Ох този страх от обвързване

• 12 960
  • 477
  •   1
Отговори
# 405
На интервю за работа има очаквания. И от двете страни. Етично е, ако шефа не те е одобрил, да звънне и да те информира, че няма да стане. Етично е, ако на теб не са ти харесали условията, да звъннеш и да се отпишеш от листа на кандидатите.
В междуличностните отношения, обаче, играем игри, несигурни сме и прочие. Каква е вероятността да ти звъннат за второ интервю и да кажеш: Ох, не знам, имам съмнения за работата си при вас, но ще дойда и ще ви дам още един шанс? Не че няма и такива, но не става добри служители  от тях. Като от девойката на Митко.

Невинаги информират. Единствената разлика с интервюто за работа е, че при интервютата си знаеш, че не си единствен. Тук излезе, че при срещите имало объркване, някои си мислели, че са единствени, но едва ли сА.

И никакви игри не играем в отношенията - след срещата мъжът не ти ли се обади за втора, ясна е работата. Също, ако мъжът ти се обади, а ти му кажеш, не може, пак е ясна работата.

# 406
  • Агент под прикритие
Невинаги информират. Единствената разлика с интервюто за работа е, че при интервютата си знаеш, че не си единствен. Тук излезе, че при срещите имало объркване, някои си мислели, че са единствени, но едва ли сА.

И никакви игри не играем в отношенията - след срещата мъжът не ти ли се обади за втора, ясна е работата. Също, ако мъжът ти се обади, а ти му кажеш, не може, пак е ясна работата.
Точно така е, но това са идеални варианти. Simple Smile По-често НЕ става така.

Аз знам как да съм доволна от живота, доста години ми отне да го разбера.

Би трябвало човек да разбира от непряка комуникация. А и защо ще режеш категорично, ми пази си я в черното тефтерче за след години...може пък в друг момент да излезе работата. Защо трябва да я очерниш сега, да я намразиш и зачеркнеш?
Когато го заявиш на глас, е категорично, а когато го направиш невербално, не е, така ли? Каква е разликата? LaughingLaughingLaughing

# 407
Ами що пък трябва светът и всички хора да комуникират както ТИ искаш? Може пък ти да се поошлайфаш с разбиране и комуникация.

# 408
  • Агент под прикритие
Питах каква е разликата, не какво искам аз.
Поредно доказателство, че не четеш, отклоняваш въпроса (явно не е удобен), че и интерпретации тръгваш да правиш. LaughingLaughingLaughing

Ще отговориш ли на поставения въпрос, ако обичаш? Simple Smile

Последна редакция: вт, 07 яну 2020, 12:18 от Phoenix Wright

# 409
Някои неща не могат да се обяснят, ако нямаш усет. Ако сега не се отрежат категорично и не се намразят, има вратичка за развитие. Пак може да не се срещат, но някак нещата са станали с по-добро усещане. Разликата е в нюансите.

# 410
Ама сте и вие!

Аз се научих да режа на дърти години. Преди това увъртах и мънках. Била съм неетична. Disappointed

На младо момиче й е трудно, особено ако момчето е свестен тип.

# 411
  • Агент под прикритие
Някои неща не могат да се обяснят, ако нямаш усет. Ако сега не се отрежат категорично и не се намразят, има вратичка за развитие. Пак може да не се срещат, но някак нещата са станали с по-добро усещане. Разликата е в нюансите.
Хаха, Сирена, нека да ти разкажа нещо за тези същите "нюанси".

Обикновено, когато започнат да ми шикалкавят или да ме въртят, без да са ми казали нищо конкретно, казвам, че не съм заинтересован от "само приятелство" с нея и реплика от рода на "Добре, нека да се разберем така: имаш ми телефонния номер, ако все пак намериш време и желание да се видим, можеш да ми се обадиш". След това прекратявам контакт с въпросния човек.

По-интересното е какво се случва след тази комбинация от реплики. В 90% от случаите тези, същите, на които съм казал това или не смееха да ме погледнат в очите, или ме подминаваха, все едно не ме познават. Малцинство са тези, които са се спирали и след това е имало диалог от рода на "Здравей! Как си? Как я караш?", въобще някакъв лек диалог като с човек, който не си виждал известно време.
Не изключвам варианта и да са нямали грам интерес към мен... Тук си е win-win, че не съм си губил времето с такива.

Тия неща с "намразването" и друго подобни тълкувания се случват само във вашите глави, защото тръгвате да правите интерпретации какво е искал да каже литературния герой, вместо да приемете думите така, както са казани. Когато съм казал на някоя, че може да ми се обади, ако размисли, точно това е, което съм имал предвид и без лоши чувства.

Ако спрете да правите тълкувания на нечии приказки, вместо да четете съдържанието буквално, нещата може и да придобият по-нормален вид. Simple Smile

Последна редакция: вт, 07 яну 2020, 12:51 от Phoenix Wright

# 412
Мен баба ми ме е учила да не се разделям гадно, да не се изговаря всичко и да го насолиш накрая. Да има лека тъга, да остане със спомен. Но това е за хора, които по принцип смятат, че отношенията са хубаво нещо като цяло. Вкопчените, несигурните, с проблеми в разбиране и комуникация не се вписват и се чудят защо и как.

И това също е ценно, щото в успешните връзки се комуникира с половин дума и има място за мистерия и нееднозначност. И никой не се сърди и не тропа с краче.

# 413

По-интересното е какво се случва след тази комбинация от реплики. В 90% от случаите тези, същите, на които съм казал това или не смееха да ме погледнат в очите, или ме подминаваха, все едно не ме познават.

Вина!

Мислех, че само аз изпитвам вина, когато казвам "НЕ". Thinking

# 414
А защо въобще трябва да се натъртва, че няма да ставате  приятели? Thinking
Значи ти се виждаш с някой, който не познаваш добре. Идеята е флирт, опознаване и ако мине добре последващи срещи. Ако жената почне да овърта, е ясно, че не желае да прерасне в нищо познанството ви. То е ясно, че няма да иска да сте приятели, след като те познава отскоро. Повечето жени са умни и знаят, че за да ти е приятел един мъж най-малко трябва да имате обща среда, компания, интереси и това не става за 2,3 срещи насаме.
На мен това ми звучи като някакво крайно заявление "Няма да сме приятели" и в същото време, "ако размислиш ме потърси". Тоест или ще имаме любовни взаимоотношения или не искам контакт с теб. Оттам не смеят да те заговорят, да не би да си помислиш, че е размислила. Аз бих те поздравила, но нищо повече, ако ми заявиш такава тъпотия. Blush

# 415
  • Агент под прикритие
А защо въобще трябва да се натъртва, че няма да ставате  приятели? Thinking
Значи ти се виждаш с някой, който не познаваш добре. Идеята е флирт, опознаване и ако мине добре последващи срещи. Ако жената почне да овърта, е ясно, че не желае да прерасне в нищо познанството ви. То е ясно, че няма да иска да сте приятели, след като те познава отскоро. Повечето жени са умни и знаят, че за да ти е приятел един мъж най-малко трябва да имате обща среда, компания, интереси и това не става за 2,3 срещи насаме.
Повечето жени имат тотално сбъркана концепция за приятелство, особено за такова с мъж. Нещата, които цитираш, са препоръчителни изисквания, не задължителни.

На мен това ми звучи като някакво крайно заявление "Няма да сме приятели" и в същото време, "ако размислиш ме потърси". Тоест или ще имаме любовни взаимоотношения или не искам контакт с теб. Оттам не смеят да те заговорят, да не би да си помислиш, че е размислила. Аз бих те поздравила, но нищо повече, ако ми заявиш такава тъпотия. Blush
Това е, защото (отново) четеш текста и интерпретираш, вместо да го приемеш така, както е написан. Simple Smile

Другото "или лИбоФ, или край" също е крайно и отново интерпретация. Дори и да не беше, той НЕ отрича правото ти да НЕ искаш нещо повече. Той има право да се съгласи на не по-малко от това, което иска и ти НЕ можеш да му отнемеш това право. Ако не е при теб, ще го потърси на друго място.
Защо тръгваш да го приемаш толкова навъртре, след като след отказа ти той вече не е твоя грижа?

Освен това, ако съм и казал, че може да ми се обади, а тя не го е направила, това, че сме се видяли на улицата, разменили сме две-три реплики и кой откъде е, значи ли, че е размислила? Помисли малко. Simple Smile

Последна редакция: вт, 07 яну 2020, 13:10 от Phoenix Wright

# 416
Не, сериозно имаш проблеми в комуникацията. Няма такова нещо "както е написан текстът". Текстът се възприема различно. Бе изобщо, ако непрекъснато не те разбират, проблемът рядко е в другите.

# 417
Аз като жена просто ти казвам, че според мен репликата с приятелството е излишна, ненужна и не на място. Ако кажеш само другото е съвсем различно. Simple Smile  Сега ако някоя тръгне първа да ти се обяснява, че иска да се виждате като приятели - ок изясни го. Но яко тя не е намекнала за приятелство е тъпо според мен, да заявяваш нещо такова.

# 418
  • Агент под прикритие
Не, сериозно имаш проблеми в комуникацията. Няма такова нещо "както е написан текстът". Текстът се възприема различно. Бе изобщо, ако непрекъснато не те разбират, проблемът рядко е в другите.
Има, Сирена, има.... LaughingLaughingLaughing
Тоест ако кажа нещо, а човека отсреща си е разбрал друго, проблема е в мен, така ли?
Между "Текста се възприема различно" и "Текста се възприема така, както ми е угодно" границата е много тънка, нали знаеш? Laughing

Удебеленото е твое твърдение, не мое. Laughing

Последна редакция: вт, 07 яну 2020, 13:49 от Phoenix Wright

# 419
А каква е правилната концепция за приятелството?

Общи условия

Активация на акаунт