?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 538 446
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 10 770
  • При елфите ...
Много ви благодаря за разясненията... Хубав ден желая... Simple Smile

# 10 771
Какво е спрей за готвене? Купих гофретник 3 в 1 и пише да напръскам. Не е ли същото да намазня плочите?

# 10 772
В случая - мазнина в спрей. По-икономично и по-равномерно се разпределя. Ако нямаш, аз бих намазнила леко със сладкарска четка или нещо подобно.

# 10 773
В случая - мазнина в спрей. По-икономично и по-равномерно се разпределя. Ако нямаш, аз бих намазнила леко със сладкарска четка или нещо подобно.
Благодаря.

# 10 774
Как може да се провери към кой фонд е нечие допълнително пенсионно осигуряване? Близък е безработен през последните 4 години; преди това работеше на трудови договори с малки прекъсвания, но никога не е получавал писмо от фонд.

# 10 775
В Аванти продават ли пластмасови чашки?

# 10 776
  • София
Моля някоя творческа личност да съчини стихче от поне един куплет,че имаме за домашно,но не ми ражда нищо главата.Темата няма значение,което още повече ме затруднява...

# 10 777
Как може да се провери към кой фонд е нечие допълнително пенсионно осигуряване? Близък е безработен през последните 4 години; преди това работеше на трудови договори с малки прекъсвания, но никога не е получавал писмо от фонд.
С ПИК от НАП може да се направи персонална проверка.

# 10 778
Моля някоя творческа личност да съчини стихче от поне един куплет,че имаме за домашно,но не ми ражда нищо главата.Темата няма значение,което още повече ме затруднява...
Какво е това домашно без тема?!
Създаде ми хиляди проблеми!
Седя и си блъскам главицата клета
и вече ме хваща здраво съклЕта!

# 10 779
  • Велико Търново
crow, както Camille Clo е написала - с ПИК на НАП.
Влиза се в Електронни услуги на НАП, попълват се ЕГН и ПИК -> след натискане на бутон "Продължи" се отваря меню -> кликва се на подменю "Предоставяне на данъчна и осигурителна информация и информация от данъчно-осигурителната сметка" -> избира се опцията "Справка за данни по ДЗПО" -> в отворилия се прозорец се задава период, за който да се провери -> "Направи справка" и готово.

# 10 780
Благодаря, щом така или иначе ще трябва да ходи на място за ПИК-а, предполагам и на гише ще може да му кажат.

# 10 781
  • Велико Търново
Дали при диагноза "Захарен диабет тип 2 с невропатия на крайниците" има някакви преференции при определяне на обезщетението за временна нетрудоспособност (болничен)?

# 10 782
Не, болничните се изчисляват еднакво, независимо от диагнозата. Единствено майчинство и трудова злополука са с друг процент, какъвто не е случая

# 10 783
  • Велико Търново
От три дни се ровя да намеря нещо по въпроса, но не открих, затова рекох да попитам. Защото ме озадачава каква може да е причината, поради която среднодневното обезщетение за мес. септември 2020 г. да е с 2 лв повече от това за мес. април 2019 г., при положение че осигурителният доход е намалял и то доста. Отделно че от април 2019 до септември 2020 има и 5 месеца на борсата. При двата случая диагнозите са различни. И понеже при горната диагноза (ЗДТ2 с невропатия на крайниците) не се заплаща болничният престой, си помислих да не би и при изчисляването на обезщетението да има разлика.

# 10 784
Питах ви преди време за презервативи Спортекс, а днес научих отговора от аптекар. Споделям, ако някой се интересува: вече не ги внасят в България. ☹️😠

Общи условия

Активация на акаунт