🌞Слънчеви юнски късметчета🌞 2020👶- ТЕМА 5

• 25 737
  • 728
  •   1
Отговори
# 315
Snej_anka, да, наистина имаше кашлящи бременелки! А за татковците, аз първоначално бях отпред, но после се преместих назад и на двете места стоях до татко, а мисля че видях и още някой друг в кафенето. Иначе лекцията на акушерката беше интересна, но ме издразниха как започнаха отново с рекламната си продължителна лекция за помпите Медела, а не бяха споменали такова нещо в програмата. Е, аз тази за помпите я слушах за трети път и ако знаех, че ще се започва с нея, нямаше да бързам толкова много и щях да я пропусна.

Ели, честити розови гащички 💝💝 Все така да ви радват!

# 316
Не съм съвсем сигурна, но мисля, че ЗК не поема феталните. Поема само БХС изследването.
Аз моите фетални си ги плащам - първата 60лв при моето АГ и 140лв при Сигридов.
Сега втората ще е 80лв при АГ и още обмислям дали да направя една и за второ мнение.
Пламъче, иначе аз се следя при др. Иван Иванов в Стара Загора. Simple Smile

И аз съм при Иванов. Първата бременност също той ми следеше. Смятам, че е професионалист и отзивите за него са все положителни Simple Smile

Нащо милото ще слуша как батко му вика, смее се, ядосва се, реве, тръшка се и идва да се мазни с "мамо обичам те" в рамките на 10 минути, през има Няма час 😁 Дано чак сега е почнало да чува, че до скоро иначе ще е чувало и майка му как се кара. Ама поне Да е запознато с обстановката 😁
И при нас положението е същото Laughing

Снощи ми биха първата ампула б12. Бях се подготвила за нещо много болезнено, но слава Богу нищо страшно.

# 317
При първата бременност термина ми беше на 25.10 но преносих  и родих на 31.10 И то защото ми включиха система иначе нямаше изгледи. С малкия родих точно на термина но като дойде времето ще споделя  ако някой го интересува тъй като има и майки  със секцио ,какво ми беше казала  една акушерка и наистина подейства ако е дошъл момента за самото раждане.

# 318
Добро утро!
От днес съм в 19г.с. Снощи се събудих от схващане на прасеца, отмина за секунди. Днес, както всяка седмица влизам да проверя какво се случва в съответната седмица и чета: "Една минута си лежите спокойно в леглото, но в следващата усещате, че мускулите на прасеца са на път да експлодират."
Точно като по часовник! Grinning

# 319
  • София
Добро утро , момичета Simple Smile
Вчера бяхме на лекар, всичко е наред - шийка, плацентата е предна, но се е вдигнала много нагоре, отговаря си на седмиците, огледа всички органи, сърце, кръвоток и ни пита дали искаме да знаем пола. Споглеждайки се с ММ ухилени, отгорих само ако е сигурна... Та и ние сме в отбора на девойките. Нямате си представа ММ как грейна, не че и аз не бях щастлива, нашарихме ги, баткото като разбра и той се зарадва, ама едва ли осъзнава какво го очаква точно хихих
Заради отключената алергия и нередовния стомах лекарката ми препоръча да приемам пробиотик. Иначе със стандартните храни, много не ми се получава.
От другата седмица съм на йога, че тази седмица дребния не е градина и няма как с него. Правим разходки, имаме парк до вкъщи и поне крачките си правя.
На училище за бременни два пъти ходи с миналата бременност , тази смятам да пропусна. Рекламните им цели наистина са много досадни, като включим и бацилите... предпочитам да ги уплътня с друго Simple Smile
Помня, че се купуваше първо шапчица, за да излезе бебето без проблеми с главата напред, за сега нищо не съм поръчвала но може би вече е крайно време поне да видя по магазините какво има.
Хубав ден и само положителни емоции Yellow Heart

# 320
Има един трик който до известна степен  помага при схващане на прасеца  и той е веднага да опънете  пръстите на кракът  напред като на балерина помага болката да премине по бързо и леко. Честито 🎀

# 321
  • София
Аничк@, честито за девойката и че всичко е на ред Simple Smile
В коя седмица си, че се е качила вече плацентата?

# 322
Колко много момиченца си имаме в мйската тема погледнах много момчета пък има там 😁😁😁

# 323
  • София
Brayda, в 18, 2 г.с. На малко повече от 3 см е над канала /шийката доколкото помня. Но амб. Лист сега не е в мен, за да кажа на 100 %. Преди седмица на ММ му направи впечатление, че частта над пъпа корема ми е порастнал, което ме наведе на мисълта, че е започнало долу да си прави място. 2/3 кг съм качила заради празниците и всичко е на корема.
За хващането на прасците с предната бременност преди лягане се мажех с магнезиево олио, но чак към 8 месец.

# 324
Добро утро момичета, аз сънувам постоянно кошмари и не мога да спя спокойно, ама ви казвам кошмари страшна работа, дано не съм само аз , честно казано случва ми се и змии, та съм чувала че е злоба от хората, и да ви кажа не съм луда обаче толкова съм се затворила от към приятелки и такива тъпотии , за да не ми мислят лошото защото не знаеш от къде ще дойде и така да си съхраня бременноста. Иначе получавам ужасни киселини и това от както влезнах в 5тия месец 😩

# 325
Аз съм в 18-та но започнах да усещам дискомфорт в прасците и се зачудих дали да не започна да приемам магнезий. Някоя от вас пие ли и задължително ли е лекаря да го изпише? Че преглед имам чак в края на месеца, а засега не искам да му звъня за някакво такива неща.

# 326
Снежи аз пия магнезий , изписан от лекаря магнерот или магнерич можеш да си вземеш да пиеш никакъв проблем , иначе моят е 3х2 което е максималната доза

# 327
Магнезий съм пила преди и аз, а тези болки колко ги мразя,а знам че и при мен ще започнат скоро.Сега мисля пак да пична да взимам Магнерич..
Относно кошмарите при мен е страшно.Такива гадни неща сънувам, че цял ден после го мисля.Много сънища после се и сбъдват и малко съм под напрежение.

# 328
  • София
От 16 седмица моята АГ ми каза, че е препоръчително, най-вече заради контракциите. Пита ме дали предпочитам  прахчета или таблетки. Та аз съм на таблетки Магнерот 500

# 329
Чела съм, че за да не сънуваме кошмари трябва да се изяде 1 банан вечер преди лягане, но не съм го пробвала още... Аз ходя всеки месец на лекар и по ЗК и на частно, тази, която ме следи на частно ме праща на всякакви изследвания и преди месец ми исписа Магнерот 3х1, а лекарката по ЗК ми каза, че няма смисъл още, но аз си го пия вече месец!

На мен нощтно време започнаха да ми изтръпват ръцете, има ли и други с подобно оплакване?

Общи условия

Активация на акаунт