?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 537 430
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 10 365
Аз не виждам как може да ви бъде даден съвет. Адекватен. Като не разполагаме с всички факти. Адвокатът ви разполага с тях, знае историята и детайлите...той ще ви консултира най-добре.

Не си губете времето тук. Обърнете се към адвоката си.

Общи и принципни отговори не ви помагат защото всеки случай е различен. А конкретен отговор аз поне няма как да дам без да съм прегледала поне документите.

# 10 366
Здравейте! Имам един въпрос свързан с плащането на официалните празници за Септември 2020г. - изплащат се за 06.09, 07.09 и за 22.09?

На 6/9 в събота работила ли си? Ако не- не ти се плаща.
За 7/9 е неработен ден, но не е празник- т.е. не се плаща двойно, а само ти се полага допълнителен почивен ден.

22/9 е неработен празник- заплаща се двойно + ти се полага допълнителен почивен ден

Работила съм на 6.09 /неделя/, 07.09 / понеделник/ и на 22.09/ вторник/ и съм по график - два на два.

Мисля, че от тази година има по-високо заплащане за такива дни. Денят "компенсация" 7-ми също се заплаща с по-висока ставка, но не толкова, колкото самите официални. Моля някой по-запознат да се включи, не знам подробности.
Може би в този случай ще бъде заплатен 6-ти с високата ставка, а 7-ми като нормален...
Редактирам: Намерих това: http://www.gli.government.bg/page.php?c=13&d=4705. Има значение какъв е типът работа за това заплащане.

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 12:33 от Contempladora

# 10 367
  • Варна
Аз не виждам как може да ви бъде даден съвет. Адекватен. Като не разполагаме с всички факти. Адвокатът ви разполага с тях, знае историята и детайлите...той ще ви консултира най-добре.

Не си губете времето тук. Обърнете се към адвоката си.

Общи и принципни отговори не ви помагат защото всеки случай е различен. А конкретен отговор аз поне няма как да дам без да съм прегледала поне документите.
.
Аз не съм искала въпросът ми да бъде разрешаван тук, всъщност с това намерение подходих тук да, но само въпросът който зададох и никакъв друг, чак толкова наивна не съм съдебни спорове да разрешавам тук.
Не знам за какво преглеждане на документи става въпрос. Нищо повече от един общ и принципен въпрос за дадох.При развод без отнети род. права може ли баща да има достъп до ел. дневник. Тоест ако има тук друг такъв случай да се сподели, за което не са нужни факти и документи.

# 10 368
Напротив. Има много детайли, които имат значение, макар на вас да ви изглеждат незначителни и маловажни. Ако беше толкова просто, адвокатите нямаше да учат по 5 години.

Говорите за висящо дело досежно упражняването точно на родителските права. Не знаем има ли някакво определение на съда, което да въвежда ограничение до решаване на делото с влязъл в сила съдебен акт.  Не знаем основанията да се води такова дело - дали не се касае за проблемно поведение на единия родител, и т.н. - това са все неща, които колкото и да не ви се иска, имат пряка връзка с отговора на зададения от вас въпрос.

И да има друг с подобен случай, това на вас как точно ви помага. Какви ще бъдат вашите действия след това?

Да, не виждам пречка да има достъп до ел.дневник бащата. Но това принципно и дали вие попадате точно в тази хипотеза, няма как да знаем.

# 10 369
  • Варна
..............................................
Да, не виждам пречка да има достъп до ел.дневник бащата. Но това принципно и дали вие попадате точно в тази хипотеза, няма как да знаем.
Явно трябва да се стресна от някаква свръх компетентност, ами не ми е стреснато..
Освен това в цитата останалото не касае питането ми.
Никакво дело за родителски права не се води, нито съм казвала че се води такова, това е отдавна изяснено в бракоразводното.

# 10 370
При изгаряне, колко време отнема да мине? Мехури се появиха повече от 48 часа след изгарянето. Чудя се колко време ще отнеме да се оправят. 5 дни, седмица? За цялостно възстановяване ясно, че ще е бавно, но поне гадните мехури?!

# 10 371
  • Сф
Wonderwoman, в такъв случай зависи и на какъв договор си- на нормиран работен ден или на сумарно време. Не съм чак толкова запозната, ако искаш попитай в темата за счетоводителите или за СВ-тата

# 10 372
Явно трябва да се стресна от някаква свръх компетентност, ами не ми е стреснато..
Никакво дело за родителски права не се води, нито съм казвала че се води такова, това е отдавна изяснено в бракоразводното.

На човек, който решава въпрос свързан с детето му, във форум, вместо с адвокат, няма какво да отговоря.

Напротив, въпросът ви  е елементарен и няма нужда от свръхкомпетентност, за да му се отговори.

# 10 373
  • Варна

На човек, който решава въпрос свързан с детето му, във форум, вместо с адвокат, няма какво да отговоря.

Напротив, въпросът ви  е елементарен и няма нужда от свръхкомпетентност, за да му се отговори.

По тази логика почти всички хора тук са глупаци. Вместо да си разрешават примерно здравословните  проблеми в болницата...... задават тук някакви въпроси и се опитват да си решат проблема във форум.

Явно става въпрос за човек с тежка форма на заядливост и патологична фантазия, да се правят коментари върху измислени неща от коментиращия. Никакъв въпрос с детето ми не разрешавам във форум вместо с адвокат.

# 10 374
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
опитвам се да измисля за какво би могла да послужи тази информация.
за помощ на детето не е - вие пишете, че нямате достъп до него и няма как да му помогнете в учебния процес.
за доказателство в съда, че тя е лоша майка и детето няма 6 по всичко ли?

# 10 375
И за счетоводни въпроси, и за правни, може да се даде много общ отговор. Както каза Тета, много детайли има, които са важни.
За дневника, според мен трябва да има право всеки родител, ако ще в затвора да е.
За какво ще послужи информацията, не знам.

# 10 376
Здравейте!
В кои физически магазини се предлагат детски обувки Kappa? За София питам.

Благодаря предварително!

# 10 377
  • Варна
И за счетоводни въпроси, и за правни, може да се даде много общ отговор. Както каза Тета, много детайли има, които са важни.
За дневника, според мен трябва да има право всеки родител, ако ще в затвора да е.
За какво ще послужи информацията, не знам.
Този въпрос да не се коментира повече от заядливи хора, защото в сериозно противоречие се е навлязло.
Хем имало много детайли които били важни както била казала Тета,....... хем работата толкова проста, че ако ще и в затвора да бил бащата демек свързан с престъпления имал право до достъп до дневника.
Та това комично противоречие чак харесано от трима души.

# 10 378
Става ясно защо майката не разрешава достъп на бащата до детете и училището му.

# 10 379
  • sofia
Става ясно защо майката не разрешава достъп на бащата до детете и училището му.
Потребител danny_em в последните няколко поста говори за себе си в женски род?
При първоначалните постове, реших, че бащата пише. Явно съм се заблудила.
Та май е ясно, защо бащата няма достъп до детето Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт