🌞Слънчеви юнски късметчета🌞 2020👶- ТЕМА 5

• 25 662
  • 728
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Трябва да се има предвид, че количка активно се ползва не повече от 1г и половина. моята дъщеря тръгна на ясла на 1г и 7м и в последните 3м не бях ползвала количка. След като почна ясла абсолютно за нищо не ми е трябвала.

Ако няма път около къщата ви иняма да има скоро понякога ще е трудно дори и с маневрена количка, да кажем когато е кално, мокро. Ако пътя е посипан с чакъл мисля, че всяка с амортисьори и от клас по-маневрена ще се справи. Ако ежедневно с детето трябва да преминавате пътя за да пазарувате да кажем, може количката да я ползваш по-дълго време, защото ако е далеч, ходене с дете за ръка е цяло изпитание. Но ако за пазар дори и с детето най-често ще ползваш кола, количката няма да ти е приоритет. То като проходи хубаво вече на 1г и 6м вече си ходят много, няма да има нужда от толкова почивки.

Щом още една година (дано ви се получат плановете, че и нашите бяха вече да сме се изместили, ама поне още 6-8м няма да успеем) ще си в блок, който е уреден откъм всички препядствия, най-вероятно ти трябва нещо хем по-леко., хем по-маневрено.
Честно казано, ако си отворена към възможността тая количка ако ти е зор като бебето стане 8-10кг с нея да я замениш с друга, не ти пречи да се изкефиш с нея в началото Simple Smile

Колкото до Bugaboo, aз държа на малка маневрена количка, за да е по-лека, за да влиза в тесния ми асансьор, за да мога да се оправям с нея, а не като първата ми, която беше висока и огромна и направо ми беше голямо изпитание. Мускули направих Simple Smile

# 556
  • Plovdiv, Bulgaria
Запис ми дадоха и в 12с. Би трябвало да дават на всяка ФМ диск със снимки и клип. Поне ние с малкия имаме и не съм го искала специално.

За целулит бях писала преди време ама никой не се включи.. доста повече от обикновено ми е станал. От това което прочетох е нормално и ще се махне след бременността, евентуално. Няма какво да се прави сега, не може лосиони или масажи,те май са бая силни. Чудех се за вендуза ли, как се казваше това чудо...да си взема, но не съм сигурна пак че може.

От днес съм си в нас вече, ще се отдам на почивка, книги и филми. Само дано се опазим здрави с дечко.

# 557
Аз дори си имам опит с предната ми тежка количка - година изкарах с нея и я смених. Макар че и сега мисля да направя така - един макларън да взема по някое време и да си бръмча с него. Иначе ще я товаря в кола със сигурност. Местата около нас са равни и са ок за разходка, няма баири, но пък имам няколко стъпала до асансьора.
просто усещам как се самоубеждавам, че не е толкова страшно с огромна количка Grinning

# 558
  • Варна
И аз съм за среща просто този месец ми е малко натоварено, понеже съм на лекции, но през февруари примерно съм ок Wink

# 559
  • Варна
За среща за Варна - съгласна съм, стига да мога да дойда, понеже смятам да си поработя още няколко месеца. Simple Smile
За целулита - увеличи ми се в задната част на бедрата и вече е видим (преди имах малко, но не се виждаше). Бях споделяла по темата, че по време на бременност и кърмене НЕ се препоръчва използването на антицелулитни кремове, също и на масажи. За вендузи конкретно не съм се интересувала, но самите вендузи се използват с антицелулитни масла (така бях чела преди време), което може би също ги отхвърля.
Скрит текст:
П.П. Хлебарки в Окръжна болница, като раждах не съм виждала (зимата раждах, ако има значение). Надявам се и лятото да не видя. Grinning Споделям, понеже не разбрах за АГ ли говорите или за Окръжна. Simple Smile

Последна редакция: пн, 13 яну 2020, 14:22 от Invisible_

# 560
Ние засега сме се спрели на полските колички. Просто над 800-1000лв ни идват много и по-хубавите модели са ни непосилни.
От интерес отидохме да видим базовия модел на Peg-Perego за 1300лв, който предлагат в Айко. Наистина е лекичка, но нещо не ми допадна.
Засега сме се спрели на една полска - Adbor Nemo Len 3в1. Ходихем да я гледаме и на пръв поглед ни хареса. Рамата + всеки от кошовете е 12кг общо тегло. Цената е към 730-750лв в зависимост дали ще искаме да сложим надуваеми колела. Мъжът ми много държи за тях, така че сигурно ще я поръчаме с такива.
Имаше и друг интересен модел Retrus Alpina, пак полска и пак 12кг, но тя е 2в1 и е 860лв. Което ще ни натовари с допълнителен разход за кошче за кола. Сега чакаме да мине ФМ в 21гс и като споделим с приятелите и по-далечните роднини, ще видим дали няма някой да ни "подари" столче. Ако стане така, може да се замислим и за Retrusa. Grinning

# 561
mystic193, и други за целулита повече вода и масажи!
 Аз ходя на лимфодренажен масаж и вкъщи се масажирам с ръчен масажор (когато имам време и желание).
Никой не е споделил за режим на хранене Sad
Споко! Сега е важно бебетата да са здрави  и живи!

# 562
Аз вода пия по около 2л на ден. Може би се птразява и това, че цял ден седя на дупето си.
Ще се мъча и с някои упражнрения, поне да не става по-зле.
Режим аз не спазвам. Старая се да ям зеленчуци, плодове и месо. Млечни почти не консумирам, което е лошо, но никоога не съм  обичала. Яйца също не ми се ядат. Трябва да се насиля за тях повече! Това не значи, че не си хапвам и въглехидрати, но се ограничавам определено от много хляб, сладко и пърженко.
Вчера си намерих една рецепта за сладки с овесени ядки и конфитюр и днес си ги ръфам на бюрото, по-добре от шоколадови бонбони..
От снощи така ми се е преяло сладолед, днес ще се почерпя с един! Icecream

# 563
  • София
Най-добрия режим по време на бременност е:
- разнообразна храна
- повече протеини
- повече салати/зеленчуци
- по-малко сладко
- по-малко въглехидрати
- дори някои плодове са прекалено сладки, а много от зеленчуците имат дори повече витамини.

# 564
  • Варна
Аз за храната спазвам всичко, което прочетох в книгата. Старая се разнообразно меню да си приготвям и да приемем всичко необходимо за бебето. Ограничила съм хляба, сладкото, пърженото, закуски и всякакви празни калории, защото разбрах, че сега периода е такъв, че всичко ни се лепи. Аз за супер кратко време качих доста кг и то, защото след повръщането започнах да преяждам с всичко, което видя пред мен 😂
Сега ям поне по 3 яйца на ден или пакетче извара,  пия поне по една чаша прясно мляко, пия фрешове и смутита постоянно и салати си правя всякакви. 2 пъти в седмицата се старая да ям риба (пъстърва или сьомга) добре сварена или печена във фолио във фурната. Месо ям само печено на скара, ям основно пилешко, защото за момента друго не ми се яде. Смятам, че добре съм се организирала за сега. Ям ядки между храненията, в чантата си постоянно имам сурови ядки.

Аз от утре съм на антибиотик за да морим бактерията Cry Малко се притеснявам, но няма как. За ниския ми витамин АГ не ми изписа инжекции, каза да пия само таблетките по един път на ден.

# 565
  • София
Lemons - от всичко което си изредила ако можеш само фрешовете да намалиш/спреш, а просто да ядеш плодовете. Когато го изпиеш, в него няма много фибри, но има мноооого глюкоза и фруктоза. Захарта се качва мега бързо, няма достатъчно фибри които да забавят процеса.

А за антибиотика - не се притеснявай. Аз също почнах вчера Аугментин и ще го пия 14 дни. Сигурно лекаря е съобразил вида на АБ да не преминава през плацентата. Наличието на бактерия където и да е, дори и в пикучните пътища може да доведе до пукане на околоплодния мехур. Ще ги умориш и ще се оправи всичко Simple Smile

За Б12, взимай по 2 таблетки от 1000 метилколбамин. Така 1м и после провери как са нещата.
Аз го вдигнах с редуване от 2 и 3, сега ми е добре и минах само на 2, като го пусна пак ако все още е на горна граница ще си продължа на 2, но ако се е качил ще мина на редуване на 1 и 2 Simple Smile

# 566
  • Варна
Благодаря ти, Брайда Simple Smile
А как да взимам таблетките-  заедно сутринта или сутрин и вечер? Има ли значение?

# 567
  • София
Зависи кои купиш, аз взимам на Natural Factors метилколбамин. Тези се смучат под езика, колкото повече време ги отсвиш в устата си, толкова по-добре ще се усвоят. Б12 се усвоява от лигавиците ни - нос, уста, не случайно има Б12 на спрей за нос, на спрей за уста и на смучещи таблетки. Ако просто ги глътнеш, няма да се усвоят.
Та няма никакво значение за самите хапчета кога ги взимаш.

Ако приемаш желязо или таблетки с желязо, гледай да са максимално отдалечени приемите.
Ако приемаш нещо за щитовидната жлеза сутрин, гледай Б12 да взимаш максимално далеч от този прием.

Аз примерно сутрин взимам за жлезата, след 3 часа взимам -  мултивитамините, Б6 и фолиева. На обяд билкова кръв (за желязото), пробиотик. Вечер взимам пак витамините, Б12, Д, омега. Така съм ги разделила и усвоявам добре. Гледам да не пия вода поне 15мин след като изсмуча хапчетата.

п.п. преди това взимах едни на Doctor`s Best - не ми вдигнаха особено показтелите.

# 568
Веси, благодаря ти за споделения опит!

Mari_anna, да се говори за единенхранителен режим по време на бременност е невъзможно, защото освен разбиранията на всяка една от нас, то се намесват и специфичните вкусови желания в този специален период. Моето хранене не се е много променило от това което е било преди да забременея, но сега си позволявам и някои прегрешения (в случая за мен основното е да консумирам глутен, защото съм с Хашимото и по-принцип го бях изключила). Менюто ми включва:
- Смутита (банани, горски плодове, соево мляко, грахов протеин, фурми и някакъв тахан)
- Сурови ядки
- Сезонни плодове и зеленчуци
- Промишлени количества пълнозърнест хляб с квас
- Правя си баница със спанак, тофу, праз и мнооооогоооо малко зехтин (корите да пълнозърнести на Хармоника, т.е. нямат добавки разни) и си я изяждам на две хапвания 😂
- Бобови - леща, боб, грах, фъстъци (аз си ги пека)
- Домашни сладки и сладкиши (с овесени ядки и като цяло здравословни продукти)

Като цяло гледам да не купувам готови неща, а като ми се дояде нещо да си го сготвя аз 😊 За мен качествените въглехидрати са от огромно значение (даже учени наскоро откриха, че някакви жлези в матката ни произвеждат нещо като сок съдържащ въглехидрати, с който се храни ембрионът докато не започне да черпи хранителни вещества от кръвта на майката). Гледам да имам около 75гр. протеин на ден и това е напълно достатъчно за втори и трети триместър.

# 569
Веси, благодаря ти за споделения опит!

- Смутита (банани, горски плодове, соево мляко, грахов протеин, фурми и някакъв тахан)

Благодаря за идеята, точно се чудех какъв протеин да си добавям, че съм почти веган и не си вземам достатъчно от зеленчуците.

Общи условия

Активация на акаунт