?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 545 843
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 6 615
  • София
Как се случват нещата с ваксината на 7 годишна възраст, БЦЖ ли се казваше? Прави се някаква проба, колко се чака след пробата (манту ли се казва пък това) и кога се бие ваксината? Имам предвид - дали от пробата до ваксината (евентуално) се чака до другия ден? Или пък няколко чАса?

Благодаря Flowers Hibiscus
питай ЛЛ на детето де.

Е, питах. Каза - доведете детето утре и ще ги направим всички неща, а вие не се притеснявайте и си гледайте вашите задължения. Затова останах с впечатление, че се случва всичко в един ден. И ми стана странно.

# 6 616
Имам кана Аквафор Престиж, сложих й преди месец нов филтър. Вчера забелязах зеленясало на дъното на каната, точно под филтъра. Сигурна съм, че е на броени дни, не е от отдавна. Измих каната, интересно, че не беше като луга на пипане. Все едно боя свалих.
Някой да е имал такива случки? От какво може да е?

# 6 617
В Хиполенд предлагат ли ваучери.

Да 100% съм сигурна.

# 6 618
  • Варна
Благодаря на включилите се относно гражданската отговорност.
Като уточнение - никакво писмо - предупреждение не е идвало от застрахователите. Колата се води на името на баща ми, но той е покойник вече. Майка ми беше много притеснена от тези две писма, които дойдоха относно дерегистрацията на автомобила, но тъй като и двете със сестра ми като наследници сме извън България, процеса се забави. Надявам се да няма финансови санкции. Все пак автомобила е в гараж и не е предпоставка за ПТП, не че някой го вълнува това.

# 6 619
  • София
Имам кана Аквафор Престиж, сложих й преди месец нов филтър. Вчера забелязах зеленясало на дъното на каната, точно под филтъра. Сигурна съм, че е на броени дни, не е от отдавна. Измих каната, интересно, че не беше като луга на пипане. Все едно боя свалих.
Някой да е имал такива случки? От какво може да е?
никога

# 6 620
  • Sofia
Не ми се е случвало.

# 6 621
Предстои ми да си сменя личната карта, което се случва в съответното РПУ, но шофьорската книжка дали може също там да се поднови или е нужно в КАТ да се ходи? Ако е в КАТ София дали се чака много( тъй като КАТ е само на едно място)? И колко време след като е издадена новата лична карта трябва да сменя и шофьорската книжка?
Четох в интернет, но не всичко ми стана ясно.

# 6 622
Пламена, в РПУ подаваш едновременно за смяна на двата документа, от там си ги получаваш, когато са готови. Ограничение е, при смяната на постоянен адрес от една административна област в друга, тогава само в КАТ, защото трябва да изискат досието ти по служебен път. Преди да отидеш да подадеш, си направи копие на книжката и на талона, от двете страни. Може да заплатиш таксите на ПОС терминал, но ги пускат на две отделни плащания. Не забравяй медицинско, според категорията на шофьорската книжка. А, В, М от личния лекар, С и другите професионални категории, със заверка от очен, УНГ, хирург, невролог и заключение за годност от ЛЛ.

# 6 623
Благодаря за изчерпателния отговор . За медицинско изобщо не се бях сетила, че може да се иска. Иначе смяната ще в точно от една област в друга, така че няма да се измъкна от ходенето до КАТ.

# 6 624
  • София
Имайте предвид, че само стандартно издаване за месец има РУ. Няма бързи и експресни поръчки.

# 6 625
  • Буркина Фасо
Предстои ми да си сменя личната карта, което се случва в съответното РПУ, но шофьорската книжка дали може също там да се поднови или е нужно в КАТ да се ходи? Ако е в КАТ София дали се чака много( тъй като КАТ е само на едно място)? И колко време след като е издадена новата лична карта трябва да сменя и шофьорската книжка?
и на картата, и на ш.книжка има срок на валидност. съобразяваш се с него.

# 6 626
Здравейте. Подариха ни торба с играчки втора употреба. Сред тях има играчка Furby с цветовете на дъгата. След като сложихме батерии, очичките светнаха и започнаха да се мърдат, но само толкова. Някой знае ли как работи това чудо?

# 6 627
Здравейте. Подариха ни торба с играчки втора употреба. Сред тях има играчка Furby с цветовете на дъгата. След като сложихме батерии, очичките светнаха и започнаха да
се мърдат, но само толкова. Някой знае ли как работи това чудо?
Фърби работи чрез приложение на телефона, танцуваше, някакви емоции изразяваше до колкото помня, отдавна беше. Вижте в ютуб има много клипчета.

# 6 628
  • у дома...
Благодаря на включилите се относно гражданската отговорност.
Като уточнение - никакво писмо - предупреждение не е идвало от застрахователите. Колата се води на името на баща ми, но той е покойник вече. Майка ми беше много притеснена от тези две писма, които дойдоха относно дерегистрацията на автомобила, но тъй като и двете със сестра ми като наследници сме извън България, процеса се забави. Надявам се да няма финансови санкции. Все пак автомобила е в гараж и не е предпоставка за ПТП, не че някой го вълнува това.
Подлежите на глоба в КАТ и ако не сте отишли там с удостоверение за наследници, за да пререгистрирате колата на живи хора в 6-месечен срок. По последни данни, глобата е 200 лв. Не е необходимо да ходят всички наследници, достатъчно е един от тях.

# 6 629
и на картата, и на ш.книжка има срок на валидност. съобразяваш се с него.

Сроковете, които са дадени на личната карта и книжката ми е ясно, че ги спазвам.
Въпросът е след като подновя личната карта в какъв период трябва да подновя и шофьорската книжка? Месец-два?

Общи условия

Активация на акаунт