🌞Слънчеви юнски късметчета🌞 2020👶- ТЕМА 5

• 25 677
  • 728
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Аз преди 6 г. раждах в Окръжна болница и бях доволна. Бях с избор на лекар, нормално раждане и си платих само за избора на лекар. Условията бяха нормални, беше чисто, банята беше наскоро ремонтирана. Отношението на персонала беше добро, винаги си отзоваваха, когато имах нужда. Само лекарката, която ме прие беше малко тросната, но може да е било, понеже отидох към 02:30 посреднощ. Grinning Важното е, че повече не я видях. Simple Smile Следящия ме лекар по ЖК работи в Окръжна, той ме следеше и предната бременност. С тази бременност също смятам да раждам с избор на лекар - там.

# 526
Здравейте и от мен! Simple Smile Най-сетне реших да се включа и аз. На 34 години съм, бременна с второ дете (баткото е на 7). Терминът е 19.6. и днес съм 17+3.
Живеем в Германия и ми е интересно да чета какви неща се правят в България на бременните. Simple Smile В 14та седмица гинеколожката ми ми каза, като я попитах за пола, че бебето в 14та седмица няма пол.  ...(?!) В 16та седмица реших да отида до спешното, защото ми се появиха контракции или поне ги определям като такива (втвърдяване на матката). Оказва се, че всичко е наред (надявам се наистина да е така) и са нормални. При първата бременност също ги имах от доста рано. Та като попитах дали могат да погледнат за пола, ми казаха, че в 16тата седмица е още рано, защото сега почти не се различавали... (Клиторът е на дължината на пениса, а тестисите са още скрити). Така че ви се радвам и леко завиждам, че в България се говори доста рано за пол. Simple Smile
Имам приятелка от Варна, която също е бременна, месец по-напред, и тя каза, че досега са я гледали само през корема. Мен досега са ме гледали само вагинално и снимките на бебето са с много по-добро качество. Как е в София?
Ще правя ФМ (чак) на 13.2. (21+7г.с.). Иначе чакам с нетърпение прегледа идния четвъртък.
Спя без проблем по гръб. Също и първата бременност, май докрай... Нямах проблеми с онази артерия, ли беше... Но като спя цяла нощ по гръб, ме заболява вече гърба и кръста...
Чао засега и лека нощ! Simple Smile

# 527
За интересуващите се момичета от Варна - наскоро бях отворила тема с питанка, макар и не много активна, но отговориха няколко момичета вече раждали в АГ:   https://m.bg-mamma.com/?topic=1168119

Танита това е цената, ако си здравно осигурен, нали? В сайта им цените са по-различни, но предполагам, че те са валидни за тези без ЗО.

Инвизибъл при кой лекар си на ЖК?
За Окръжна бях чула, че на скоро било ремонтирано и от хигиенна гледна точка нещата били много по-добре в сравнение с преди.

Фрест добре дошла! За пола на нас ни казаха в 17-та седмица, но лекаря каза, че можело да се разбере още в 12-та. Явно практиката при немските лекари е друга.

Момичета наскоро попаднах на едно руско предаване за раждане Newborn Russia, качено в ютюб и го гледам с голям интерес за да придобия някаква представа какво представлява раждането. Обичам да гледам предавания по действителни случаи. Преди бях много зарибена по "Самолетни катастрофи" и вече съм с ужасна фобия към пътуване със самолет. Не ми се отрази добре на психиката предаването за самолетните катастрофи, надявам се да не стане същото и след като изгледам Newborn Russia, но за сега сякаш не ми влияе негативно, а напротив започвам да си мисля, че може би бих се справила с нормално раждане, ако е с епидурална упойка.
Оставям линк към един от епизодите за интересуващите се:
https://youtu.be/JJvrmzU4IC0

# 528
  • Варна
Mаrdinna, следя се при д-р Славчев (от скоро вече доцент Simple Smile ). Simple Smile И аз май бях чула, че скоро са ремонтирали родилното в Окръжна, но не бях сигурна... Щом е така - още по-добре. Simple Smile

Последна редакция: пн, 13 яну 2020, 07:31 от Invisible_

# 529
  • Varna, Bulgaria
За мен чуденката коя болница да избера във Варна не стои на дневен ред, защото съм решила да раждам в Тутракан при доктора, който ми прави инвитрото.

# 530
  • Варна
О Боже! Прочетох я тази тема 😳 Е как да родиш на място на което коментират, че се разхождат хлебарки?!

# 531
  • Варна
Лимонче, мислих си да го пиша, ама викам ще си замълча, все ще се намери друга да го направи Grinning всички раждали там, всичко добре, а не спряха да коментират тия хлебарки Animal See No Evil то не е гаранция, че в другите болници няма, НО все пак трябва ли на това да наблегнат..

О Боже! Прочетох я тази тема 😳 Е как да родиш на място на което коментират, че се разхождат хлебарки?!

# 532
Добро утро, момичета!
Сутринта бях на преглед. Бебчето е наред. Отговаря си на 19+5. Много е пораснало и вече се вижда ясно на ехографа. На 99% момче, но пак му минаваше пъпната връв между крачетата и не е съвсем сигурно.
Аз скачам с един такъв въпрос имате ли целулит ? Аз нямах преди сега ми се появи.. Някакви препоръки как мога да се боря с него по време на бременността ?
Успешна седмица на всички!

# 533
  • Варна
Мистик, аз също имам целулит и не знам как да се боря с него. Ще се надявам, някоя дама да даде изпробвани съвети. Честито за 💙 гащички Blush

# 534
Frest, добре дошла! Hug Пожелавам ти скоро да разберете пола на бебчо, но най-вече да имаше една спокойна бременност с пухкав финал. 😊 На мен ми е интересно как е проследяването на бременността в другите европейски страни - какви прегледи минавате, колко често ви гледат на ултразвук, задължително ли правите БХС, ФМ и обременяване с глюкоза, и т.н. Ето, ти си в Германия, а имаме и момиче в Англия (Веси), та ще е много интересно ако ни споделяте техните практики в това отношение. Аааа, и дали всеки преглед ви се извършва от акушерка или доктор? Извинявай ако ти идвам свръх любопитна, но е хубаво човек да си сверява часовника със световните практики 😄

Мистик, хайде да ви е честито момченцето! Целулит ми се появи още в началото и бях изумена, защото преди това не съм имала такъв, но сякаш спрях да му обръщам внимание, даже го "обикнах" до колкото мога, казах си че е символ на женственост (ами така де, мъжете нямат тази "благодат" 😂) и сега гледам че е понамалял значително 🤷 Иди разбери, но явно е временно явление, дължащо се на задържането на течности.

Момичета, при мен тези прорязващите болки не спират, че даже снощи имах и някаква тъпа болка отляво, но гледам да се успокоявам с това, че на прегледа всичко беше чудесно и шийката ми е затворена... Оффф, то само да мисли нещо човек 😄

# 535
Аз тъкмо бях разкарала моя целулит и като забременях се върна с пълна сила. Не знам как ще го махам, може би най-добре с масажи като родя. То не остана много, почти преполовихме Grinning
Някоя от вас имала ли е макси кози количка? Харесах една, но тежи 16 кила. ММ се опитва да ме убеди, че не е страшно, но аз имам спомен от предишната, че я мразех заради килата.

# 536
Добре дошла, Фрест и лека бременност до термин! Heart

Мистик, много се радвам за вас с малчо Blue Heart С теб на една дата ни е термина. Хихи, утре и аз съм на ЖК и ще видим колко е пораснал дребчо. При теб колко грама ти казаха, че е? А относно целулита и аз имам малко по едното бедро. Хахаха, както винаги при мен все от едната страна. Joy От няколко дни усещам и бебчо на нивото на пъпа, а пъпчето ми се промени също. От налягането или от какво и аз не зная, но вече не е така хубаво кладенче...

Омче, при мен от бързото нарастване всеки ден си ме боли коремът. Даже и като не се движа от самата тежест, усещам едни придърпвания и доста силна болчица.

# 537
  • София
Аmélie - 16кг е адски много, ако мъжа ти те убеждава в друго, да разхожда той бебето Simple Smile

Аз бях загледала макси кози зелия - те с кош който е 2 в 1
Друга хубава е макси кози - адора
И двете са в порядъка на 11-12кг, за комбинирана количка 11-12кг се води на границата на тежка, но все пак добре Simple Smile

Честито за момченцето на Мистик Simple Smile живо и здраво да е Simple Smile

# 538
Благодаря ви, момичета!💙
Явно си е типична екстра целулита.. Grinning Да се надяваме, че ще изчезне с раждането.
Ом, мен също ме срязва от време на време нещо, по-често катоо лежа и се завъртя или стана по-разко.
Амели, кой модел на макси кози. Аз бях харесала Зелиа, Адора и Нова4, но се спряхме на Мамас енд Папас. На мен честно казано всичко над 12-13 кг ми тежи.. и то празна количка. Представям си с бебе, чанта, и всички багажерии. Иначе като марка ми харесва Макси Кози даже мисля столчето да е такова.
Още един въпрос да ви задам. По-скоро на тези, които са минали вече през това. В Петък съм на ФМ ще съм 20с. Чудя се дали да не си поискам видеозапис на прегледа от 4д и да го изпратя като подарък на баща ми за РД. Как мислите добре ли ще се вижда бебчо или по-скоро на 3тата фетална си заслужава видеото?

# 539
  • София
За Adorra има повече хубави коментари от Зелия, но Зелия спестява нуждата от 2 коша Simple Smile
Адора я има в айко на хубава цена

Общи условия

Активация на акаунт