?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 536 260
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 11 205
Ако не намериШ охладител- ледчета в пликче вършаш същата работа. С ластик  се увиват около лекарството.

# 11 206
Бихте ли ми казали къде да намеря малка хладилна чанта? Ще сложа една ампула само. Имам някакъв спомен, че преди години от аптека ми бяха дали охладител някакъв и така носих ампули, но днес в аптеката ми казаха, че нямат такова нещо
Ето с такива:

https://apteka.framar.bg/30077062/%D0%BE%D1%85%D0%BB%D0%B0%D0%B4 … B8%D0%BD-eb-09007

Ползваме подобни за храни в гел-форма - не замръзват и за гъвкави. За да не се наради и деформира нещото в тях.

# 11 207
Ако не намериШ охладител- ледчета в пликче вършаш същата работа. С ластик  се увиват около лекарството.
Нещо подобно ползвах в една кофичка от изцедено кисело мляко с капак за преназяне на лекарство. Ако ти трябва за нещо еднократно.

# 11 208
Някой да си е изпирал карта памет? Дали като изсъхне ще се чете?
Че тя е и в четец за карти, направо не ми се мисли....

# 11 209
  • София
Бихте ли ми казали къде да намеря малка хладилна чанта? Ще сложа една ампула само. Имам някакъв спомен, че преди години от аптека ми бяха дали охладител някакъв и така носих ампули, но днес в аптеката ми казаха, че нямат такова нещо
Термос няма ли да свърши работа?

# 11 210
Благодаря на всички за съветите! Купих охладители от магазин за 1лев, ще ги наредя в кутия с капак, когато взема ампулата /дано да я намеря/

# 11 211
  • под тепетата
На мен скоро ми подариха подобна чанта. Моята отвътре е с фолио за изолация и върши добра работа.
https://praktiker.bg/bg/Hladilni-kutii/HLADILNA-ChANTA-FC4100200/p/493125

# 11 212
Как да спася това мушкато??? Скършило се е, а ми е ценно Sad
Скрит текст:

# 11 213
  • София
Натопи го в чаша с вода за повече време, може да пусне коренчета. Аз така се опитвам да спася една драцена, която котките прекършиха. След малко ще ти пусна снимка.

Редакция със снимка:

Скрит текст:

# 11 214
На скършвното ли да го отрежа? Под ъгъл ли?

# 11 215
  • София
Според мен го отрежи над прекършеното, там, където е здраво. Не съм най- добрата цветарка, та изчакай още някое мнение.

# 11 216
  • пустинята Гоби
Не, отрежи го там където зеленото става кафяво. По принцип е достатъчно да го боднеш в пръст, ама сега зимата не знам дали ще се захване, затова пробвай с вода и после пак в пръст. Сложи го вътре вкъщи на слънце, мушкатото обича светлина и топлина. Баба ми ги зазимяване мушкатата, ама аз само ги прибирам вкъщи и си ги поливам по мъничко.

# 11 217
Пийк, стъблото ми се вижда кафяво, все едно взело да гние. Нагоре има много малко коленца. Подозирам, че няма да го бъде.

# 11 218
Аз ги чупя клонките за ново мушкато, не режа. Счупи при зеленото възелче, над изсъхналото кафяво стъбълце.

Показаната хладилна чантичка само в Практикер ли я има или и по други магазини може да се намери?

# 11 219
  • пустинята Гоби
В нета пише, че мушкатото може направо в пръст да се бодне и точно наесен се прави. Вземи една кофичка от кисело мляко и там го бодни. Слагаш го на светло и го поливаш чат-пат.

Общи условия

Активация на акаунт