🌞Слънчеви юнски късметчета🌞 2020👶- ТЕМА 5

• 25 673
  • 728
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте,
Аз с първото дете раждах в АГ. Нямаше хлебарки тогава. Бях на петия етаж и беше прилично. Харесва ми това, че бебетата са при майките. Сега сън в чуденка при кого да раждам по - скоро.

# 541
О Боже! Прочетох я тази тема 😳 Е как да родиш на място на което коментират, че се разхождат хлебарки?!

Виждала съм снимки на жена родила след ремонта. Хлебарки почти колкото главата на бебето 🤮 Да сме здрави и ние и бебетата и на никой да не му се налага да го задържат там!

Виждам, че се оформяме хубава групичка за Варна, дали сте навити на една среща?

# 542
Нова 4 гледахме вчера. Изработката, материите, шасито... И как хубаво се сгъва сама Heart Всичко ми хареса адски много. Но гледам по сайтовете дават шаси+седалка 16.1 кг. Бутах я на място, наистина върви без грам усилие, ама като си я представя с 10 кг човек в нея, чанта с неща и ми става лошо. Плюс, че техните столчета и кошници за кола са от най-сигурните.
После ходих пак до айко да видя лекото пег перего, дето също съм харесала - ами супер паянотово ми стоеше Sad Но пък е 10.6 кг с лятната седалка. Разликата е огромна.
И сега тихичко страдам и не мога да реша Sad

# 543
Мили момичета, после ще чета по-обстойно, а сега 1 бърз въпрос. Имам 1 месец до втората фетална, та не е спешно, но взима ли се отново кръв за бхс или това се прави само на първия преглед 11-13 седмица? Или е само ехографско изследване този път? Thinking

# 544
Само ехографско.

# 545
Амели, и на нас ни е сериозен фаворит Maxi-cosi Nova 4, като освен лесното сгъване, то и това че е високопроходима е от голямо значение. По отношение на килограмите - може би предпочитам количката да е по-тежка, но стабилна. Като знам какви са ни тротоарите - високи и на дупки 😬 Пробвах да бутам по-лекички колички, но нещо не се чувствам сигурна в това доколко ще се справят, а и така ще оформим хубави ръце и корем 😂

# 546
Нова 4 гледахме вчера. Изработката, материите, шасито... И как хубаво се сгъва сама Heart Всичко ми хареса адски много. Но гледам по сайтовете дават шаси+седалка 16.1 кг. Бутах я на място, наистина върви без грам усилие, ама като си я представя с 10 кг човек в нея, чанта с неща и ми става лошо. Плюс, че техните столчета и кошници за кола са от най-сигурните.
После ходих пак до айко да видя лекото пег перего, дето също съм харесала - ами супер паянотово ми стоеше Sad Но пък е 10.6 кг с лятната седалка. Разликата е огромна.
И сега тихичко страдам и не мога да реша Sad
За килограмите си наистина беше доста маневрена, но не съм пробвала да я повдигна. На мен пък багажника ми се стори странен.

# 547
Хах, Омче, наистина, това с ръцете и коремът е сериозен плюс.
Много ми харесва, снощи намерих един макси кози аутлет, мога да я поръчам  с всички кошове за около 1400, което е супер цена.
Мистик, то с тези кила, по-добре изобщо да няма багажник Grinning

# 548
  • Варна
Аз съм за да си организираме среща. Ще ни бъде доста интересно и полезно. Simple Smile
О Боже! Прочетох я тази тема 😳 Е как да родиш на място на което коментират, че се разхождат хлебарки?!

Виждала съм снимки на жена родила след ремонта. Хлебарки почти колкото главата на бебето 🤮 Да сме здрави и ние и бебетата и на никой да не му се налага да го задържат там!

# 549

Това е ужасно. Как го допускат? Очевидно нещата са се променили. Аз като раждах също се чуваха слухове, че е зле. Но стаята, в която бях беше добре.

# 550
  • София
Moмичета, ако няма да трябва да качвате количката често в кола, по стълби, ще я оставяте и нямате някакъв мега малък и тесен асансьор, както и много баири, сигурно килограмите няма да са ви пречка.
Но наистина представете си да трябва да я качвате в колата, ежедневно да бутате по баири, стълби и тнт Колкото и да е маневрена, по баира ще ви тежи, по стълбите да я издърпвате на задни гуми също.

Ако примерно живеете в по-малък град, всичко ви е на пеша разстояние, имате двор, гараж и тнт където да си оставяте количката, може би не би трябвало толкова да ви пука за килограмите.

Има маневрени колички, които тежат доста малко. Моята е такава, води се една от най-леко возещите по различни терени, дори и горски (по-равни горски). Аз също я взех на много хубава цена от англия, излезе ми 1300, изкачат промоции - Bugaboo Camelion 3 plus, може да я погледнете.
Преди нея бях убедена, че искам една Joolz - Hub, няма я никъде в България обаче, има много хубави амортисьори.
И ние ще се местим в квартал, в който дори няма особено тротоари, не че тука като има не са заети с коли, но там е още по-зле. Та и аз гледах за маневреност и лекота Simple Smile

Може да гледате класации за най-маневрени колички и да видите кои са по-леки.
Но ако е любов от пръв поглед, дори и да е грешка, на вас тази грешка ще ви е сладка Simple Smile
Аз така сгреших с първата количка на първото дете, но като си спомням колко бях щастлива ... Simple Smile

# 551
Ако правите среща - обявете я тук и ще дойда с радост да се запознаем Simple Smile

# 552
Frest, добре дошла! Hug Пожелавам ти скоро да разберете пола на бебчо, но най-вече да имаше една спокойна бременност с пухкав финал. 😊 На мен ми е интересно как е проследяването на бременността в другите европейски страни - какви прегледи минавате, колко често ви гледат на ултразвук, задължително ли правите БХС, ФМ и обременяване с глюкоза, и т.н. Ето, ти си в Германия, а имаме и момиче в Англия (Веси), та ще е много интересно ако ни споделяте техните практики в това отношение. Аааа, и дали всеки преглед ви се извършва от акушерка или доктор? Извинявай ако ти идвам свръх любопитна, но е хубаво човек да си сверява часовника със световните практики 😄

Мистик, хайде да ви е честито момченцето! Целулит ми се появи още в началото и бях изумена, защото преди това не съм имала такъв, но сякаш спрях да му обръщам внимание, даже го "обикнах" до колкото мога, казах си че е символ на женственост (ами така де, мъжете нямат тази "благодат" 😂) и сега гледам че е понамалял значително 🤷 Иди разбери, но явно е временно явление, дължащо се на задържането на течности.

Момичета, при мен тези прорязващите болки не спират, че даже снощи имах и някаква тъпа болка отляво, но гледам да се успокоявам с това, че на прегледа всичко беше чудесно и шийката ми е затворена... Оффф, то само да мисли нещо човек 😄
Тук в Англия ако нямаш проблеми и оплаквания те водят нормална бременност и имаш правона един скан 12г.с после 20 за пола и органите да се видят и след това още един мисля. Аз съм 17г.с и имам един скан един път пълна кръвна картина и стерилна урина и изследване за Даун . Даже микробиология ми взеха сега като ходих до спешното . Срещите ми до сега са били само с акушерката която е за моят район ,последният път взе урина првмери ми кръвбното, чухме пулса и това е ,и пита имаш ли някакви оплаквания ако имаш ти записва час за лекар . Общо взето това е за сега , тук до 12 г.с не те смятат за бременна общо взето .

# 553
Brayda, много си права! Наистина явно трябва човек да се съобрази с мястото на което живее. Ние сме в новопостроен блок (надяваме се догодина по това време вече да сме си в къщичката, която ще бъде в софийско село, близо до гора и няма да има тротоари и асфалтирана улица още дълго време), който е направен така, че майките с колички да не се мъчат, т.е. широк асансьор, без стъпала където и да е и т.н., но и често ще ми се налага да я качвам в колата (там обаче ще е само шасито и не мисля, че ще ми е толкова тежко). Иначе, да, Bugaboo Fox гледахме ние и много ни допада, но единственото, което не ми е по вкуса е, че самите кошове са разположени ниско спрямо родителя 🤔 Ще има още да се почудим май 😄

# 554
И  забравих да кажа ,че за добавки и витамини дори не ми е казвала нищо акушерката аз сама я попитах предният път ,каза да пии pregnacare и това е ,обаче на мен не ми понасят и ги спрях и сега съм си само на фолиева киселина с вит д до другия преглед когато ще и кажа.

Общи условия

Активация на акаунт