Ох този страх от обвързване

• 12 964
  • 477
  •   1
Отговори
# 390
То много хубаво, ама забравихте, че няма опашка пред Миткови. Да лъже ли го съветвате?

# 391
Ами не знам, но си е точно така. Опитвам се да обясня какво значи без очаквания. Също така малко самокритичност и идеята, че другите хора те виждат по друг начин и решават за себе си. Не са длъжни да те харесват. Понякога усилията ни остават неоценени.

# 392
  • Агент под прикритие
То много хубаво, ама забравихте, че няма опашка пред Миткови. Да лъже ли го съветвате?
Тук беше подходящо да кача картинката с онова дете, което се пробваше с тръбния ключ да развива болтовете на гума, а отдолу пишеше "Търсим току-що завършил и с трудов стаж".
Малко така ми се струват тия "опашки" на мен.... Stuck Out Tongue Winking Eye

Естествено, че ще лъже. Fake it, till you make it. Нали така казват пикапите... Laughing

Последна редакция: вт, 07 яну 2020, 11:13 от Phoenix Wright

# 393
На интервю за работа има очаквания. И от двете страни. Етично е, ако шефа не те е одобрил, да звънне и да те информира, че няма да стане. Етично е, ако на теб не са ти харесали условията, да звъннеш и да се отпишеш от листа на кандидатите.
В междуличностните отношения, обаче, играем игри, несигурни сме и прочие. Каква е вероятността да ти звъннат за второ интервю и да кажеш: Ох, не знам, имам съмнения за работата си при вас, но ще дойда и ще ви дам още един шанс? Не че няма и такива, но не става добри служители  от тях. Като от девойката на Митко.

# 394
За какво са му опашки?
Пък и за мъжете е лесно - отиват, пробват. Ако не стане, следващата.
Жените трябва да чакат и да се морят да привличат вниманието.
У нас, де.
По света момичетата са агресивната страна, а момченцата си стоят да ги ухажват.

# 395
Каквото и да правят някои мъже, както и да се държат, просто са НЕ за мен. Приятели също не могат да ми бъдат, защото им усещам задните мисли. Така както и аз съм НЕ за някои мъже. Има едно първично привличане, без което нищо не става, поне за мен. Но освен тези хормони липсват ли и други неща, които ми допадат в една личност, най-много да се стигне само до леглото, после кой откъде. Обикновено това се разбира от три-четири срещи (след леглото). После ако "тръгнете" са нужни няколко месеца на още напасване за да се отпуснете и да си покажете "рогата" и дали можете да преглътнете взаимно недостатъците си.
Може и да съм първосигнална, но това е. Не ме интересува колко добър, свестен и умен е даден мъж ако първо с нещо не ми е хванал окото. Не говоря толкова за физическа красота, колкото за един специфичен чар, за една искра, която се усеща от пръв поглед.
Може и да съм изпуснала "любовта на живота" заради тоя подбор;)

# 396
Да, има го и това нещо - дали един мъж ти "говори" на биологично ниво. Сегашният ми мъж е точно такова, мой тип, още от детските години си падам по тоя тип. Други типове примерно или не ме привличат, или дори ме отблъскват и няма нищо грешно да не се мъча и да се опитвам да ги приема.

# 397
  • Агент под прикритие
На интервю за работа има очаквания. И от двете страни. Етично е, ако шефа не те е одобрил, да звънне и да те информира, че няма да стане. Етично е, ако на теб не са ти харесали условията, да звъннеш и да се отпишеш от листа на кандидатите.
В междуличностните отношения, обаче, играем игри, несигурни сме и прочие. Каква е вероятността да ти звъннат за второ интервю и да кажеш: Ох, не знам, имам съмнения за работата си при вас, но ще дойда и ще ви дам още един шанс? Не че няма и такива, но не става добри служители  от тях. Като от девойката на Митко.
Етиката е редно да я има И в тези отношения. Когато нашия заяви интерес, нищо не пречи тя да му каже нещо от рода на "Благодаря, но не проявявам интерес.". Няма сърдити и кой откъде е. Това е идеалният вариант обаче, нещата обикновено НЕ се случват така.
Обикновено се започва едно шикалкавене, едни постоянни отлагания с цел човекът отсреща да "се сети сам" и да си тръгне.
Това беше същността на темата, преди да бъде извъртяна.

За какво са му опашки?
Пък и за мъжете е лесно - отиват, пробват. Ако не стане, следващата.
Жените трябва да чакат и да се морят да привличат вниманието.
У нас, де.
По света момичетата са агресивната страна, а момченцата си стоят да ги ухажват.
Е как защо, ако няма опашка, значи не е вървежен. Joy

# 398
Ми ето ти още един тест: ако човекът не се усеща, значи или е като цяло тъп, или социално тъп и неопитен, или дори аутистичен. Малко като в Тъпака и Глупака, дето мадамата вика имаш шанс едно на милион и той казва -а, значи все пак имам шанс.

Освен това доста жени шикалкавят, щото се страхуват от агресия. Особено ако някой е увиснал и ги е сложил на пиедестал отрано. И като отрежеш категорично, слагат плочата "Мърла ковра ще си остарееш сама!" - вечнозелен хит, като гледам.

# 399
Етиката е препоръчителна за всички отношения.
Кое, в конкретния случай, е етично, зависи от много фактори. Вкл. личната култура на човека и това, което обществото, в което той живее, приема за етична норма.
Но това няма общо с твърдението, че когато сме на етапа на предварителното проучване - и в служебните, и в личните отношения, не е налице обвързаност и дължимост на друго, освен на "добро поведение", което обаче не е обещание за непременно продължаване и задълбочаване на контакта. 

Цитат
Обикновено се започва едно шикалкавене, едни постоянни отлагания с цел човекът отсреща да "се сети сам" и да си тръгне.
Да, това е неприятно и според мен - неетично, но ако е налице наистина шикалкавене и пълна липса на яснота.
Тя обаче му е заявила в случая, че не проявява интерес от интимно естество. Не съм била на срещата, не сме чули и нейната позиция. Не мога да знам как са нещата им на практика.

Освен това доста жени шикалкавят, щото се страхуват от агресия. Особено ако някой е увиснал и ги е сложил на пиедестал отрано. И като отрежеш категорично, слагат плочата "Мърла ковра ще си остарееш сама!" - вечнозелен хит, като гледам.

И това го има по света. Лично съм попадала и на агресивни, и на лепки. Да се чудиш как да се откопчиш цял - физически и емоционално.

# 400
  • Агент под прикритие
Ми ето ти още един тест: ако човекът не се усеща, значи или е като цяло тъп, или социално тъп и неопитен, или дори аутистичен. Малко като в Тъпака и Глупака, дето мадамата вика имаш шанс едно на милион и той казва -а, значи все пак имам шанс.
И нека позная: ако една жена НЕ може/иска (обикновено второто) да прецени какъв човек има пред себе си и съответно по какъв начин да му го каже, тя НЕ влиза в това същото описание, нали? Играе "на сигурно" от страх от агресия, нали? Laughing

Жена (и не само жена), която е способна да нарече някой с епитети като горните и същевременно твърди, че се страхува от агресия, определено НЕ е жертвата, каквато се опитва да се представи.

Последна редакция: вт, 07 яну 2020, 11:53 от Phoenix Wright

# 401
Има и още един момент - по принцип отношенията с хората би следвало да са леки и приятни, дори да не се развият. Да, има някаква емоционална болка, но нормалният човек също има инструменти за справяне с тая болка, малко самоанализ, малко перспектива.

Има едни мъже сега, абе направо с мъртви очи, нямат капацитет за емоционални преживявания. А работата е там, че колкото повече се чупи сърцето, би следвало капацитетът да расте. Особено на млади години, когато дори сърдечната тъга е готина.

Нормалният мъж е преодолял фрустрацията до едно ниво, не висва на врата, не е лепка.

И да, понякога е хубаво раздялата да остане леко неопределена, бе да има мистерия някаква.

С това искане всичко да е предсказуемо и конкретно, без капацитет за емоции- абе да нямате някакви дефицити и да сте от аутистичния спектър?

# 402
А работата е там, че колкото повече се чупи сърцето, би следвало капацитетът да расте. Особено на млади години, когато дори сърдечната тъга е готина.

Е, става точно обратното, въобще не расте капацитетът.
И сърдечната тъга на младини въобще не е готина.

# 403
  • Агент под прикритие
Остави я сега ти Сирената, тя знае по-добре. Joy

# 404
Аз знам как да съм доволна от живота, доста години ми отне да го разбера.

Би трябвало човек да разбира от непряка комуникация. А и защо ще режеш категорично, ми пази си я в черното тефтерче за след години...може пък в друг момент да излезе работата. Защо трябва да я очерниш сега, да я намразиш и зачеркнеш?

Общи условия

Активация на акаунт