?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 537 347
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 10 350
Не е много за тук, но как може баща, разведен с майката, да запише от днес за утре детето в друго училище?
Взел го е за уикенда, не го връща и го води в друго училище?
Майката е много стресирана, детето е с диабет, какво да прави?

# 10 351
  • Пловдив
Толкоз сложно...?
Мисля се прави регистрация и чакаш одобрение...има телефони на Школо, та може да се пита.

# 10 352
  • Варна
Толкоз сложно...?
Мисля се прави регистрация и чакаш одобрение...има телефони на Школо, та може да се пита.
За съжаление е сложно.
Това е майка, която не дава никакъв достъп на бащата и на роднините на децата по бащина линия до децата. Едното от децата не е виждано вече почти година. Но нещата са дълги за обяснение.
Поне като не ги виждаме да знаем нещо за тях, как се справят в училище.
Хората в училището със сигурност са предупредени да отказват всякаква информация.
За това попитах как е по закон, а не какво е наредила майката на служителите в училището.
Не са отнети родителски права, плаща се издръжка. И друго се плаща, не само издръжка.
Ако пиша имейл или се обадя на училището, те вече са предупредени и ще откажат автоматично всякакъв достъп, без изобщо да са наясно какъв е произхода на проблема.
За това попитах тук.

# 10 353
  • Пловдив
Ама от у-щето надали имат законово право да откажат...то едно е майката да ги моли, друго е бащата ако иде с документ някакъв...така си мисля поне. Да опита и да звъни.

# 10 354
  • ту тук, ту там
А родителите ако са със споделени родителски права, нямат ли равни права всъщност? Как така майката ще казва каква информация да се дава на другия родител без съдебно решение? 🤔

# 10 355
Таткото и роднините за полиция и съд не са ли чували? Ако има съдебно решение какво се мотаят, а не накарат майката да го изпълнява?

# 10 356
  • sofia
Ако майката не спазва графика на виждане, определен от съда, обърнете се към адвокат и вижте какъв е редът майката да спазва съдебните разпореждания.
Със съдебното решение за родителските права отивате в училището и искате да ви осигурят достъп до електронния дневник.

# 10 357
Здравейте! Имам един въпрос свързан с плащането на официалните празници за Септември 2020г. - изплащат се за 06.09, 07.09 и за 22.09?

# 10 358
  • Варна
Чака се решението от делото не бракоразводно друго просто попитах, защотото в старото училище ми бяха казали че майката трябвало да бъде информирана за да позволят достъп до ел. дневник. Относно полицията, викани са, те са безсилни.

# 10 359
Простете лаишкия въпрос, аз деца нямам и не съм развеждана, но ако няма решение на съда, то двамата май не са все още разведени, или са?
Да кажат спецове, но моята логика е, че ако няма ограничителна заповед, решение или подобно, то майката с такива забрани намесва институции в собствените си циркове. Което, разбира се, може да бъде използвано срещу нея. Отделно институциите ще са за сезиране, не им е работа да заемат страна в такъв случай.

# 10 360
Попитайте адвоката си.

Права имат и двамата. Това че на единият е предоставено ежедневното им упражняване, не лишава или ограничава правата на другия родител.

Не прочетох някой да ви е отказал нещо. Телефон на класната вземете и се обаждайте да питате. От школо какво толкова ще научите...не знам.

# 10 361
  • София-Младост
Всичко е донякъде въпрос на добра воля. Ако майката е предупредила в настоящото у-ще за бащата, едва ли щеше да се стигне до тук. Друг е въпроса, че за да сепремести дете има документална част, не става от ден за ден.
Иначе докато не излезе съдебно решение, реално все още няма развод и уточнени родителски права.

# 10 362
  • Сф
Здравейте! Имам един въпрос свързан с плащането на официалните празници за Септември 2020г. - изплащат се за 06.09, 07.09 и за 22.09?

На 6/9 в събота работила ли си? Ако не- не ти се плаща.
За 7/9 е неработен ден, но не е празник- т.е. не се плаща двойно, а само ти се полага допълнителен почивен ден.

22/9 е неработен празник- заплаща се двойно + ти се полага допълнителен почивен ден

# 10 363
  • Варна
Простете лаишкия въпрос, аз деца нямам и не съм развеждана, но ако няма решение на съда, то двамата май не са все още разведени, или са?
Да кажат спецове, но моята логика е, че ако няма ограничителна заповед, решение или подобно, то майката с такива забрани намесва институции в собствените си циркове. Което, разбира се, може да бъде използвано срещу нея. Отделно институциите ще са за сезиране, не им е работа да заемат страна в такъв случай.
Има развод. Делото е за друго, свързано е с недаване на децата.

# 10 364

На 6/9 в събота работила ли си? Ако не- не ти се плаща.
За 7/9 е неработен ден, но не е празник- т.е. не се плаща двойно, а само ти се полага допълнителен почивен ден.

22/9 е неработен празник- заплаща се двойно + ти се полага допълнителен почивен ден

Работила съм на 6.09 /неделя/, 07.09 / понеделник/ и на 22.09/ вторник/ и съм по график - два на два.

Общи условия

Активация на акаунт