?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 537 437
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 10 395
  • София
11-годишният ми син има желание да ходи на кино с приятелчета, за сефте им е на всички без родители. Възникна въпросът - трябва ли и при какви обстоятелства да има възрастен човек с тях в самата зала?
Не трябва.
Моят син 3 пъти до сега е бил сам на кино. Първият път беше малък, станало му страшно и излезе от салона.
Купувам билет, настанявам и обяснявам ние къде ще сме. Има телефон в себе си.
В събота бяхме на кино. Разминаха ни се прожекциите. Служителката, която продаваше билети каза, че може да остане при нея след като му свърши филма.

# 10 396
  • 1st floor
Имам билети за концерт, който трябваше да се състои април, но го отложиха за ноември. Като гледам как вървят нещата, сигурно пак ще го отложат. Имам ли право да върна билетите?

# 10 397
  • софия
Имам билети за концерт, който трябваше да се състои април, но го отложиха за ноември. Като гледам как вървят нещата, сигурно пак ще го отложат. Имам ли право да върна билетите?
Зависи какви условия ще дадат организаторите.
И ние имаме такива билети. Надявам се сега да се състои концерта. Имаме и билети за концерт, който се отложи за 2021 г.

# 10 398
Здравейте, трябва ли да падне батерията до 0% преди първото зареждане на нов смартфон?

# 10 399
И аз имам два такива билета. Единият, който трябваше да проведе през април '20 беше отложен за февруари '21, а другият който трябваше да се проведе сега през октомври го отложиха направо за следващият октомври. Честно казано аз не си искам парите, искам концертите.

# 10 400
  • у дома...
Ние сме разведени. И двамата имаме регистрации и сайта не ни е питал другия дава ли, не дава ли.
Благодаря за отговора. Исках да видя как е при други родители в други училища. За съжаление сайта се управлява от човек а не автоматично, който човек е предупреден да не дава достъп, което разбира се е нарушение на институцията училище.
Явно ще трябва по сериозна намеса от просто регистрация.......
Сайта е платформа, която се ползва от стотици училища и се управлява от фирма. Заявката за достъп до определен ученик се одобрява от външно лице. Училището вкарва данни за учениците, родителите правят заявка за достъп на база три имена, рожденна дата, училище и клас. Поне така е в Школо. Как мислите, че някой може да следи в потока от примерно 700 - 800 човека конкретна заявка и да я откаже?

# 10 401
Здравейте, трябва ли да падне батерията до 0% преди първото зареждане на нов смартфон?

Не.

# 10 402
  • Пловдив

Не.
до 20%  е достатъчно.

# 10 403
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
... Сайта е платформа, която се ползва от стотици училища и се управлява от фирма. Заявката за достъп до определен ученик се одобрява от външно лице. ...
Болднатото не е вярно. Всяко училище има администратор за Школо от училищния персонал - обикновено някой информатик. Активация имат административно право да правят и класните ръководители. Появява се, когато си влязал в сайта с профил на учител-класен. Нали не смятате, че администрацията на Школо трябва да направи 100000+ активации за хиляди родители от стотици училища в БГ? Това се прави от конкретното училище, за родителите на конкретните ученици в самото училище. Щом отхвърлят заявката от училището - там трябва да се намери и решението. Отива се в училището. Носят се доказателства - документи, че няма развод, бащата не е с отнети родителски права и се изисква да се одобри регистрацията. Ако това не проработи - казва се, но и после действително се прави, че ще се заведе гражданско дело към училището за отказан достъп до информация за детето без да са взети предвид обстоятелставата. Обикновенно не се стига до завеждане на дело ...

# 10 404
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
с едно допълнение - всичко да е писмено.
само така има доказателства за заявлениятя, основанията и отказа.
иначе става "аз казах", "те казаха"...

# 10 405
Ако модератор прецени моля да ме изтрие. Има ли някой, който би дарил кръв, за София става въпрос?

# 10 406
  • Mediterraneo
Съни, ако имаш ФБ, пусни апела там, винаги се отзовават хора. Задължително ли е да се дари в София? Обикновено е достатъчно да се посочат имената на човека, за когото даряваш.

# 10 407
Нямам идея всъщност, благодаря за идеята.

# 10 408
sunny112233
Има приложение на БОДК. Свали си го и напиши там призив за нужда от кръводарител.

# 10 409
Имате ли проблем с пощата на dir.bg

Общи условия

Активация на акаунт