?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 543 190
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 11 430
В МДТ не знам пазят ли документи за собственост. Би трябвало да ги има в досието. Но съм питала защо пак ми искат същото като вече съм представила...и въртяха очи. Което ме кара да мисля че при нас поне не ги пазят.

# 11 431
  • Сф
ЧСИ запорира сметка. Той уж не е наясно какво постъпва по тая сметка, заради банковата тайна.Та така, едно време ми запорираха майчинство,  пенсия. Писах молба до ЧСИ, дали молба я писах не помня Simple Smile, посочих постъпленията по сметката от какво са, демек има минимум , който не могат да пипнат, та ми  падна запора. В банката тогава, жената по запори ми вика..Я за пръв път виждаме да пада запор от ЧСИ Х , който и умрелите вдигал от гроба да плащат...
Разбира се, след време си изплатихме каквото трябва.(на мм бакиите) Ама колко гаден период беше...и как не обичам такива неща...толкова за сио- то. Денят на развода ми е един от най- прекрасните Simple Smile дни.
Ааа и сега не че няма бакии, ама се диша една идея по-спокойно.
Добри, как добре те разбирам ..
п.п. тогава в лекса ми помогна един потребител, който чакаше изпита за ЧСИ Simple Smile, дано да е излетял ударно в професията!

# 11 432
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Коя година е купуван имота?

1992

# 11 433
  • у дома...
Зависи, Тета, по принцип си стоят към декларацията, която си подала. Предполага се, че нова декларация се подава при настъпване на промяна в обстоятелствата. Практиката при нас е - новият документ се прилага към досието, подаваш само коригираща декларация. И без това един коридор и моя кабинет за наблъскани до тава със архиви на МДТ. Гледаме да не си трупаме само излишни хартии. Но някои обичат да искат листя и листченца.

# 11 434
Аз бих търсила първо в АВ.
Ако го няма там - тръгвам по другите стъпки.

# 11 435
АВ обаче по райони има актове от определена година насам онлайн и в справките. Зависи къде е имота. Регистриран се в сайта на АВ, срещу лев си пусни справка по ЕГН Wink Аз така улових едни бакии в друг град от 90 и някоя година, оправих ги, ама бая заплетена и тъпа ситуация беше...може и случайна грешка да беше, но беше доста фрапантна

# 11 436
  • у дома...
В момента в АВ по райони се пазят НА от 2000 г. насам. Докато в централата на АВ около Съдебната палата била някъде, като архив се пазят всички нотариални актове. Поне за нашия район е така и така споделят клиентите.

# 11 437
Защо говорите глупости. В София АВ има нов и стар архив, справка по ЕГН може да се пусне след 1991г. иначе се рови в азбучници.

# 11 438
  • у дома...
Защо говорите глупости. В София АВ има нов и стар архив, справка по ЕГН може да се пусне след 1991г. иначе се рови в азбучници.
АВ има към всеки районен съд, не само в София. Аз не съм казала, че говоря за София, а че там е централата. Разлика има, нали?

# 11 439
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
благодаря на всички.
ще започна стъпка по стъпка, от най-близкото и удобното, до където стигна.
Simple Smile

# 11 440
Като се говори за имоти.. Нужно ми е да направя нещо ,свързано с апаратамента на родителите ми. Баща ми твърди, че няма НА, но има договор за ОПС. Казва, че НА за нищо не ми трябва, освен ако не реша да продавам имота след време.
Притеснявам се след време ако се наложи аз да оправям документите на апартамента и нямам НА да не вляза я някакъв омагьосан кръг .
Вярно ли е, че НА ми трябва само за продажба?

# 11 441
В момента в АВ по райони се пазят НА от 2000 г. насам. Докато в централата на АВ около Съдебната палата била някъде, като архив се пазят всички нотариални актове. Поне за нашия район е така и така споделят клиентите.
Дали не става въпрос за София?

# 11 442
  • софия
Имам имот, за който нямам НА, но имам договор. Не знам какво е ОПС. Не ми е притеснително. Навсякъде фигурирам като собственик.

# 11 443
И аз не знам какво е ОПС, но е хубаво документа за собственост какъвто и да е той да е вписан в АВ.

# 11 444
  • София-Младост
ОПС-отстъпено право на строеж.

Общи условия

Активация на акаунт