Иска ми се да се раздвижа вече, но като изляза на разходка все ми е студено а и много се задъхвам. Искам да се запиша на йога за бременни да видим тя дали ще ми понесе, но пък занятията са от 16ч, а аз съм на работа до 17ч. Не са ми пускали изследвания за дефицит на витамини. Ако отида в лабораторията дали ще ми пуснат без направление от лекар? На 10 ти съм на преглед ще питам док. за това.
И мен ме няма на първа страничка. С термин 18 юни, на 33г. казаха ни момче 💙.

# 136
Изследването за витамини не се поема от касата.Можеш да се ориентираш за цени като влезеш в сайтовете на лабораториите,никак не са евтини,но и аз тези дни ще си пускам.Така или иначе бременността не е никак евтина,поне да знаем,че всичко сме направили както трябва😊😊

# 137
Пламъче, в Пловдив имате някакъв много голям магазин  за бебешки неща Малечко, мисля че се казва. Преди да дойдем ще проуча къде мога да видя количката, ама във форума пише, че в Пловдив ги има Мамас&Папас. Ние направо мислим пазаренето на всички неща да бъде от този магазин в Пловдив, че моя приятелка много ми го похвали и каза, че и тя всичко наведнъж си е купила от там -стерилизатори, шишета, помпа, люлка, разтегаема кошара... За сега така мислим.
Какво ще кажеш за магазина? Струва ли си според теб?

Lemons магазин Малечко има и на околовръстното е София. Току що го мернах

# 138
И моята количка е доста маневрена с амортесьори помпащи гуми,2в1 летен и зимен кош и покривала за крачета,дъждобран комарник чанта.Доста лека и удобна с чупеща се дръжка .Марката е на дизайн бейби,модел Виола.Имам я от малката,все още нз пола но и аз ще я продавам на символична цена и ще купя друга ако е момче.Цикламена е и е запазена няма скъсано.А по повод,цвета от мен съвет не взимайте мн светли ,защото мн се цапат .

# 139
Малечко в София е доста по-малък от този в Пловдив, а и май не е толкова добре зареден, но пак ще свърши работа за една бърза справка на количките 🤔

По отношение на витамините, само да ви кажа, че за да ви е достоверен резултатът трябва да сте спрели приема им поне две седмици преди да се изследвате (особено за витамин Б12 и Д) 😉 Поради тази причина, аз не мисля да ги изследвам, а и при Б12 не можеш да стигнеш до предозиране, защото всичко излишно ще се отдели с урината. Аз се презастраховам и си пия витамините, а вече за вит. Д, който е мастноразтворим и като всички такива може да бъде предозиране (изключително трудно е, но все пак възможно), прилагам прием по около 4000 единици почти всеки ден. Казвам ви това, защото чета за всякакви витамини от години, а и майка ми е клиничен лаборант в Цибалаб.

Ох, а сега съм си харесала една количка, която е намалена с 600лв., но е в тъмносин цвят (като кралско синьо) и много й се чудя, защото чакаме момиченце, но то пък това синьо си е универсално, а и намалението е реално само заради цвета. Другите им колички, които са си същия модел са наистина с 600 лева отгоре 🙄

# 140
Ние днес отидохме до вис виталис и май ще се спрем на прег перего. 3 в 1 струва 1800лв с намалението и наистина е много практична. Нямат много вариации на цветове, но ни хареса сиво с черно Simple Smile

# 141
  • София
Малечко в Пловдив явно е много по-добре.
Тука в София на втория етаж където са количките има един консултант, който за мен е доста досаден.
Не ме оставя да си разгледам все едно нещо ще открадна.
Върви по мен и ме убеждава че дадена количка която тежи 13кг е точно за мен.
Или сгъва количката без седалката за да ми покаже колко е компактна, ами да ама Със седалката отделно става огромна хаха Simple Smile

Тъй като съм гледала 10000 ревюта на колички искам аз да пробвам да ги сгъна, да им опъна сенниците или пък дори сама да огледам и да харесам. Не, той ми вади някоя, която дори не съм искала да видя. Губи се много време и си тръгваш все едно нищо не си видял хаха
Искаше да ме накара да купя една ноември месец. Аз му казвам че термина ми е юни, той каза че ако я купя ще му разбия всякакви рекорди на ранно купуване и ще оглавя класацията!?!?!? Хахах

Иначе да, тука може да се видят мамас енд папас, макларън, макси кози, бебе комфорт.

На първия етаж където е обзавеждането, дрехите и аксесоарите за бебе като легла и тнт признавам много са хубави, нооо никак не са евтини, абе направо са си скъпи.
Тука има показани само легла по около 500лв примерно.
Дрешките на мамас енд папас са качествени наистина, нооо също прекалено скъпи (или поне тук така ги продават).
В магазина никога няма много хора.

Нооо независимо от всичко е магазин, в който на куп можеш да видиш марки колички, които другаде ги няма, а ако имаш късмет консултанта да е зает с други хора - най-добре. А може това негово “свойство” много да се харесва на повечето хора, в което няма лошо. Помага иначе, знае всички колички колко кг са, как се маневрира с тях, как се свиват ...

# 142
Plamъche не съм я огледала на живо , на 17ти ще съм в София и ще отидем да я видим, ако не харесаме друго после поне ще знам как е .
Иначе предната ми е Адбор МАрсел , серия лен, супер маневрена и ми беше ужасно удобна, но пак казвам ние с ММ сме високи и ни беше добре , имах приятелка която си купи и бързо я продаде , но тя беше доста ниска и наистина й беше трудно. ОТносно сгъване и бутане грижи никакви , а материята е супер яка за поддържане.

Ето да добиеш представа каква е
Скрит текст:
Скрит текст:

Иначе мисля да посетя и Малечко в Пловдив , но май нямат голям избор за колички за близнаци или поне онлайн не видях .

# 143
Иначе в Kiddo има много хубави 2 марки - Anex и вече доста по-скъпата Egg. Имате ли мнения за тях?

# 144
  • Варна
Ох то направо страшна страхотия са тези бебешки нещица! Grinning
Дрийм, мерси за инфото за Малчеко, не знаех, че има и в София. Не ни предстои да идваме до там, но ако се случи ще посетя.
Ние днес пак бяхме на обиколка, тък като ни предстои голям ремонт, понеже стаята в която ще е бебка в момента е склад Grinning и търсим мебели за преорганизиране на коридора, детски мебели, абе лудница. По този повод пак видях количките днес и определено се спирам на Сайбекса. Ще го дебна по сайтовете.

Имам въпрос към тези от вас, които вече са майки и имат наблюдения. Мястото, на което можем да сложим кошарата в стаята е ограничено, защото на стената има една колона и засега сме се спрели на ето този модел, защото тя ще се събере:
https://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=51&pid=136088&sgid=51
НО...
този повивалник ми се вижда много малък. Има и кошари с по-големи повивалници, но те няма да се съберат на мястото, което сме определили. Затова, моля посъветвайте ме, малко ли е това или достатъчно?

# 145
  • Plovdiv, Bulgaria
Ние имахме такава. Достатъчно е лично според мен. То като започне да се обръща детето (моето започна към 4ти месец) така и така вече не е много ок за повивалник. Поне на мен не ми беше ок и си го оправях на спалнята или на самото му легло.

# 146
  • Варна
Благодаря, Криси Wink  
Днес в магазина консултантката ми каза, че било важно решетката на кошарата да е подвижна. Защо е важно?

# 147
Повивалник ползвах супер малко. След това и аз преповивах на спалнята.
За мен беше важно решетката да се сваля, за да долепям кошарата до спалнята.

# 148
  • Plovdiv, Bulgaria
Подвижна като да я смъкваш надолу и горе ли? Ми по удобно е като смениш нивото на матрака, за да не се навеждаш толкова. Както и ако кошарата е до леглото ви. Предполагам това е имала предвид. Аз тази кошара почти не съм я ползвала, та само повивалника съм ползвала в общи линии 😁

# 149
  • Варна
Ахаа... Харесах една, която е без повивалник, ама не и се сваля решетката, та се чудим.
Амелие, А защо си я долепяла до спалнята?
Кристиана, защо не я ползва, имаше проблем с нея или детето не искаше да спи в нея?

Последна редакция: нд, 05 яну 2020, 19:36 от Lemons

Общи условия

Активация на акаунт