🌞Слънчеви юнски късметчета🌞 2020👶- ТЕМА 5

• 25 703
  • 728
  •   1
Отговори
# 420
Аз съм в 19та и не усещам нищо или поне не и побутвания. С предна плацента съм. От няколко дни само за това мисля и непрекъснато се "ослушвам" за някакъв сигнал от бебчо ама нищо.. Опитвам се да не се притеснявам, при първа бременност по-късно се усещало, можело и 20-21чак. В Понеделник съм на преглед, дано всичко си е наред.

# 421
  • Варна
Ехеее принцесите Grinning, прибирам се и колко нещо сте изписали..
Ама ние много отдавна не си бяхме спрятали скандалче, не е типично за нашата групичка Grinning (Шегувам се)
Само да ви кажа,че надничам от време на време в юлската тема и там по едно време много ни се смяха на това, че през 5 страници се караме.
Успокойте топката момичета, всеки има право да се оправи финансово както сметне за редно и както може.

Aз също не усещам бебето, а вече съм в 16+1. Sad Чакам постоянно, но нищо. Не знам каква ми е плацентата, гледам че коментирате,че има значение. Дано скоро да я усетя.
Излезли са ми резултатите на витамините  и б12 ми е 180, което според това, което разбрах от темата е нисък резултат, макар на листа да ми го отчитат като завишен. Мислите ли,че с Метилкобаламин ще успея да го вдигна достатъчно или да накарам АГ да ми изпише инжекции?
Д3 също ми е нисък и си взех Вигантол. Аз всяка зима пия Вигантол, мисля че ще успея да го регулирам така Simple Smile

# 422
Lemons, на мен за Б12 ми казаха, че го искат поне 400. Най-добре към 500-600. Това според мерните единици в Бодимед, които забравих какви бяха.
За Д и аз имам много зор с него. Все не мога да го вдигна. Последно беше 26, което е малко. Sad
Пия и сз Вигантол, два пъти в седмицата по 10 капки по заръка на АГ. За Б12, в твоя случай може да е удачно да удариш няколко инжекции, защото знам, че те се усвояват по-бързо и пълноценно. И вече като попълните нивата да ги поддържаш с витамини. Но пак най-добре следящия да каже. Simple Smile Ще ги оправиш нещата, не се притеснявай. П

# 423
Като присъствала в доста теми за мейчинство, майчино счетоводство и така нататък ще ви кажа, че навсякъде има подобни дискусии. Това са си съвсем нормално неща, не означава, че се караме. Все пак сме тук за да си споделяме мнението.
Не съм видяла някой да се сърди или да се стига до неподходящ тон, така че всичко е в рамките на нормалното.
Чакайте да стигнем до кърмене, захранване и подобни. Там също има подводни камъни 😄

При мен минаха ФМ и ФЕКГ и всичко изглежда нормално. Бебето е момиченце, 190гр.
Аз съм с ниска задна плацента и не усещам още нищо. Въпреки, че уж с втората бременност трябва да усещам по-рано, но уви. 18та седмица съм.

И аз съм “за” среща, казвайте по-отрано, да мога да се организирам Simple Smile

# 424
Lemons😂😂

Харесва ми чувството ти за хумор😁

Относно витамините-Б12 наистина ти е много нисък,Galeona много добре те е посъветвала за инжекции,намери лекар,който да ги назначи.Не е хубаво да имаш дефицит на този витамин.Моя резултат е 366 и ще взема спрея на Gardens of life,който е в подходяща форма и се усвоява лесно.Гоня поне 500 Wink

Galeona,Д-р Сигридов казвал ли ти е какви трябва да са стойностите на фолата?Резултата ми е над 45,пия по 400 мг на ден,мета формата.Дали да не го спра за известно време?

# 425
Здравейте момичета, отдавна не съм писала в темата, но ви следя. За сега вървим като по учебник. Днес научихме и пола, ще си имаме момченце и момиченце Blue HeartSparkling Heart

Към момичетата от Пловдив, къде правихте ФМ и колко по-рано записахте час? Първата я правих при Даскалов, но мисля сега да отида другаде. За Троянчев много ли се чака за час, трябва да я правя края на януари или началото на февруари.

# 426
Peperudena, моят фолат в началото беше 35 nmol/l, и Сигридов каза, че трябва да се вдигне малко, но щом приемам по 800мг мета форма  няма да е проблем. Но не коментирахме конкретни стойности. В Бодимед референциите са от 8 до 60nmol/l.
Според мен 400мг на ден е добре и не би трябвало да предозираш.
Другия месец пак ще пускам контрола на витамините и тогава ще видя как да се движа.

# 427
Здравейте момичета.
И аз днес бях на преглед. Бебчо е добре, вече е 170гр. Пуснаха ми изследвания кръв и урина, но ще ми кажат резултатите в Понеделник. Тъй като имам час за ФМ на 3 Февруари, следящата ме АГ ми даде следващ час, чак за края на Февруари. На Вас през колко време ви дават часове за преглед. Веднъж месечно дали е достатъчно??
Много ми е странно защо моята АГ не ми пуска изследване за гастационен диабет, след като още в началото на бременността и казах че съм с Инсулинова резистентност, която гледам да поддържам само с диета (не пия хапчета), но тя всеки път ми отговаря, че няма нужда, това изследване се правило в 24 седмица. Има ли някой от вас с ИР?

# 428
zendaya Аз също съм с ИР и все още не са пускани изследвания, но мисля след ФМ да си ги назнача сама.

# 429
  • Plovdiv, Bulgaria
На колежката децата са в Америка. Първото внуче от сина й тръгна на ясла (частна) на 4м, второто ще тръгне като няма 3м, а третото от дъщеря й ще тръгне на 5м. Толкова дават от фирмите им. 100 пъти предпочитам ниско, но все пак платено и дълго майчинство ,отколкото да си пусна детето на няма и 3м на ясла.. Пък и тук всеки с свободен да се върне на работа за повече пари, стига да иска Simple Smile Аз също не взимам детски и то не защото сме много богати, но гледам да мисля положително и се възползвам от това, че мога да отделя толкова време на детето си в един от най-важните му периоди.

Galeona 2х10 капки вигантол на седмица ми се виждат доста ниска доза, ако целиш вдигане на витамина.

Пламъче ще помисля и евентуално да, ще си отменя часа в зависимост от какво реша.

lady.luck. Днес АГто ми каза при Троянчев да ходя, аз мислех при друг. Още се чудя, но в понеделник ще звъня евентуално да си запазя час за 27-28.01 Все си мисля, че е достатъчно време преди това, ама ще видим.

Zеndaya Женската консултация е през месец, да. Аз съм с ИР. Всеки месец следим глюкозата, сама си я пускам повечето пъти, заедно с други неща които следя. Ендокринолога ми беше казал, че се правят 2 обременявания, в 12-14с и 22-24. Първото го прескочихме, защото глюкозата ск ми беше и 3те месеци в норма, освен това не бях качила нищо като кг. Сега в понеделник ще се чуем да му кажа сегашните резултати, които са пак в норма, и гликирания хемоглобин също е идеален. Предполагам другият месец ще решим дали има смисъл на този етап да се подложа на обременяване, ако глюкозата се задържи в норми. Според АГ е излишно и може да се направи, ако се появи висока захар. Но ще видя какво каже ендото. Та глюкозата не е проблем и ти да си я следиш, също да имаш ендокринолог с когото да се консултираш евентуално.

# 430
Хахахаха, Лимонче, много ми стана забавен твоя коментар! 😂

Днес бях за първи път на йога за бременни и беше изключително приятно и релаксиращо, а това да си сред други бременни жени и да си обсъждате многото общи теми е страхотно. Та, йога учителката ни ни каза, че тези няколко дни били много емоционален период за всички зодии и сме щели да бъдем ту в едната крайност (радост), ту в другата (тъга). Еми, аз още сутринта със ставането се разплаках и натъжих, та затова и събрах сили и се замъкнах на йога, след която вече бях нов човек - заредена с мъдрост, положителни мисли и с едно много добре раздвижено тяло 😊 Също така ни каза, че зодия рак е най-емоционалната, а от нас половината носим под сърчицата си именно такива бебчовци, та явно и това си оказва влияние да сме понякога на двете крайни мнения и да се стига до малки спорове. Там където ходих (Студио Янтра) се прилагат визуализации от книгата "Докато ти и аз сме едно" и беше изключително приятно да си представям как окъпвам бебка със светлина и издишвам всички притеснения.

От ден на ден вече я усещам все по-силно и наистина започва като пеперудите от влюбването, а след това си става ясно изразено побутване. Даже като се нахраня и се изпъна на дивана, слагам си ръката на коремчето (4-5 пръста под пъпа) и усещам помръдването й. За името, и ние сме избрали още преди много време, но няма да го казваме на никой за да може след като я видим и прегърнем, да преценим дали ще й отива.

# 431
Да наистина сте изписали мн... Аз със каката и малкия се самоосигурявах  като свободна професия но това беше  още преди да знам че съм бременна не заради бременността, а сега от 1 год се водя на работа във фирмата на мъжа ми и той ми внася осигуровките  но минималните  нищо  особено и за да мога да си стая в къщи и да се грижа за децата. Аз като видя  че има "спор" просто го прескачам тъй като не сме за това тук но има и ще има още такава ситуации явно.

# 432
Момичета, съжалявам,че писах.

Знам,че не е законно,ако е писано нищо няма да взема.С първата бременност си работех до последно,и сега щях да работя,ако не ме бяха приели в болницата и си загубих мястото,бях подписала офертата.Не мисля,че съм виновна и съм престъпница,ще направя опит за майчинство,ако не стане здраве да е.При самоосигуряването аз си нося кръста при проверка,та ще го избера сигурно, съжалявам,че коментарът ми стана причина за спор,лек ден.
Е голяма работа, сефте ще спорим Grinning
Точно това имах предвид, че не сме престъпници, само защото се опитваме да си осигурим по-спокойно майчинство. Кое е законно в нашата държава, политиците мислят ли за нас, че да се правим тука на много честни и мислещи за държава, която грам не мисли за децата ни. Естествено,че като има вратички ще се възползвам!
И да, тук майчинството е най-дълго, но в чужбина не им дават смешните 40 лв на дете....

Тук малко работата стана "щом на мен ми е зле, на всички други трябва да им е зле".

Напълно те подкрепям. Докато ние спорим кое е честно и кое зле, циганите взимат и социални, и помощи, и Пенсии за Телк без да са работили.От догодина ще могат да водят децата си в ясли и градини безплатно, докато тука си вадим очите.
 Човек изпада в различни ситуации. Не бива да съдим тези , които се борят да си осигурят нормален доход за да си гледат детето. Лошото е, че тук ако не си на трудов договор докато излезеш в първия болничен, социалната помощ, която дава държавата е малка 100лв на месец и то пак има условия.  Така , че и това е направено за циганите. А в другите даржави  не е така, има си соц. помощ за дете. Може да е най- дългото майчинство, но почти никой не стои вкъщи до втората година.

# 433
Christina, в моите комбинирани витамини има 1400 единици вит Д.
Отделно от тях, които приемам всеки ден, два пъти седмично АГ каза по 10 капки Вигантол.
Имуноложката в началото искаше само по 800 единици на ден да приемам, но на мен ми звучеше малко. При мен този витамин винаги е бил проблемен. Другите засега са добре.
Ще видим на следващите изследвания как я караме. Simple Smile

# 434
  • Plovdiv, Bulgaria
Christina, в моите комбинирани витамини има 1400 единици вит Д.
Отделно от тях, които приемам всеки ден, два пъти седмично АГ каза по 10 капки Вигантол.
Имуноложката в началото искаше само по 800 единици на ден да приемам, но на мен ми звучеше малко. При мен този витамин винаги е бил проблемен. Другите засега са добре.
Ще видим на следващите изследвания как я караме. Simple Smile

А, ти имаш и в комбинираните. Аз помислих, че само капките. По принцип трудно си се вдига витД, аз от това което четох вигантол си остава най-предпочитаното като че ли. Аз давам и на дребния зимния период, добре се отразява и на имунитета му.

Общи условия

Активация на акаунт