?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 543 823
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 11 745
Щом искат и пари..ясно че е фалшименто.

# 11 746
  • София
Мерси, просто наистина очаквам нещо и за това се зачудих, въпреки че наистина изглежда съмнително.

# 11 747
И аз получих скоро. А не чаках нищо чужбинско. Искаха пак пари..

# 11 748
Здравейте, получих този имейл, според вас дали е реален?

По принцип чакам пратка от чужбина, но досега не съм получава подобно съобщение.

И при мен идват. DHL НИКОГА не изпращат имейли. Подател ти дава проследяващ номер, ако си платил/а за такъв, и можеш да следиш движението на пратката онлайн. Маркирай като "фишинг" и дори не ги отваряй.

# 11 749
  • Ланкър, планините Овнерог
Пращат, но изглеждат различно, а и са конкретни мейли на конкретни хора, служители на dhl. Наскоро дъщеря ми се занимаваше с тях, трябваше да й освободят пратка от митница.

# 11 750
  • Mediterraneo
Без да искам да засегна никого, през два дни се пускат фишингите с питане дали са истински. Безопасното интернет общуване не включва само висене във форума.

# 11 751
Без да искам да засегна никого, през два дни се пускат фишингите с питане дали са истински. Безопасното интернет общуване не включва само висене във форума.

Много хора не могат да направят разлика, неопитни са. Още повече ако очакваш пратка от въпроснатак уриерска фирма и ти дойде подобно съобщение, нормално е да се запиташ - истинско ли е, не е ли.

# 11 752
  • Mediterraneo
Смятам, че всеки, който ползва интернет, трябва да е наясно с някои неща. Толкова, да не задълбаваме.

# 11 753
И аз го получих на служебната поща, която е много защитена и филтрирана. Първия път подминах, втория се позамислих Simple Smile. Мисълта ми е- коварно е. В момента всеки ползва много доставки Simple Smile, а тези явно са пробивни. И по-добре да се пита. За да има по-малко жертви на по-добре замаскирани те.

# 11 754
И аз получих скоро. А не чаках нищо чужбинско. Искаха пак пари..

Аз нямам.
Знаят, че съм стисната. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 11 755
Не е баш така. Щом искат пари, актуализиране на парола или банкови данни, а дори не ти знаят името, за да се обърнат персонално - значи са за спама.

# 11 756
Викам някой ми праща подарък. 😆Ама като видях че ме молАт за наква сума...и им турнах кръста. Пардон.. хикса 😄

# 11 757
  • Сф
Винаги се гледа внимателно имейл адресът, от който идват. Тези в абв никога не са oт dhl.com,а от някакви супер измислени и нямащи нищо общо с ДЧЛ или ДСК или Уникредит

# 11 758
Ами тук го има един от много често срещаните признаци на фалшив мейл - правописните грешки. DHL не биха написали "opthions"...

# 11 759
Здравейте! Имам въпрос във връзка с хлебопекарна Crown. Купихме я наскоро, реших да "отрежа лентата", обаче не мога да извадя тавичката, за да я почистя преди употреба. Никъде в упътването не виждам по-специални указания. Хващам я за дръжката и дърпам, но не излиза? Може ли някой да ми обясни? Предварително благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт