?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 537 036
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 10 590
  • софия
Мисля, че е свързано с ИП. Трябва да се осигури поток на пациентите или нещо подобно.
Заповед на здравния министър.

# 10 591
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и нашата има такова съобщение на вратата - вторник и четвъртък само деца и само със записан час.
май е в заповедта https://www.24chasa.bg/novini/article/8479450

# 10 592
Купих си микрофибърна кърпа... Изпрах я на ръка...
Защо я пра на ръка?
Аз мисля, че за едно две изпирания ще спре да пуска власинки.
Защото беше пуснала власинки още суха в торбата, в която я носих, и се зачудих дали няма да се отразят зле на филтъра на пералнята. Едно-две пранета в пералня ли имаш предвид? Или няма значение?

# 10 593
  • София
И аз ако съм болна във вторник бр мога да ида за болничен?WTF  и простотия.

# 10 594
  • под тепетата
Само че, ако няма много деца за имунизация или профилактичен, може
https://nmd.bg/vtornik-i-tchetvartak-ostavat-preporatchitelni-za … chni-imunizatsii/
На мен също ми е трудно с рецептите, защото ЛЛ е на смени, аз също и като махна вторник и четвъртък, остава един ден в седмицата, в който мога да я посетя, ако не изникне някаква спешна служебна работа.

# 10 595
  • софия
И аз ако съм болна във вторник бр мога да ида за болничен?WTF  и простотия.
Не болничният е проблем. Ти ще се обадиш и лекарят ще го предвиди, ще го вземеш след това. По-скоро не знам как се процедира, ако във вторник или четвъртък имаш нужда лекарят да те прегледа по спешност.

# 10 596
Какъв е реда при писмено обръщение до няколко човека, в случая приятелско семейство.
1. Баща, майка, най-голямото дете, по-малкото, следващото, най-малкото дете.
Или 2: майка, баща, децата във възходяща линия
Или 3: децата във възходяща, майка, баща.

А при подписване на поздравителна картичка?
Майката, бащата, децата, първо момичето, след това момчето.... независимо от възрастта им, ако са от един пол, първо голямото, след това малкото.

# 10 597
  • София
Нямам Пик, а не ми се разправя за един болничен. Благодаря. Simple Smile

А преведено ли ти е изобщо нещо?

В банковото извлечение / онлайн банкирането виж каква сума е преведена  от НОИ и си ги сметни за колко дена е това..лесно е.

Видях сумата, около стотина лева е, но аз съм на четири часа така, че изобщо не знам колко трябва да са Simple Smile

Десислава, благодаря ти!

# 10 598
  • UK
Купих си микрофибърна кърпа... Изпрах я на ръка...
Защо я пра на ръка?
Аз мисля, че за едно две изпирания ще спре да пуска власинки.
Защото беше пуснала власинки още суха в торбата, в която я носих, и се зачудих дали няма да се отразят зле на филтъра на пералнята. Едно-две пранета в пералня ли имаш предвид? Или няма значение?
Никакво значение няма според мен, а, всичко пера в пералнята. Ако се притесняваш после може да изчистиш филтъра.
Моя приятелка има няколко такива кърпи, не е споменавала за власинки.

# 10 599
  • пустинята Гоби
Във вторник и четвъртък, когато ЛЛ не приема се ходи в кабинета, който замества лекаря в неработно време. Всички лекари би следвало да имат някой, който да приема пациентите им в не работното им време. Там издават и болнични листове.

# 10 600
Аз имам същата кърпа за коса и смело си я пера в пералнята. Не ми пуска власинки, след като е изпрана .

# 10 601
  • София
Имам проблем с Вайбър.Инсталирах,но не ми праща код.Нито на SMS,нито на позвъняване.Айфон.Рестартирах,деинсталирах,пак инсталирах и нищо.На мейла получих след 12 часа да опитам пак.Пак нищо.Идеи?

# 10 602
Какъв код праща Вайбър?

# 10 603
Тук пише, че след три неуспешни опита за активиране, се чака 24 часа за нов опит: https://help.viber.com/en/article/how-to-resolve-activation-issues. Вече е 12 часа ли? Има и информация да се превключи между WiFi и мобилни данни, за да е сигурно, че ще може да се получи код (явно има проблеми понякога с някое от двете). Друго нищо не ми хрумва, наистина е странно. Въпрос към съпорта им?

# 10 604
  • софия
Във вторник и четвъртък, когато ЛЛ не приема се ходи в кабинета, който замества лекаря в неработно време. Всички лекари би следвало да имат някой, който да приема пациентите им в не работното им време. Там издават и болнични листове.
Нищо подобно. При лекар/медицински център, с който ЛЛ има договор, се ходи, когато личният лекар отсъства, а не в дните, когато приема определен контингент пациенти. Тогава му се обаждаш и уточнявате кога да отидеш за преглед и болничен. При него. ЛЛ е на работа и няма работно време. Това не е плод-зеленчук. При нас няма краставици, но при Кирето до нас са заредили, мини и си вземи от там. Или отиваш във времето, в което приема, когато е на работа, или отиваш и си плащаш извънреден преглед при специалист, или отиваш в спешно отделение, когато случаят е спешен. В случай, че състоянието ти е сериозно и се нуждаеш от преглед в ден, който е за преглед и имунизации на деца, и е в рамките на работното време на ЛЛ, той те приема. Издаването на болничен, изписване на лекарства по ЗК не е подобен случай.

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 05:34 от zvаnchе

Общи условия

Активация на акаунт