?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 545 822
  • 13 836
  •   3
Отговори
# 6 600
  • София
Нищо не са натресли. Ако колата не се движи, може да си стои без ГО за неопределено време. Проблем ще е само ако се сключи нова ГО и веднага се тръгне на път. Възможно е колата все още да е дерегистрирана и това да има последствия.
Жестът беше, че намалиха глобата от 400 на 250лв. И да, тя стои и ви чака Grinning

# 6 601
  • Буркина Фасо
Нищо не са натресли. Ако колата не се движи, може да си стои без ГО за неопределено време. Проблем ще е само ако се сключи нова ГО и веднага се тръгне на път. Възможно е колата все още да е дерегистрирана и това да има последствия.
ако колата е спряна от движение със съответните документи тогава не се дължи ГО и годишен данък.
иначе колата се води в движение независимо, че не се използва.

# 6 602
Жестът беше, че намалиха глобата от 400 на 250лв. И да, тя стои и ви чака Grinning
Нямате глоба. Прочетете внимателно кога подлежите на санкция при липса на ГО

# 6 603
  • Пловдив
След 2 мес. мисля беше, идва писмо от някаква комисия за застрахователите с предупреждение за подновиш ГО. Ако не на третия я отписват, има глоба, после следват още пари за пускане в движение с Техно тест, което става с комисия и н.т...на кратно е гадно и финансово боли Money

# 6 604
Абе хора. Има закони и те важат за всички.
ГО е задължителна за всички регистрирани МПС. Служебно дерегистрираното МПС не задължава, а то дерегистрираното по същия този закон.
Ако ви хванат на пътя - камера, стоп палка, тол камера, тогава го отнасяте с 250 лв по кодекса на застраховането и отнемане на свидетелството по ЗДвП.

Ако можеше да се налага глоба само защото притежавам МПС без ГО, ми то може и на седмица да ми трясват профилактично едни 250лв, така за спорта

# 6 605
  • Другата България
Съгласна съм с Mr. Smith по въпроса и нямам какво да добавя.
Четете, то си ги пише нещата. А ако нещо не разбирате, питайте.

# 6 606
  • у дома...
ако колата е спряна от движение със съответните документи тогава не се дължи ГО и годишен данък.
иначе колата се води в движение независимо, че не се използва.

След промените вЗМДТ през 2007 г., за кола спряна от движение се дължи годишен данък. Само ако е отписана от КАТ, тогава не се дължи данък.

# 6 607
В Хиполенд предлагат ли ваучери.

# 6 608
  • Сф
На 90% съм сигурна, че да

# 6 609
Аз ям тиквено семе всеки ден и кайсиеви ядки. Никога не съм имала проблеми. Разстроен стомах може да се получи от много фактори, не само храна. Така че не се отказвай от ядките Simple Smile

# 6 610
Аз ям тиквено семе всеки ден и кайсиеви ядки. Никога не съм имала проблеми. Разстроен стомах може да се получи от много фактори, не само храна. Така че не се отказвай от ядките Simple Smile

Не е задължително храната да действа по един и същи начин на всеки. Ако ти нямаш проблеми с тиквеното семе  и кайсиеви ядки, то на нея може да  и дразнят. Ако ти кажа на мен колко храни ми пречат на стомаха, но ти сигурно ги ядеш, ще те убедя ли, че и на теб ти пречат?
Иначе с това: "Разстроен стомах може да се получи от много фактори, не само храна." съм много съгласна.

# 6 611
  • София
Как се случват нещата с ваксината на 7 годишна възраст, БЦЖ ли се казваше? Прави се някаква проба, колко се чака след пробата (манту ли се казва пък това) и кога се бие ваксината? Имам предвид - дали от пробата до ваксината (евентуално) се чака до другия ден? Или пък няколко чАса?

Благодаря Flowers Hibiscus

# 6 612
  • София
Как се случват нещата с ваксината на 7 годишна възраст, БЦЖ ли се казваше? Прави се някаква проба, колко се чака след пробата (манту ли се казва пък това) и кога се бие ваксината? Имам предвид - дали от пробата до ваксината (евентуално) се чака до другия ден? Или пък няколко чАса?

3-4дни се чака след мантуто

# 6 613
  • Буркина Фасо

питай ЛЛ на детето де.

# 6 614
БЦЖ се бие само при отрицателна проба Манту.

Общи условия

Активация на акаунт