Ох този страх от обвързване

• 12 940
  • 477
  •   1
Отговори
# 360
Е как кое?? Пишели си с по двама,трима и избирали кой е по по -най😣божеее.....говоря това всичкото става по едно и също време....Не е ли жалко да залъгваш 3ма човека само и само на теб да ти е ок? Аз не го разбирам ама то нормално все пак повечето хора морал нямат

I once was lost, but now am found
T'was blind but now I see

На Митко просвещението му е бг-мама.
Така е, Митко, и най-нелицеприятната жена, която познавам, има поне 3 варианта Б във всеки един момент. Затова ако не искаш да си един от тези три балъка и да не се надцакваш с останалите братоци, покажи й, че не си доволен и я пращай на майната й.

# 361
  • Агент под прикритие
Не виждам третиране като стока на пазара. По-скоро демонстрация на някакво чувство за собственост - писал с някоя или излязъл няколко пъти на кафе с нея и вече не може тя да комуникира или излиза с други, макар че дефакто няма ни връзка, ни дявол. Същото важи, ако ролите бяха разменени. Пък и в крайна сметка никой никого не може да задължи като не му харесва нещо, да го понася. Щом мисли, че в такъв случай е като стока на пазара и непременно си играят с него, е свободен да се насочи другаде. Съмнявам се обаче, че и там ще остане доволен. Просто защото е направо психарско в началото на някакви неопределени отношения да искаш отсрещната страна да загърби живота си и хората в него до момента и да се посвети само на теб.
Sombra, това удебеленото никой не го е твърдял. Единствено ти! И никой не е казал, че трябва да си загърбваш живота, нито пък да спреш да се виждаш с приятелите и роднините си. Говорим за срещи от друг тип!

Забравяш, че загубеното време в такъв случай е на този, който кани, а не на този, който е бил поканен. Този, който е бил поканен, ако има някаква по-интересна работа за вършене и човекът, който го е поканил, не го е впечатлил чак толкова, че да излезе с него, е нямало да го направи, освен ако не е излязъл с него "да му даде шанс въпреки това" а.к.а. от съжаление.
А когато си бил поканен от няколко човека и си направиш срещите в някакъв график (защото Сирената НЕ е канила никой, те са я канили нея), това вече си е кастинг.

Така че, малко пресилено е да твърдиш какво е било психарско и кое не още преди да се е случило каквото и да било (пак по твои твърдения), освен ако не ходиш по такива срещи с някакъв шаблон от очаквания или поне някакъв чеклист какво е психарско и какво не.
Теоретично писаното от теб е вярно, но риалитито не е само теории.

Последна редакция: вт, 07 яну 2020, 08:55 от Phoenix Wright

# 362
  • Насред хаоса
Аз не разбирам какво загубено време имаме при наченки на някакви отношения? Никой няма вина за нещата, които другият си мисли. Цялата работа идва от едни очаквания. Само че няма как да очакваш каквото и да е от човек, с когото тепърва завързваш някакви отношения. Какво е, ако не чувство за собственост или наченки на такова? И това при липсата на връзка или някакви по-сериозни отношения?
Именно защото не се е случило нищо, няма никакви основания да очакваш от отсрещната страна да вижда само и единствено теб и да се съобразява само с теб. И да, психарско е, ако настояваш за това, точно защото все още няма никаква основа. Без значение от пола на човека, който го проявява. Ще ида аз няколко пъти на кафе с някого и вече ще считам, че трябва да съм център на вселената на този някой или пък той да си въобрази, че е такъв за мен. Как пък не. Понеже според теб са теории, аз практически бих направила всичко да се отърва от такъв.

# 363
Вие сериозно ли го мислите за неморално чатенето с няколко? Или си тролите само?
Виж, ако Сирената и в момента продължава с "кастингите", бих се притеснила. Но от мъжка гледна точка, споделяна често тук във форума, няма как да я хванем, защото ще й нарушим личното пространство, нали! Joy

# 364
Много сте пресметливи - на време, на пари, на чувства...

За мен докато мъжът не поеме сериозен ангажимент, тоест докато сме "само за забавление", или още размисля, то аз имам пълното право да гледам настрани. Защото и той си е оставил вратичка. Но на трето кафе и вече сгодени - ами идиотско е, психария пълна. Дори и баба ми е въртяла по двама-трима на срещи за кафе.

Иначе авторът на темата щеше да е в различна ситуация, ако беше чатил и с други. Сега е развил нездраво прилепване към една жена. Няма никаква перспектива. Да беше излизал настрани, ама то само се сложило в едни тежки рамки и се чуди после защо и как.

Не помня аз ли канех или мен канеха - не говорим за някаква супер формална покана, по-скоро "айде да се видим на кафе" и казваш ден и час. Нищо зловещо. Все пак в живота човек отхвърля повечето си партньори и остава с един. Та понеже така и така ще отхвърлям - поне да не си губя времето. Иначе какво предлагате: лазерен фокус върху един и минимум 6 месеца внимание? Ми то като се изцепи с някой тъп лаф на първото кафе, какво да го правиш?

Не, не продължавам с кастингите, в момента съм супер порядъчната лелка с дечица и всичко. Затова се чудя на младите що не са по-светски, ами сами се ограничават.

# 365
  • софия
Е как кое?? Пишели си с по двама,трима и избирали кой е по по -най😣божеее.....говоря това всичкото става по едно и също време....Не е ли жалко да залъгваш 3ма човека само и само на теб да ти е ок? Аз не го разбирам ама то нормално все пак повечето хора морал нямат

Ама как писането е залъгване? Аз почвам да си мисля, че си на 15-16 и сега си открил интернет, та мислиш ,че той е показател. Можеш да си пишеш с няколко човека и това не те обвързва. Не случайно хората ако им допадне някой после търсят контакт на живо,а не да си пишат цял живот в нета. Това че някоя ти пише не означава че имате връзка та да ограничава срещи и писане с други. Как въобще ти хрумва,че чатът е основание за това? Виж залъгване е ако тя ти е казала, че не иска да си пише и да се вижда само с теб, че си върти светът около теб, а се окаже че не е така. Но ти го очакваш без тя да го е казвала. А и що за безумен човек трябва да е за да го направи заради някой, с когото няма никакви отношения,а само си пише нянколко месеца?

# 366
  • Агент под прикритие
Аз не разбирам какво загубено време имаме при наченки на някакви отношения? Никой няма вина за нещата, които другият си мисли. Цялата работа идва от едни очаквания. Само че няма как да очакваш каквото и да е от човек, с когото тепърва завързваш някакви отношения. Какво е, ако не чувство за собственост или наченки на такова? И това при липсата на връзка или някакви по-сериозни отношения?
Именно защото не се е случило нищо, няма никакви основания да очакваш от отсрещната страна да вижда само и единствено теб и да се съобразява само с теб. И да, психарско е, ако настояваш за това, точно защото все още няма никаква основа. Без значение от пола на човека, който го проявява. Ще ида аз няколко пъти на кафе с някого и вече ще считам, че трябва да съм център на вселената на този някой или пък той да си въобрази, че е такъв за мен. Как пък не. Понеже според теб са теории, аз практически бих направила всичко да се отърва от такъв.
Нормално е този, който го канят, да няма очаквания. Само дето обикновено мъжете, които канят жена на среща, не го правят защото му се сторила заслабнала и е решил да я нахрани  или пък му се е сторило, че е недоспала и решил да и предложи кафе (примерно). Прави го, защото го интересува като жена. Нищо повече, нищо по-малко. Simple Smile
Това обаче може да го разбере само канещият. Каненият обикновени неглижира такива неща. Simple Smile

# 367
  • France
Какви са тея тъпотии дето пишете?? Били сте излизали еднин след друг с по 2ма 3ма хахахаххаха това е жалко....
Добрутро, Мите, как спа?!
Нали не смяташ, както Тропси, да се ожениш за първата и последна, която се е излъгала да ти "пусне". Имахме надежда в теб.
Феникс, не мога да разбера консепта с изгубеното време. Виждаш се с хора, отсяваш, и теб отсяват, докато някой не ти направи впечатление и тогава забравяш за другите. Митко и сие по скоро трябва да се попитате защо не успявате да впечатлите.

# 368
  • Агент под прикритие
Филомена, ама не говорим за мен или за него. Simple Smile
Говорим за "кастингите" на Сирената. Не знам защо бяха намесени твърдения, че чатенето с няколко било заблуда и другите простотии, които се изписаха.

# 369
Ами за мен не е някакъв подвиг да се интересуват от мен. Че и чак да искат нещо насреща, повече от това само да ме видят и да имат шанс да ме спечелят. Малко се преекспонира това с "интересувам се от теб като човек", бие на обсесия. Ми голяма работа, те много се интересуват.

Абе много пресметливи мъже...интересувал се бил. Вниманието ти да не е някакъв специален дар от съдбата?

Безотговорно е да НЕ гледаш настрани и от криворазбран морал да се вкопчиш в един и да си затваряш очите за кусурите, или да не го сравниш с някаква база. Аз съм я правила тая грешка с първия си мъж, а само да бях погледнала настрани, щяха да му лъснат липсите в сравнение с други.

Какво им е на кастингите, като си зает човек? На единия му губели времето, а на другия - не...абе пресметливци, страшни сте.

Никой на никого не дължи да го опознава и търпи. Особено на толкова ранен етап. Там се тества отрано за неща, които отхвърлят категорично. А ти искаш още от началото да се държа приемащо, само защото...и аз не разбрах. Ами не, приемащото поведение трябва да се заслужи, а на ранен етап е нормално да си по-скоро отхвърляща.

# 370
Чатенето и излиЗането на кафета беше наречено кастинг на предните страници, Феникс.

# 371
Аз не разбирам какво загубено време имаме при наченки на някакви отношения? ...

Никакво, разбира се.
Все едно да идеш на интервю за работа и да се муцуниш, че има и други кандидати. Много ясно, че нормален специалист ЧР няма да ги покани в един и същи час, но че няма да е един само - най-често не е. Освен ако не е топът на професията и му излизаш с яка оферта.
Че дори ти, самият, само на едно интервю ли ходиш? Като идеш на няколко, нещо лошо ли правиш?
Другата страна само по един ли да си викне, като си търси да си отбере нещо качествено?
Айде по-искрено и не чак толкоз драматично!
В начален етап никой на никого не е длъжен с нищо, освен,разбира се, да се държи прилично и тактично. Като при всеки друг вид общуване.

Последна редакция: вт, 07 яну 2020, 10:02 от Judy

# 372
  • Насред хаоса
Нормално е този, който го канят, да няма очаквания. Само дето обикновено мъжете, които канят жена на среща, не го правят защото му се сторила заслабнала и е решил да я нахрани  или пък му се е сторило, че е недоспала и решил да и предложи кафе (примерно). Прави го, защото го интересува като жена. Нищо повече, нищо по-малко. Simple Smile
Това обаче може да го разбере само канещият. Каненият обикновени неглижира такива неща. Simple Smile
Не трябва и този, който кани, да има очаквания. Като го интересува дадена жена, защо смята, че тя веднагически трябва да му откликне? И да спре да пише и излиза с други хора? Иначе ако вас ви поставят в такова положение, веднага ще писнете колко са ревниви жените и как ви ограничават. Не е нормално да имаш очаквания и да поставяш изисквания към човек, с когото едва започваш някакви отношения, защото си бил заинтересуван от него.

# 373
Джуди, разликата с фирма, провеждаща интервю за работа, е че тя не гощава кафета и вечери своите кандидати.
Проблемът им на мъжете е И в парите.

# 374
И какво значи да не "неглижирам"? Да си раздам сърцето на първо кафе? Щото ТОЙ благоволил да ме покани?

Точно така, ако мацката от първа среща почне да иска внимание и раздаване, това е психария.

Ако мъжът се обиди и чака супер голямо внимание, без да е дал нищо, това е червен флаг и се е издънил още на първия шит тест. Показал е, че е малка нервна кучка, дето е склонна да тропа с краче и няма никакво търпение. Няма и сърцатост, щото може би някой го е научил да не си дава сърцето.

То затова е и кастингът, за да отсее тия психарии.

Общи условия

Активация на акаунт