🌞Слънчеви юнски късметчета🌞 2020👶- ТЕМА 5

• 25 656
  • 728
  •   1
Отговори
# 585
И аз в кюпа. При мен не само, че ми е тежко, а си ме и боли точно под гърдите в слънчевия сплит май. Иначе аз съм решила да спирам вредните неща. Откакто спрях да повръщам, голям пир му ударих Joy днес хапнах от любимата торта с нутела и от утре спирам сладкото и мазното.... Уж Joy

# 586
Аз си хапвам по около 6-7 (минимум) на ден и досега не съм имала проблеми, дано и нямам де 😬 Иначе в тях се съдържа и доста желязо, вит. К и други благинки.

И на мен ми се случва да ми тръпне някой крайник, но то май е нормално, защото матката може да притиска нерв.
Главоболието и аз го имам, даже и на мен ми е само отдясно, прилича на лека мигрена, но както ми се появява изведнъж, така и изчезва.
Честотата на хранене при мен е доста странна, защото сутрин не ми се яде нищо друго освен плодове и бисквитка с овесени ядки, обядвам смути, а гладът ми идва следобед, когато съм като хала - ям каквото видя (добре че вкъщи имаме само здравословни храни, че и ММ е постоянно на режим горкият 😂) и то в огромни количества, но за момента не ми е ставало тежко.
Аз да се похваля, че днес съм изключително развълнувана, защото усетих за първи път силно ритниче! 😊🤰❤️ Досега все усещах побутване и нещо като къркорене, и всеки път си лепвах ръката на коремчето, но нищо не усещах до днес - чак ми подбутна ръката и се изплаших, защото се почудих какво ми се случва с тялото (още не съм свикнала с щастието да си имам малко човече в коремчето 😄)

# 587
Здравейте  не е по темата  в момента но седмица,две вечер по често след вечеря ми става мн мн тежко под гърдите, предполагам че някъде там в момента е стомаха и не винаги е заради голямо количество... има ли и др с този проблем  аз утре съм на  ФМ и ще.питам но нз
Ани,ще чакаме утре да пишеш как е минала ФМ,май си една от първите,които ще правят сега 2ра ФМ 😊
Желая ти всичко да мине прекрасно!

# 588
  • Варна
И аз правя няколко хранения, като последното се старая да е максимум до 20 часа. Обикновено за вечеря си оставям нещо леко салата или риба, ако е месо или нещо готвено го ям по-рано, а после карам на салата , разпределям си ги,
 защото ми ставаше много тежко и имах болки, а и много ме е страх да не се върнат ужасните киселини от първите месеци. Засега ми е много добре.
Аз снощи докато лежах за първи път усетих бебка, даже сложих ръката на ММ за да усети и той. Беше като леко потупване в доланта част на корема под пъпа. Вярваме, че беше тя💖.
Не усещам никакви болки в корема и изтръпвания  като ви чета не знам да се радвам ли, че нямам дискомфорт, да се притеснявам ли? Успокоява ме това, че разбрах, че при всеки минава по различен начин бременността и предполагам и С болките е така.

# 589
Аничка, ще ни разказваш. И на мен ми предстои тази седмица. Hug

Омче, много е хубаво да усетиш първите по-силни ритничета на бебчето. Heart Ти дори доста раничко си ги усетила. Аз усещам по силни побутвания от около 2 седмици. И май и аз ще последвам примера ти за 6-7 хранения и да се надявам, че няма да ми става така тежко. Въпреки, че и сега се храня здравословно, пак ми става зле на корема, но като намаля количеството за едно хранене, сигурно ще има подобрение.

# 590
Аз също го карам сутрин по леко с храната но следобяд с децата си похапвам а всеки път си казвам че в такъв случай вечерята ще ми е по лека но мм като се прибере пак си вечерям като невиждала. Да утре от 12ч.  съм ще ви пиша  по някое време че от днес малкия е с гнойна ангина  и се гледаме.Решех да си остане като има как в къщи докато мине и грипната вълна че мн се измъчи.Септември беше със шарка,малко по късно със Мононуклеоза и гнойна ангина 9дни постоянна  Т и сега пак г.ангина  та само. Грип ни.липсва но с отсъствията  от детска  на каката защото е 3гр е по сложно 🙄
Ето нещо полезно  за ориентир оле мале
https://www.calculator.net/pregnancy-weight-gain-calculator.html

Последна редакция: пн, 13 яну 2020, 22:33 от Anichka123

# 591
  • Варна
А за сега съм +2 кг в 16+3 г.с. и по-скоро ги качих с яденето около Коледа и НГ.  Иначе според таблицата се движа в норма. Grinning До края на бременността ми дава да кача макс. 15,9 кг., но ако се вместа в макс. 10-12 ще се чувствам по-добре. Simple Smile

Последна редакция: вт, 14 яну 2020, 10:22 от Invisible_

# 592
Здравейте момичета , и аз да пиша да се оплача , всичко с бебка е добре което чудесно много ме радва разбира се това е най-важното ,но моето самочувствие е сринато. Аз се чувствам в някаква депресия, цялата съм пъпчасала , ама ви говоря гнойни пъпки по раменете ,гърба, лицето шията бузите ми отврат мажа се и те излизат повече и НИЩО целулит имам също, стрий въпреки че ги мажа излезнаха, и косата ми опада просто не знам как други бременни сиаят аз приличам на олигофрен. Просто изглеждам наистина ужасно , а уж жените се разхубавявали явно при мен не е така.

# 593
Meldim, за пъпките, аз съм с по-мазна кожа и до преди няколко седмици и при мен беше ужас. Мазах кремове, уж хубави, не на Нивеа и тем подобни. Никакъв резултат.
При мен нещата се оправиха като почнах да слагам вечер преди лягане чисто, нерафинирано масло от карите (ший). Препоръча ми го приятелка с проблемна кожа. Ами, още след първите няколко дена имаше осезаема разлика.
И изобщо не е скъпо, около 7лв е моето от сайта на Зоя.бг. Ако си от София, 100% можеш да го намериш по магазините и да си спестиш доставката. Simple Smile

# 594
Вчера чух, че имало уреди за приготвяне на адаптирано мляко. Някой използвал ли е такова чудо?
Имам предвид от този тип:
https://www.hippoland.net/tommee-tippee-elektricheski-ured-za-pr … o-mljako-42370872

Иначе моя стерилизатор е електрически на Cangaroo 3 в 1 и също има функция за затопляне на вода.
Ако някой е запознат, моля да ме просветли една и съща работа ли ще вършат?
А още по-доброто е това:
https://www.baby.store.bg/p246758/elektricheski-ured-za-prigotvi … happi-shaker.html

Последна редакция: вт, 14 яну 2020, 09:23 от Desislava_SS

# 595
Добро утро, дами! Nature Sunny

Аничка, успех днес, а малкия бързо да се възстановява от ангината! Ще чакаме с нетърпение да ни разкажеш Simple Smile
По калкулатора, който си дала, излиза, че аз вървя горе-долу добре. В 20 г.с. съм + 3 кг.

Мелдим, може и съставките на обикновените кремове да не ти понасят. Галеона ти е дала страхотен съвет. Аз се включвам, че може би и кокосовото масло би ти помогнало. То има антибактериални, антимикотични и антивирусни свойства. Можеш да мажеш лицето, тялото и косата с него. Много добре подхранва, а и има много приятен аромат. Моят корем рязко порасна също и започнах да се мажа по два пъти дневно и то доста обилно. Сутрин мажа с лосиона на Палмърс, а вечер с био студенопресовано кокосово масло, като избягвам кръгови движения, че стимулират контракции.

# 596
  • Plovdiv, Bulgaria
Кокосовото масло е с висок комедогенен индекс и запушва порите. Не го препоръчват за лице.
На мен също по гърба са ми избили някакви пъпки. На лицето са на моменти, ползвам и медицинска козметика и дрогерийна.. Няма голямо значение. Това си е от хормоните за жалост. Без грим не излизам, дори до градината на малкия.
Кожата на тялото ми е адски суха. По краката направо боли от сухота. Сега като съм в нас поне и сутрин и вечер имам време да мажа.

По калкулатора който е даден вървя в норми, аз съм има няма +2кг. Но започвам от много и ми дава, че между 6-9 накрая трябва да съм качила. А дано!

# 597
Аз съм качила 4... Бях 54, сега съм 58 😱 Ужас хаха
Момичета аз чакам 13 февруари ФМ, че да кажа в работата, че вече хич не ми се седи. Вие повече вкъщи ли седите

# 598
Криси , от теб чувам това за кокосовото масло. Аз си се мажа с него по лицето.  Особено вечер преди лягане, че през деня много лъщя. Явно не е подходящо за всеки...

На мен ми дава, че до края на бременността трябва да съм качила в рамките на 12-14 кг.

Дрийм , аз съм си в нас. По-спокойно ми е. Излязох болничен още след положителния тест. Не съм говорила официално с шефа... Но са ми назначили заместничка.

# 599
И аз съм в норма според този калкулатор. Движа се на долната граница. Само се притеснявам какво ще стане към края, когато идва истинското качване.

Общи условия

Активация на акаунт