🌞Слънчеви юнски късметчета🌞 2020👶- ТЕМА 5

• 25 678
  • 728
  •   1
Отговори
# 510
http://shterevhospital.com/bremennost/putevoditel-na-prosledyava … stacionni-sedmici ето тук ето информация за ФМ първа, втора и някой ако иска 3та но силно се съмнявам

# 511
  • София
3-тата фетална не е никак маловажна. Тогава абсолютно всички органи вече са завършили своето образуване и развиване без мисля само белите дробове.
Сърцето тогава се гледа най-добре за някакви дефекти и тнт.

Аз ще правя и късната и може би ще правя и фетална ехокардиография.
Искам да знам всичко преди раждането за да знаят и в болницата ако има нещо Simple Smile

Та сигурно който е от по-притеснителните като мен ще си направи всичко Simple Smile
А и тогава дават най-хубавите 3д снимки, все едно виждаш бебчето си каквото ще се роди Simple Smile Heart

# 512
Подкрепям Брейда, аз с предната бременността, правих и трите именно заради феталната ехокардиография. И това което имам спомен от доктора което ми каза, е че в 20-22г.с. Все още сърдечно съдовата система не е изцяло формирана  и най - добре е да се направи по късно.  При нас на ФМ в 22 г. С. Се чу едно забавяне в тоновете на бебето, без видими дефекти и точно това обясни доктора, че обикновено това изчезва когато вече е е формиран а цялата система. И за това е важна и късната ФМ.

Последна редакция: нд, 12 яну 2020, 18:05 от PenkaBelcheva

# 513
И аз подкрепям мнението, че третата ФМ е много важна, за да са наясно лекарите в болницата със състоянието на бебето и да може да се реагира по най-бърз и адекватен начин. Информираността наистина е много важна.
Не бих пропуснала нито една ФМ. Simple Smile

# 514
Ранната ФМ 17-18 седмица я правят май само в болница Надежда. Гледа се сърце, кръвоток и главно гръбнака (за спина бифида) дали е ОК. Ако се налага амниоцинтеза се препоръчва и се прави веднага след тази ФМ. Не е просто за спокойствие на притеснителните майки и за да взимат парите  Simple Smile а защото ако има някакви показатели в този по-ранен период и ако се вижда нещо притеснително всякакви процедури се правят по-леко и безпроблемно от лекарите в именно в този период (тоест и на тях им е по-лесно). Аз питах за ехокардиография, но др Чачева каза, че нещата сега са ОК и ако е така и на 21 седмица като ме гледа, значи няма нужда от такава. Така че за феталните като гледам зависи кой ги прави и как предпочита да работи - лекаря най-добре су определя в коя седмица иска да гледа бебето. Аз се доверявам на др. Чачева, мисля че е невероятен специалист. За запазване на часове при нея най-лесно става в началото на предходния месец, но много често ако няма свободен може и да успеят да те вместят по някакъв начин (случвало ми се е).

# 515
  • София
Аз не се следя в надежда, от Чачева съм доста разочарована.
Въпреки че с помощта на д-р Стаменов забременях, реших да не се следя там.
Следя се при Колева в Токуда, но ходя и при във Фемина за ехографии, тъй като при Колева ходя 1 път в месеца Simple Smile
Та във Фемина ми казаха за преглед в 16-18-та седмица че е важен за гръбнака и тнт и се препоръчва преглед при специалист фетална морфология.

Честно казано не знаех. И тъй като при моята съм чак в 19-та, ще отида във Фемина Simple Smile

С първото дете съм имала преглед в тая седмица и сигурно доктора беше видяла всичко нужно Simple Smile

# 516
Аз от следящите лекари се разочаровах много в Надежда. Точно 2-3 лекаря от тези, които следят ЖК обръщат истинско внимание на пациентите си. За да си запишеш час за тях обаче трябва да си спечелил от тотото. Мен с това много ме разочароваха. Аз в крайна сметка успях с много зор да се запиша при др Павлова и съм доволна. Ако не бях успяла и аз щях да ходя към Токуда.
Др Чачева много си личи, че е от германската школа Simple Smile)) Надявам се и за напред да съм доволна от нея.
Аз ходих два пъти също във Фемина като се бях шашнала, че нещо не е наред и исках преглед, повече не мисля да го правя. Там и двата пъти им оставих по 120лв за прегледите, много е това обаче, големи са скъпари. Аз за ФМ иначе плащам 70лв.
И аз съм инвитро и от дългия ми опит до сега разбрах, че трябва да си намериш лекар, на който имаш истинско доверие. Ако се съмняваш, по-добре да се търси друг.

# 517
Аз с 2те деца правих само втората към 23г.с ,сега първата я направих защото така ми казаха , втората си е важна а 3та ще.направя. пак ако ми каже лекърката  но ако няма нещо съмнително снимките не са ми важни, живи и здрави като се роди ще се запознаем 🥰

# 518
Ехее, толкова много сте писали, че не мога да смогна да ви изчета. 😁

Лемънс и другите съфорумки от Варна - вие къде мислите да раждате? И защо сте се насочили там?
Аз в началото се бях ориентирала за Майчин Дом, но след разговор с няколко познати и четене из форумите започнах да се двоумя между АГ и МД. Разбрах, че в АГ е имало Неонатология 3-та степен, разполагали с по-добра апаратура и с по-добри специалисти. Супер много се двоумявам дали в МД или в АГ на 7-ия етаж.

Смятам да си пусна на своя глава изследвания за витамините, тъй като моя АГ ми изписа някакви без да ми е пускал нищо. Ще ви бъда благодарна, ако ме ориентирате кои витамини да си пускам?

Последна редакция: нд, 12 яну 2020, 20:25 от Mardinna

# 519
  • Варна
Аз смятам в МД, тъй като и се следя там. Доволна съм от отношението и чистотата към момента. Не знам как е горе все още. Аз пък от коментари и познати останах с впечатлението, че са много доволни от МД, откъм отношение към тях и бебето, безпроблемно раждане, хигиена и от храната също Grinning имам време още за размисъл, но това ми е мнението към момента. Simple Smile

Лемънс и другите съфорумки от Варна - вие къде мислите да раждате? И защо сте се насочили там?
Аз в началото се бях ориентирала за Майчин Дом, но след разговор с няколко познати и четене из форумите започнах да се двоумя между АГ и МД. Разбрах, че в АГ е имало Неоантология 3-та степен, разполагали с по-добра апаратура и с по-добри специалисти. Супер много се двоумявам дали в МД или в АГ на 7-ия етаж.

Смятам да си пусна на своя глава за изследвания за витамините, тъй като моя АГ ми изписа някакви без да ми е пускал изследвания. Ще ви бъда благодарна, ако ме ориентирате кои витамини да си пускам?

# 520
  • Варна
Mardinna, аз също много мислих и говорих с много момичета по въпроса и искам да ти кажа, че мненията и споровете по въпроса са безкрайни. Според мен всеки си избира на кои истории да вярва и избора несъмнено е труден.
Всичките ми приятелки, до една  са раждали в АГ и такива неща са ми разказвали...
Аз лично съм се ориентирала към МАйчин дом, като водещо ми е отношението на акушерките и всички в болницата към теб, помощта, която ти оказват, хигиената и ред др.причини.
Изречения от сорта на : “Цъфнала си като майска роза, сега ще те оправим, ама мъжа ти трябва да ме черпи” или “Като го правеше това дете хич не искаше помощ, ама сега ти е трудно!” -не, мерси! Не мисля, че в такъв момент трябва да се моля някой да ми помогне или че бих понесла някой да се държи арогантно.
И майчин дом имат неонатология, просто  не е чак толкова добре оборудвана доколкото разбрах, но все пак могат да реагират- транспортират до АГ в краен случай и т.н. Дано не се стига до там!
А относно специалистите, навсякъде има добри.

# 521
Lemons за съжаление в България наистина беда е човек да попадне в болница. Мръсотията и арогантното отношение са факт на много места. Случвало ми се е да влизам в разправии в Терапията и знам от опит, че е много неприятно, когато човек е под стрес и напрежение и някой си отворко да ти създава допълнителни излишни ядове и нерви. Аз също хич не съм от най-спокойните и търпящите и не бих искала и точно докато раждам да се срещам с подобно отношение и точно поради тази причина в началото директно се насочих към МД заради положителните отзиви, които съм чувала откъм хигиена и отношение. Но от друга страна пък се раздвоих защото доколкото разбрах нещата стоят по друг начин, ако се ражда на ВИП етажа в АГ и факта, че не дай Боже, ако се случи нещо нередно имат и добра Неонатология.
Иначе от към цени май нямат огромна разлика дали във ВИП етажа на АГ или МД (не че е от голямо значение за мен. Най-важното е всичко да мине благополучно).
Имало и дни на отворени врати и в АГ и в МД смятам, че няма да е лошо да хвърля поне едно око за да придобия някаква представа за обстановката.
Има да се чудя още и се надявам накрая да се насоча на най-удачното за мен.

Последна редакция: нд, 12 яну 2020, 22:11 от Mardinna

# 522
  • Варна
Ами те всичките ми приятелки на ВИП етажа са били...
Като гледах снимки дори не знам защо се нарича ВИП 😂 Нали, аз не отивам на хотел, не искам да ми е някво 5*, ама все пак...
Може би е предимство, че ние ще сме лятото и няма да има нужда от отопление, иначе и за това какви неща чух... Много деца се раждат в Майчин дом и много деца са спасили. Все пак, ако не можеха да реагират нямаше да има родилно отделение. Много сложен избор наистина. Не искам да съм егоист, особено в този момент, но като се знам каква съм паника и как ще се притеснявам да попитам и да помоля за помощ, особено пък ако някоя ми се изрепчи в такъв момент сигурно ще се срина психически. Има още малко време, аз също съм решила да отида на отворени врати на АГ, но доколкото разбрах МД нямат отворени врати, ами можеш всеки ден когато решиш да отидеш и да попиташ и човек да те разведе и да ти обясни кое къде и как се случва. Ако знаеш кога са тези “отворени врати” Ще ми кажеш ли?
А за парите още не съм се интересувала колко Е раждането.

Последна редакция: пн, 13 яну 2020, 09:47 от Lemons

# 523

За мен ще е втора бременност, ЖК и раждане в Майчин дом Варна. Условията са екстра, цената излиза почти като в държавна болница с добри условия. Операционният екип беше прекрасен, за всичко е помислено. Имах леки забележки по отношение на дохранването на бебко, защото кърмата не беше слезнала, но само с някои акушерки. Не съм имала притеснения относно лошо развитие по втеме на раждането, защото имах и сега също много лека бременост. Като цяло добро място.

Добавям текуща цена за секцио е 1250лв, две легла в стая, почти не пускат да си сам в стая, защото има много родилки и няма къде да ги настанят.

Последна редакция: нд, 12 яну 2020, 21:22 от tanita_tm

# 524
b]Lemons[/b] https://m.bg-mamma.com/?topic=1027879.15
надникнах само в темата за ВИП отделението на АГ без да изчета цялата тема все още и в началните страници бяха писали това:

Нямало значение с избор или без избор за този етаж, така казаха на отворените врати в средата на м. Март

Кога има такива отворени врати ? Всеки месец ли са и какво всъщност представляват?

Всяка втора и четвърта сряда, с предварително записване. Показват 7, 5 и 4ти етаж като условия, отговарят на въпроси и обясняват за цените. Предродилни и родилни на 2рия етаж поне на нас не показаха (ходих преди няколко дни), че имало родилки и нямаше как.

Общи условия

Активация на акаунт