?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 543 474
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 12 090
  • софия
О Вики,не се подразбира под думата сметка. Защото един иска само сметка,друг сметка с карта и банкиране,трети само сметка и банкиране. Та трябва да си уточни човек какво иска. А служителят да попита - пасивно или активно банкиране искате, карта искате ли и т.н.

# 12 091
Добре де какво е това пасивно банкиране?

# 12 092
  • софия
Виждаш си сметките,можеш да прехвърляш между свои сметки в банката и да плащаш комунални услуги. Но не можеш да превеждаш по други сметки.

# 12 093
Извинявам се, но това е пълна глупост. Държа сметка за да плащам по банков път комунални. Това с другите мои сметки е няккаъв нон сенс

# 12 094
Виждаш си сметките,можеш да прехвърляш между свои сметки в банката и да плащаш комунални услуги. Но не можеш да превеждаш по други сметки.

Превод не знам. Но мога да плащам на сума ти сайтове при онлайн поръчки.
За мен това не се вмества в понятието пасивно 😉

# 12 095
Това не е ли през карта?

# 12 096
  • софия
Ама това е с карта,Тете. Няма нищо общо с банкирането.

# 12 097
Картата е КЪМ сметка. Не е висяща във въздуха пластика нали? Парите излизат от сметката ми..не от картата.

И кой в днешно време има сметка без карта..малко хора си мисля.

# 12 098
  • софия
Не не, аз имах предвид,че не е нужно да ти е активно банкирането,за да плащаш в сайтове с картата. Може дори да нямаш електронно банкиране и пак да пазаруваш онлайн с картата.
Не са много тия дето не искат карта,но ги има Тете. Казват ми Не искам карта и банкиране,че да няма никой достъп до парите. И после за всяко нещо трябва да идват до банката и за повечето неща да плащат по-големи такси.

# 12 099
То малки такси нямате.

# 12 100
  • софия
Факт, ама без карта и банкиране излиза по-скъпо отколкото с.

# 12 101
И това деление на активно и пасивно мода във всички банки ли е?
Извинете невежеството ми, но се чувствам като в небрано лозе. От 2015 или 2016 не съм стъпвал в банка... освен за подмяна на карта

# 12 102
  • София
Явно аз съм попадала на читави банкови служители. Те ми казват какви са възможностите към сметката. Първоначално не исках активно банкиране и нямах. Като поисках, отидох да си ги заявя и толкоз. Но знаех предварително, че няма да имам такова и какво следва от това. От друга страна, се старя да се информирам предварително за това, което искам от банката, за да мога да задавам адекватни въпроси и всичко да стане с един разговор.

# 12 103
  • пустинята Гоби
То и аз не ходя по банки в банановата република България. Имам сметка от 16-17 години, имала съм хабер тогава от интернет банкиране и преводи на пари онлайн, че да го заявявам... Плащането на сметки и пазаруването с карта нямат общо с последното. Преди 2 години реших, че ми е нужно - заявих го. Вярно, изгубих 10 ценни минути от живота си, ама сега поне разполагам с тази благина, която ползвам 3 пъти в годината.

Последна редакция: чт, 19 ное 2020, 10:45 от Mimi Rose

# 12 104
На коя лаборатория е най добре да се заложи за домашно посещение за тест за корона?

Общи условия

Активация на акаунт