?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 543 168
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 11 415
  • София
Ще купувам безконтактен термометър, или се казва дистанционен, инфрачервена светлина, не ми е много ясно, но бих искала да взема добър, качествен и цената не ми е от значение, на коя фирма  бихте ми препоръчали,?  Разбира се, че съм ги погледнала предварително, но се надявам  и на мнение.
 Благодаря!

# 11 416
Нито банката, нито ЧСИ се съобразяват дали сумата е изтеглена от друго място. Ако имате сметки в 3 банки, запорират всичките и не може да се тегли дори и горницата, докато не се вдигне запора. ЧСИ-та изпращат писма до всички банки, НАП, работодателя и запорират всичко. После се пише молба, за да ти вдигнат запора

# 11 417
  • Велико Търново
Личната ми карта изтича декември месец - тоест до юли 2021 ще е валидна с това удължаване или
Ще изтече на същото число, но през юни 2021-ва.

# 11 418
Зависи от съдебния изпълнител и зависи и от това стига ли сумата в банкавата сметка.да покрие вземането което се събира.

Няма пречка да се наложат запори едновременно и на б.сметка, и на тр.възнаграждение.

Може едновременно запор и на 3 б.сметки също...

# 11 419
Сега има ли карантина за пристигащи от Англия?

# 11 420
  • у дома...
Работодателя удържа от трудовото възнаграждение определена сума, която се определя на база деца, членове на семейството и т.н. Банката задържа всичко над минималната работна заплата, т. е. на каса можеш да теглиш само сума до минималната работна заплата. Има и доходи, които не подлежат на запориране - болнични, пенсия, детски.

# 11 421
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
собственик съм на половин имот.
нямам нотариален акт на хартия, нито някакъв друг документ за собственост, само бележките за платени данъци.
има ли начин да си го изкарам от агенцията по вписванията или по друг начин?

# 11 422
  • у дома...
Добри, имала ли си нотариален акт на твое име? Имотът по наследство ли си го придобила?

# 11 423
съвместна съпружеска собственост... с бившия.
не дава документи. Sad

# 11 424
Зависи от придобивния способ.
Може да го има в АВ и да можеш да си изводиш копие от там ако е вписан.
Може да е в архива на общината ако се касае за ведомствено жилище - на родителите от там извадих копие.
Трябва повече подробности - как е придобит.
Делба нямате предполагам.

# 11 425
В Агенция по вписванията отиваш на гише на което правят компютърни справки и искаш справка по ЕГН, трябва да дадеш данните на човека вписан в нот. акт ( в смисъл той е СО, но може да е по документ само на единия съпруг ). След това от справката виждаш данните на акта и с тях от архива искаш препис.

# 11 426
купен е по време на брака от предприятието на бившия.
води се на двамата. в данъчното сме декларирали по 1/2 част.
след това вече няма документи. при развода не е повдиган въпроса за имоти и делби - борех се за децата, не за панелите.
няколко години по-късно се опита да си го прехвърли на свое име. не му се получи.
след това в данъчното направи номер и успя да прехвърли партидата на свое име, може би е разчитал на ХХ години добросъвестно владеене и да го вземе "законно" - реагирах почти веднага и не стана.
само ядове с този апартамент. искам да го прехвърля на децата и да не се занимавам повече с него.
ако иска да го краде от децата си - да краде.

# 11 427
  • у дома...
съвместна съпружеска собственост... с бившия.
не дава документи. Sad
Ако знаеш номера на нотариалния акт (би трябвало да го има вписан в данъчната декларация в общината), отиваш в Агенцията по вписванията по район и искаш препис. Това е лесният начин. Иначе поне като ориентир трябва да им кажеш ЕГН и година, когато е издаден нотариалния акт. Но всичко това в Агенция по вписванията.
Другият вариант - една торбичка с бонбони и нещо друго, отиваш в отдел МДТ на съответната община и молиш да ти направят копие на нотариалния акт.

За да прехвърли в данъчното партидата на свое име най-вероятно е бутнал нещо. Законово няма как да стане, ако нямате делба при развода.

# 11 428
Simple Smile благодаря за идеите.
агенцията по вписванията в Гео Милев ми е най-близо, ще опитам там.
общината е на М@@та си, ходя мноого рядко - веднъж годишно, но не всяка година Wink , но може и да измисля нещо.

# 11 429
  • у дома...
Коя година е купуван имота?

Общи условия

Активация на акаунт