?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 536 790
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 11 040
  • София
Май не се чете какво пиша. Знам, че аз ги плащам, наясно съм, че са и прекъснати. Исках да ги платя наведнъж като започна работа. Забавих се малко, защото от 2 месеца вече работя. Знам, че работодателят плаща тези 2 месеца. Питам дали мога да си взема направление преди да съм платила "дупката" от 4-те безработни месеца или не?
По-скоро ти не четеше с разбиране. Едно и също всички написахме. Нямаш право на направление, то иначе много хора, които с години не са се осигурявали, при нужда ще се пишат фиктивно на работа. Не визирам теб, а само казвам, че би било вратичка за други хора да измамят системата.
За да ти възстановят правата трябва да имаш под 3 месеца неплатени, така че ако си с 4 и платиш - 2, ще имаш право вече на направление.

# 11 041
"Взимането на направление" става след преглед при общопрактикуващ лекар, колко по-ясно трябва да се напише? С прекъснати права, е безсмислено да минаваш през него, отиваш направо при специалист и плащаш.
Имайте предвид обаче, че при подадена декларация 7 и платени липсващите месеци, може да не ви се отрази веднага в системата актуалния здравноосигурителен статус. Може да се наложи да отидете до НАП за удостоверение към дата..., ако искате да минете веднага преглед.

Последна редакция: сб, 24 окт 2020, 07:07 от Camille Clo ♥

# 11 042
Дева, за ДСК ли говориш?

Не. За TBI.

# 11 043
  • софия
Тези гъби какви са?

# 11 044
  • Сф
Maсловки.Но ако не познаваш гъбите, по- добре не бери.

# 11 045
Търся закачалки като тази на снимката (въртяща се). Виждали ли сте в левчета/дом. потреби или в Метро от този тип? Иска ми се да видя на живо, преди да купя. Мнения за това дали са удобни също биха ми помогнали. Благодаря!

# 11 046
Не бих ползвала такава. Струва ми се голяма глупост и компромис. Ще мачка и дрехите. Да не говорим и колко грозно и набъчкано стои.

# 11 047
И аз не бих.

# 11 048
Една приятелка преди 2 месеца май, е преподписала нов договор с Теленор,но сега не е доволна.Не може да го премени преди изтичане, освен с по-висока месечна такса.Тя не желае.Има ли вариант да може по някакъв начин да го промени с по-ниска такса?Според мен не,но ... знам ли и аз,те в офисите само лъжат.Сега иска да си остави номера и да мине към друг оператор,но какво ще се случи с този и договор се питам аз.Някой запознат ли е с подобни драми?

# 11 049
Много мразя така да са ми натрупани закачалките всичко в едно. Не е удобно и практично.

# 11 050
  • Буркина Фасо
има договор - чете го.
ще плаща на 2 оператора като премине към друг.

# 11 051
Една приятелка преди 2 месеца май, е преподписала нов договор с Теленор,но сега не е доволна.Не може да го премени преди изтичане, освен с по-висока месечна такса.Тя не желае.Има ли вариант да може по някакъв начин да го промени с по-ниска такса?Според мен не,но ... знам ли и аз,те в офисите само лъжат.Сега иска да си остави номера и да мине към друг оператор,но какво ще се случи с този и договор се питам аз.Някой запознат ли е с подобни драми?
Може да го прекрати, но трябва да плати 3 или 4 месечни такси. Да попита служителите, но и линията, няма как всички да я излъжат, сега се следят тези неща.

# 11 052
Как стоят нещата ако отдавате апартамент под наем с посещенията там? Наясно съм, че трябва да уведомя наемателите, ако искам да отида. Доста ми е неудобно като цяло, защото знам, че не е редно да ходя. Но... си купихме апартамента и съответно веднага го дадохме под наем,защото ще живеем там на по-късен етап, живот и здраве.
Хората са чужденци и бързаха да се настанят. И веднага след сделката се нанесоха. Реално съм си видяла жилището само два пъти на огледа.
 Ако искам да отида да проверя нещо?
Наясно бях, че е така, не ми е собено зор непременно да отида, но се чудех принципно какъв е реда.
В договора пишеше, че трябва просто да уведомя.
Не съм наясно, за първи път ми се случва. Дайте идеи как да се действа.
Не ми се иска и да ги притеснявам, макар че тях ги няма през деня там по цял ден.
Чудя се как да процедирам, защото искам поне да направя някои снимки и да видя някои неща.

# 11 053
има договор - чете го.
ще плаща на 2 оператора като премине към друг.

Хахха,да и кажа да отиде и трети да подпише освен,да и станат 3-ри за щастие,освен GrinningJoy

# 11 054
Мис Каролин Бингли, звънни им и ми кажи, че искаш еди кога си да отидеш до апартамента, дали ще им е удобно. Нищо странно няма, ти си собственик все пак, но го направи поне няколко дни по-рано.

Общи условия

Активация на акаунт