🌞Слънчеви юнски късметчета🌞 2020👶- ТЕМА 5

• 25 687
  • 728
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Добро утро, изчетох ви Simple Smile
Първо да кажа на Ники - аз съм за пренатест, ако можеш да го направиш, но не е лошо все пак да те прегледа и някой с второ мнение.

Не помня много имена, извинете ме.
Исках да споделя аз как си вдигнах вит. Д И сега си го поддържам малко над средата на границите за нормално количество.
При мен с капки вигантол не стана. Взех си на докторс бест течнк капсули от 5000 единици. Пиех всеки ден в продължение на месец. Изследвах и видях че витамина мърда. Преди да забременея разбрах че с тая доза мърда ама бавно и почнах да редувам 2 хапчета и 1 хапче. За месец влязох в нормата. После още месец пиех по 1, след това минах на 4000 на ден (взех по-малката разгасофка), защото стойностите са ми ок Simple Smile Просто за да имаме по-бърз ефект дозата трябва да е по-висока.

По подобен начин и с б12, преди да забременея няколко месеца ми беше около 600 и аз супер спокойна ама в края на 2-ри месец паднало на 260. Почнах да смуча по 1 и за месец качих на 360, което е доста бавно. Почнах да взимам по 2 и 3 през ден и за месец се качи на горна граница. Но всичко това го качвах в 2-3-ти месец когато бебето още не е почнало много да черпи от него. За този период имаме нужда от доста запас и според мен инжекции а след това поддръжка с хапчета е по-добрия вариант Simple Smile
Моите хапчета са метилколбамин на нейчърълс фактор, но и спрея който изписва Сигридов е напълно ок Simple Smile

Сигридов го признавам че обръща внимание на всички тези витамини. Не се следя при него но пускам каквото и той следи, за да коригираме с лекарката ако има дефицити.
Сега пуснах отново Б6 да видим дали се е покачил, както и йод в урина, магнезий, калций...

# 451
Ники, много често БХС дава фалшиви резултати. Познавам две момичета, на които така им изкараха акъла. Едната роди напълно здраво момиченце, а другата е бременна в момента и горката не можеше дори да спи от притеснение. Наистина, ако имаш финансова възможност, изобщо не се занимавай повече с БХС, а си пусни пренатален тест. Резултатите излизат за седмица и ще дадат яснота по въпроса. Някои от нашите момичета също бяха правили и могат да ти дадат повече информация. Вярвам, че всичко ще е наред и стискам палци!

# 452
Nikii, ако имаш възможност си направи направо пренатест - излиза до 7 дни и ще ти дадът категоричен отговор. В майчин дом ако повторят БХС-то то резултатът едва ли ще е по-различен и ще ти изкажат предположение и ще ти кажат да правиш амниоцинтеза или неинвазивен тест (какъвто в пренатеста). Така че ако можеш си спести тревоги и направо пусни един пренатест - само за Даун е около 500лв. Стискам палци да е наред всичко. Мен също ме бяха наплашили с този БХС, не можех да си намеря място в рамките на 5 дни докато не излезе неинвазивния тест и всичко си е наред.

# 453
Galeona,да, живея в Стара Загора. Аз също се следя при Иванов и пия натаспина заради тромбофилия.

В София доктор Чачева в Надежда ми каза, че фраксипарина не влияе на кръвотока към бебето. Иначе знам, че го изписват на много жени.

Nikii, за най-голямо ваше спокойствие направете пренатест. Там резултатите са сигурни, за разлика от БХС. Това, че имаш повишен риск не означава със сигурност, че нещо не е наред! Настрой се положително! Стискам палци всичко да е наред 💜

Ani, ти ако не се лъжа беше от Стара Загора нали?
При кои лекари се следиш?
Аз съм при Иванов и съм на фраксипарин през ден от 7гс. Но при мен има и други обстпятелства, които налагат лекарството. Сега на последния преглед каза, че оставаме на тази терапия, но очаква на прегледа в 21гс стойностите да са мнооого близки или под 1.

# 454
Бях в 12 г.с. Когато правих БХС-то. Сега съм в 16,а риска е 1:50. Изчетохме доста, говорихме и с познати, които са били в същото положение. В понеделник ще отскочи до Пловдив за да пуснем пренатест само за Даун,за  да сме наясно какво става. Парички се вадят, но да се тревожим всеки ден... Не си е работа😔. Ако знаех какви мъки ще са с този БХС, въобще нямаше да го правя. Благодаря на всички за отговорите! 🤗Ще пиша когато има някакъв резултат.

# 455
Момичета, някоя от вас има ли спукани капиляри по гърдите, от долната страна? Моите гърди доста наедряха от бременността, но днес в огледалото забелязах, че под едната гърда имам доста спукани капиляри... Confused От какво са се появили, дали някоя от вас има идея? Ще се махнат ли или поне какво да правя, за да няма поява на нови?

# 456
  • София
Фраксипарина топи тромби и помага за да не се образуват, следователно би подпомогнал кръвотока ако е бил затруднен от тромб.
Аз слагам инжекции точно заради склонността ми към образуване на тромби заради мутации които имам, цялата хормонална терапия на която бях както и това, че имам малко повече килограми.
Отделно пия и аспирин, защото тромбоцитите са ми все близо до горна граница, което сочи че кръвта ми е гъста.

Снощи бях на ендо и от понеделник почвам инсулина Sad
Реално с диетата всички сройности са ми перфектни, само не и сутришната, независимо какво ям, тя е висока. При бременни не трябва да е над 5.1 а моята е все между 5.4-6.2 (меря всеки ден с глюкомер на всяко хранене и сутрин).
Та ще ми дадат някакъв еднократен инсулин да слагам вечер за да повлияе сутришната захар.
Цялата работа с диабета едва я приех. Риска за мен след като родя се увеличава двойно щом съм отключила диабет сега. И лекарката не ми го спести (не знам как им прави кеф да разстройват бременни жени).

Най-хубавото е, че бебето ще е добре Simple Smile

# 457
  • Варна
Ники, стискам палци и вярвам, че всичко ще е наред! Мисли положително и ти и не се тревожи!

Пламъче, аз имам спукани капиляри на прасците и по-точно на сгъвките на краката от вътрешната страна. Появиха ми се преди седмица. Сигурно е свързано с качването на килограми , защото аз съм вече +8 кг!!!
😱😱😱

# 458
Ники, взели сте най-доброто решение с това да направите пренатален тест. Ние пропуснахме БХС изцяло, защото съм се наслушала на подобни случаи и не ми се искаше да преживявам тези притеснения, а сега и вие ще се успокоите и ще си изкараш една лека и спокойна бременност! 🍀🍀🍀

Пламъче, и аз забелязах същите капиляри (като мрежа на паяче) по гърдите си и се чудех откъде са се взели 😳 Много е неприятно, но се надявам да се оправят ако не сега, то поне като родим!

# 459
Момичета, влизам само да кажа, че после ще забравя. От Понеделник в Лидъл ще има възглавници не пише, че са за бременни, но мисля, че стават.

# 460
  • София
Аз изкарах цялата си бременност и още много след нея с тази възглавница от лидъл миналия път.
После кучето ми я изръфа хахах Simple Smile

# 461
Лимонче, Омче, аз уж не съм качила много, но всичко е на гърди и корем. Силно се надявам да са временни тези "паяжинки". Ще ги преживеем, само бебчовците да са наред. Но поне е успокояващо, че има и други като мен.

Тези възглавнички изглеждат супер удобни. Аз си имам възглавница за бременни, но ако нямах, сигурно бих си я взела тази.

# 462
Като говорите за паяжинки по гърдите, как сте с чувствителността и болката. Аз скоро влизам в 18гс и забелязвам, че са ми доста по спокойни гърдите.
По-големи са, по-налети и тежки, но не ме болят особено. Само тука-таме като съм ги притискала докато спя. Зърната ми са с една идея по-чувствително, но пак не е като в началото.

# 463
Да, моите гърди също не ме болят както в първия триместър. Само ако ги притиснат без да искам. Зърната обаче са ми много чувствителни. Там не смея дори да докосна. Иначе сега карам 20 седмица.

# 464
Лошото на тези възглавници от лидл е, че трябва да се прехвърлят, когато се обръщаш на другата страна в леглото. До скоро използвах обикновена и това ми беше досадното. Поръчах си такава и съм  доволна. С бежева калъфка и доставка ми излезе 50 лв. Мисля, че е добра цена за такава голяма възглавница.
http://www.detetovteb.com/bremenni-i-karmene/vazglavnitsi-za-kar … remenni-u-obrazna

Общи условия

Активация на акаунт