🌞Слънчеви юнски късметчета🌞 2020👶- ТЕМА 5

• 25 751
  • 728
  •   1
Отговори
# 255
Момичета,какво значи стерилна урина? Чета ви,но не разбирам от тези неща.А това,че струята не трябва да се прекъсва защо е от значение?
Аз когато давах урина миналия път на ЖК не са ми казвали някакви специални насоки,просто да си взема една чашка там в стаята и това е.

Има два вида основни за изследване на урина. Едната е “обикновена”, изследват дали е положителна за - нитрити, кетони, белтък, колко левкоцити, колко еритроцити на поле, относително тегло, PH и тнт

Изследването “стерилна урина” е микробиологично, поставят капки от урината в различни среди и чакат дали и точно какви бактерии ще се развият. Ако в урината има бактерии, ре ще пораснат, ще образуват колония. Лаборантите ще ги определят примерно: ешерихия коли, стафилококи, стрептококи и тнт
След това ще тестват бактериите с различни антибиотици дали умират и от кои и в резултата ще има Антибиограма, от която лекаря ще се информира какво да ти предпише.

Най-често ако в обикновената урина има наличие на левкоцити повече от 3-4 на поле, значи в стерилната ще се изолират бактерии. Ноо и обикновената и стерилната лесно се замърсяват.
За това взимането е много важно.
- стерилен контейнер който да не сме пипали ръба му
- хигиенен тоалет сутринта преди взимането, подсушава е леко с чиста кърпа
- много хубаво измити ръце (аз слагам дори ръкавици)
- взимане на урина от средна струя, а не веднага като почнем да пишкаме да вземем първото, то може да е изкуствено замърсено
- гледаме да не пипаме ръба на контейнера
- до макс 2 часа трябва да сме занесли урината в лабораторията

Еха,благодаря ти много за подробния и изчерпателен отговор! Simple Smile Значи тая работа не е лесна,но на мен нищо такова не са ми казвали.Аз пишках там в лабораторията на болницата ,после ми казаха просто да оставя чашката на бюфета.Кой и кога я е взел не знам.Обаче взимането на кръв беше по-гадното.Цели три епроветки напълно ,иглата беше доооста дебела и направо си болеше.
Вероятно сега на ЖК отново ще се прави така,не знам.
Иначе аз никога не съм синизледвала такива неща по урината и затова не разбирам и попитах,колкото и да е глупаво.
Благодаря още веднъж.
Днес вече съм 18+0 дни.Нямам търпение да дойде вторник и да видя бебчето колко е порастнало Simple Smile

# 256
Благодаря ви момичета сега нямам боцкания,но усещам леки спазми и придърпване червата ми къркорят. Майка ми каза една рецепта против запек 150 гр сини сливи и 150 грама стафиди и 5 чаши вода се вари 15 Мин и се пие по една лъжица на гладно ,обаче като четох в интернет таЗи рецепта е за детоксикация ,а съм чувала че не е хубаво през бременноста да се правят такива неща. Поправете ме ако греша.

# 257
Пробвай само сините сливи аз по принцип си го имам този проблем  и ходя през 2 или 3 дни до wc но със сините сливи веднага има ефект. И киви върши работа но за съжаление това което купихме още не е готово  защото буквално го браха  преди да го купим и ще трябва да почакам но.с.такава цел го взехме

# 258
Irina,
Това,че до сега не са те карали да пускаш стерилна урина не означава,че са те претупали😂.В обикновената,която си пускала,ако няма индикации като нитрити,високи левкоцити и т.н.,това означава,че няма причина да се търсят бактерии,които се търсят в стерилната урина.Така че споко😊

Veselina,
Има много начини да регурилаш чревната флора.Ако те притеснява рецептата на майка ти пробвай сушени сини сливи и сушени кайсии(както са ти препоръчали)можеш да пробваш и фурми,пий на гладно топла вода,прясно мляко,яж храни богати на фибри,повече супи и като цяло течни храни.Лъжица зехтин също помага...Абе много неща са,поразрови се да прочетеш и действай😊
Аз наскоро споделих моята рецепта-сутрин на гладно си правя фреш с цвекло,от тогава се чувствам перфектно,нямам вече проблем с WC+високото съдържание на желязо в цвеклото което е супер полезно в момента.Комбинирам с портокал,заради витамин С,който подпомага усвояването на желязо.😊

# 259
Благодаря ви много 😊😊😊Хапвам супи вчера цял ден ядох спаначена супа ,правя си шейк от плодове с прясно мляко вечер ям ананас два три дни ,но ще опитам и вашите рецепти😘😘

# 260
Веси,  и с круши пробвай. Сега поне има навсякъде. Даже, ако можеш на фреш да си направиш. При мен действа мигновено Grinning Сини сливи, киви и смокини също.

# 261
Благодаря ви много 😊😊😊Хапвам супи вчера цял ден ядох спаначена супа ,правя си шейк от плодове с прясно мляко вечер ям ананас два три дни ,но ще опитам и вашите рецепти😘😘
Избягвай ананаса, че съм чувала, че причинява контракции. Наблегни на други плодове и зеленчуци за запека. Трябва да пиеш и доста вода.

# 262
  • Варна
Момичета, пак съм аз с въпрос за изследванията 😂
Пуснах стерилната урина и чакам вече резултата,  но от витамините нищо не си пуснах да изследвам, защото започнаха да ме питат кои и малко се притесних, то имаше и много хора зад мен и отложих за утре.
Кой ВитД и кой ВитБ да пусна или всичките?

Нали самоинициативно ги изследвам и затова не ми е ясно. Не съм говорила с АГ за тях, а май трябваше...

Последна редакция: ср, 08 яну 2020, 10:52 от Lemons

# 263
Лимонче , пусни си вит. Д3 и от Б-групата - Б12, Б9 (фолиева к-на) и Б6.

# 264
Против запек може да си вземеш да пиеш пробиотик - аз пия Procombo pregna и вече съм напълно редовна всеки ден. Но може и някакъв друг да си избереш, пробиотиците са напълно безвредни. Иначе и аз имам проблеми с червата, но мисля че при много бременности става така. Просто трябва да се взимат мерки.

# 265
  • Варна
Да, ама б12 е два вида и двата ли да пусна?
ВитД също е два вида.

# 266
Да, ама б12 е два вида и двата ли да пусна?
ВитД също е два вида.
Оо, извинявай, не бях обърнала внимание. Когато пускам аз, само казвам, че искам тези витамини и нямам идея дали активна форма или общо ги изследват....

# 267
Когато ходих за витамините казах само,че ме пращат за изследване на Б1 и Д3, и не са ме питали кои точно. Даже незнаех, че са толкова много. Но той и доктора така ми ги беше записал на листчето.

# 268

Веси,В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ЯЖ АНАНАС!!!!Той предизвиква контракции!  Това е най-противопоказния плод за бременни ,дори сок от него не се пие по време на бременност!!!

П.С. Сега видях,че Пламъчето ти е казала,но няма как да изтрия моя коментар.

# 269
И аз вече съм 18 +0 от днес, коремът ми не е много голям , даже на моменти ме питат къде крия бебето 😁
Но от няколко дни се чувствам по-изморена, краката ми също... А от два дни и аз с някакви боцкания отвреме навреме. Нещо вече се обърках, кое е нормално, кое не е. Дали е от растящата матка.... +4 кг но аз съм слабичка и не ми личат. Но направо ме мързи да стана, само ми се спи.
Има ли други като мен ?

Общи условия

Активация на акаунт