🌞Слънчеви юнски късметчета🌞 2020👶- ТЕМА 5

• 25 712
  • 728
  •   1
Отговори
# 345
Аз пък месеците си ги смятам според последния ми цикъл, както си броим и самите гестационни седмици. Т.е. по моето смятане в 5 месец влязох в  17-та навършена и започваща 18.
На всяко 4-то число от месеца започвам да си отброявам новия месец. Поне за мен така е правилно.

# 346
И аз скоро питах АГ за скарлатина, понеже имаха в градината карантина в друга група и все аз водя детето. Моето милото една година я изкара два пъти едно след друго Sad Та той каза,че скарлатината е най-безвредна в момента (а в нета бях чела преди време,че е много опасна). Каза, че по-страшна е варицелата, но ако не си я карал. Нея поне всички вкъщи сме я минали Simple Smile
За седмиците аз си следя приложението Pregnancy +, понеже най се доближава до сметките на моя АГ. И само там чета за всяка седмица инфромацията за бебето. Като грамажи  и см на бебето също са близки стойностите с тези на ехографа.
И аз от няколко дни осезаемо усещам бебето, най-вече когато съм на работа. Наведа ли се над бюрото, започва трептене. Не й допада да съм в сгънато положение Laughing И на мен не ми  е приятно по цял ден на стола, незнам как ще изкарам до края на април. Tired Face

# 347
Здравейте момичета,

Най-накрая научихме пола -  ще си имаме момченце 💙.
ММ много се зарадва, когато разбра, че е мъжко бебето. Той имаше голям мерак за момченце, но и аз май тайничко си мечтаех за такова, макар, че напоследък се бях настроила за момиченце.

# 348
Здравейте момичета:blush:Blush
Аз съм Ива на 21г. от Пловдив. В 19г.с и 2 дни сме. Това ми е втора бременност (първата не беше успешна) и ми е притеснено. ЖК ми води д-р Карагьозян и за сега съм доволна. Единственото което малко ме притеснява е че имам само един направен тест и той беше кръвен в 10г.с. Това нормално ли е? До сега съм била 5 пъти на преглед през 2-3 седмици, винаги ни е гледал обстойно на ехограф и всичко е на ред. Според вас има ли от какво да се притеснявам относно пропуснатите изследвания?Confused
Не съм сигурна дали усещам бебче, но преди 1-2 седмици започнах да усещам потупване.
Пожелавам на всички ни лека бременност и здрави бебчета Hug

# 349
Добре дошла,Ива(адашка си ми😊)!

Този единствен кръвен тест какъв беше,защото ако е пълна кръвна картина е достатъчен за момента,ако няма други причини за изследвания.Или си правила пренатест?

# 350
Добре дошла,Ива(адашка си ми😊)!

Този единствен кръвен тест какъв беше,защото ако е пълна кръвна картина е достатъчен за момента,ако няма други причини за изследвания.Или си правила пренатест?

Пълна кръвна картина беше Blush

# 351
Здравей ivaninatomov

Честито Simple Smile Желаем само здраве и успехи. Какъв е твоя термин и имате ли вече информация за пол, че да мога да украся първа страничка Simple Smile

# 352
Здравей ivaninatomov

Честито Simple Smile Желаем само здраве и успехи. Какъв е твоя термин и имате ли вече информация за пол, че да мога да украся първа страничка Simple Smile

Терминът ни е на 10.06, но все още се крием. Последният път беше с гръбчето напред и не се виждаше. Надявам се да разберем скоро. Предстои ни преглед на 20.01, но аз имам усещането за момиче. Blush

# 353
Здравей ivaninatomov

Терминът ни е на 10.06, но все още се крием. Последният път беше с гръбчето напред и не се виждаше. Надявам се да разберем скоро. Предстои ни преглед на 20.01, но аз имам усещането за момиче. Blush

Добре дошла,Ива! Simple Smile Лека бременност до финал.Не се притеснявай ,всичко ще мине успешно,щом до сега няма проблеми.И аз се надявам на същото,защото и аз съм след неуспех,но вярвай!!!
Аз само да питам ,защото вече се обърквам как се изчисляват г.с.Казваш че си в 19 г.с. + 2 дни,а термина ти е 10.06..Кой ти прави тези изчисления? Коя е датата  на последния ти цикъл?
Аз съм в 18 + 1 ден ,а термина ми е само два дни след твоя (12.06),което е малко странно.Моят последен цикъл започна на  05.09.

# 354
Аз съм 17+6 и терминът ми е също за 12.06 😄 Много интересно

]
Здравей ivaninatomov

Добре дошла,Ива! Simple Smile Лека бременност до финал.Не се притеснявай ,всичко ще мине успешно,щом до сега няма проблеми.
Аз само да питам ,защото вече се обърквам как се изчисляват г.с.Казваш спечели си в 19 г.с. + 3 дни,а термина ти е 10.06..Кой ти прави тези изчисления?
Аз съм в 18 + 1 ден ,а термина ми е само два дни след твоя (12.06).

# 355
Здравейте, може ли да ме впишете, казвам се Мирослава, на 36 години от Русе, терминът ми е на 25 юни, и ще е момче. 😊

# 356
Аз съм 17+6 и терминът ми е също за 12.06 😄 Много интересно

]
Здравей ivaninatomov

Добре дошла,Ива! Simple Smile Лека бременност до финал.Не се притеснявай ,всичко ще мине успешно,щом до сега няма проблеми.
Аз само да питам ,защото вече се обърквам как се изчисляват г.с.Казваш спечели си в 19 г.с. + 3 дни,а термина ти е 10.06..Кой ти прави тези изчисления?
Аз съм в 18 + 1 ден ,а термина ми е само два дни след твоя (12.06).

Тук става дума за цяла една седмица разлика,затова ми се стори странно.

Здравей,Мирослава.Лека бременност и на теб и честити сини гащички! Simple Smile

# 357
Irina Jolie 616216, с теб сме заедно и аз съм с първи ден от последна М 05.09, с термин 12.06, а от днес съм в 18г.с. Аз си следя седмиците като всеки четвъртък влизам в нова седмица, а на всяко 12то число от месеца влизам в нов месец.

# 358
  • София
Спрямо овуацията и последния цикъл съм с термин 11.06. Водя се 18,1 като Не ми го променят на колко отговаря плода. Може някой и това да гледа. Аз си броя , че на 11 януари влизам в 5 месец. Обикновено ме питат в кой месец съм, а не коя седмица Simple Smile
Миналата бременност вървях със седмица и отгоре напред, родих 4 дни преди термин. Вярно 4 кг бебе, но все пак.
Добре дошли на новите бебоци

# 359
Здравей ivaninatomov

Добре дошла,Ива! Simple Smile Лека бременност до финал.Не се притеснявай ,всичко ще мине успешно,щом до сега няма проблеми.И аз се надявам на същото,защото и аз съм след неуспех,но вярвай!!!
Аз само да питам ,защото вече се обърквам как се изчисляват г.с.Казваш че си в 19 г.с. + 2 дни,а термина ти е 10.06..Кой ти прави тези изчисления? Коя е датата  на последния ти цикъл?
Аз съм в 18 + 1 ден ,а термина ми е само два дни след твоя (12.06),което е малко странно.Моят последен цикъл започна на  05.09.

Изчисленията на гестационните седмици са от приложението Flo което използвам от години и освен следене на менструация има опция и за цикъл. Според него съм 19г.с. с последен първи ден 04.09. Освен него използвам и Feia pregnancy с което следя бебче и там също ми показва 19 г.с.
На ехографите винаги ми е показвала г.с. която ми е отчитала и двете приложения. А за самия термин, прикачам откъса от "Книга на бременната - обратно броене"  с която си сметнах термина аз и после получих потвърждение от АГ.

Общи условия

Активация на акаунт