?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 536 330
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 11 220
Отрежи го при зеленото. Няма значение как се отрязва . Сложи го във вода , ако пусне корени го насади. Аз бих отрязала ниско и другото , ако корена е ОК е възможно да изкара разклонение .

# 11 221
  • София
Мушкато се сади направо в саксия,не е необходимо да чакате да пуска корени.

# 11 222
  • София
Как да спася това мушкато??? Скършило се е, а ми е ценно Sad
Скрит текст:
Ще дам и моето мнение, защото основно на терасата си имам 26 сандъка с мушката и сакъз. Ако беше топло навън можеше и да се хване направо в почвата, но не е, отрежи до здраво, независимо как, и го сложи в чашка с вода, ще пусне коренче и тогава го пресади в почва. Това, твоето мушкато,  е преполято прекалено много и е загнило от вода.

# 11 223
Имам електронен фиш за превишена скорост. Карала съм кола, която не е на мое име, и фишът излиза на името на собственика й. Какво трябва да нося в КАТ, за да го прехвърля на мое име? Само фиша?

# 11 224
Имам електронен фиш за превишена скорост. Карала съм кола, която не е на мое име, и фишът излиза на името на собственика й. Какво трябва да нося в КАТ, за да го прехвърля на мое име? Само фиша?
Плати го онлайн и няма нужда да прехвърляш нищо.
Иначе аз имаха такава случа - девер ми беше сгафил, но му бях вече продала колата - не знам защо излизаха на мен още фишовете. Писах декларация до КАТ, че не съм аз карала автомобила и дори вече не е мой, като посочих лицето с номер на шофьорската книжка - след около месец го прехвърлиха на него.

# 11 225
  • На брега на реката
Ами, не е точно така, защото ако във фиша има и отнемане на точки, то не е редно да се отнемат на собственика, а на нарушителя, а и другото което е, че фиша остава в досието на собственика.
За мен, най-правилно би било, или той да посочи Вашите данни в декларация или ако е допустимо от закона, да декларирате, че Вие сте управлявал МПС-то и и фиш с еди кой си номер, е Ваше нарушение.

# 11 226
https://www.mvr.bg/silistra/%D0%B0%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8 … 0%BD%D0%B5-%D0%BD

Собственикът да се яви в полицията и да попълни декларация в която да посочи кой е управлявал мпс-то. След това се праща съобщение на водача посочен от собственика.
Чл.189 ЗДвП

https://lex.bg/mobile/ldoc/2134649345

Точки не се отнемат при тези нарушения за които е предвидено да може да се издава ел.фиш.
Редът за действие е разписан в чл.189 от закона.

Ето извадка от ал.5

# 11 227
А аз да кажа, че личните лекари нямат право да дават направление за PCR тест за корона вирус. Имало е такава идея е началото на месеца, която журналистите са раздухали, но не се е стигнало до осъществяването й.

# 11 228
И аз си платих фиша онлайн. Много е бързо и лесно!

# 11 229
Ама ако го платя онлайн, фишът пак ще си остане в досието на собственика на колата, а не искам.
Ще отидем днес до КАТ двамата с него, надявайки се да успеем да свършим всичко през обедната почивка Simple Smile
Благодаря!

# 11 230
  • Буркина Фасо
Ама ако го платя онлайн, фишът пак ще си остане в досието на собственика на колата, а не искам.
Ще отидем днес до КАТ двамата с него, надявайки се да успеем да свършим всичко през обедната почивка Simple Smile
Благодаря!
това е най-правилният вариант.

# 11 231
Двамата най-добре заедно. Ти си носи твоята книжка.
Той попълва декларацията и му анулират фиша.
Пишат нов фиш на твое име, и си го плащаш после.

# 11 232
  • София
Благодаря!
Нищо няма да остане. Плащаш, по номера на фиша и в основанието освен това и неговото име.

# 11 233
  • София
Спортните обувки на Декатлон (за преходи и т.н.) могат ли да се използват в градски условия? Много ли са дебели/запотяващи краката/тежки или са си окей? (Има доста стара и доста кратка тема за Декатлон във форума, не посмях да я повдигна отново. Ако може да ме насочите към подходяща тема, където да попитам, ще съм много благодарна.)

С Лидл Плюс доста хора сме на Плюс вече. 🙂 Разгледайте темата за Лидл в На пазар и си преценете.

Не свалям спортните обувки почти изобщо, само ги заменям с ботушите на Декатлон, които са за дълбок сняг. По-удобни обувки не съм носила. Четири години ги нося, тия дни взеха да се скапват и съм си поръчала следващият чифт:) До преди тях съм носила само Уокмакс, но не си струват парите. Качеството стана ужасно.

# 11 234
  • Pazardjik
На кой сайт се проверяваха парфюмите за автентичност?По баркода ли беше?

Общи условия

Активация на акаунт