?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 543 088
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 11 250
  • Точно където трябва
Къде мога да прочета наредба / или каквото е/ за преустановяване на дейността на школи и подобни, в които се събират деца от различни класове/ групи?

# 11 251
Къде мога да прочета наредба / или каквото е/ за преустановяване на дейността на школи и подобни, в които се събират деца от различни класове/ групи?

Заповед на министъра на здравеоп. Виж в сайта на МЗ...при заповедите.

# 11 252
  • София-Младост
Въпрос за готварска печка.
Скрит текст:
Баба и дядо са си купили нова, 'модерна' по думите на баба и не й разбират Grinning
Не може да пусне фурната, аз се опитах по телефона, гледах онлайн в упътването за ползване, но не успях да помогна... Трябва да съм там, но не мога и баба се изнерви и нищо не свършихме.
Качвам модела на печката, ако някой има такава, мoля да помогне, как си пускате фурната?
Скрит текст:

Не се ли пуска от копчето в ляво?
Двете врътки се ползват по принцип.
Проверете да не е включена защитата за деца. Чета упътването и само това ще е нещото пречещо да си пуснат фурната.

elliee
https://www.mh.government.bg/bg/normativni-aktove/zapovedi-pravi … itsi-instruktsii/

# 11 253
Точно, намерих едната врътка, че е за различни програми, другата /която не се вижда на снимката/ е за градуси, нагласихме ги и не загрява и не загрява.... Тая защита от деца как пък се маха, не знам... Четох нещо за някакъв таймер, възможно ли е ако не се нагласи да не може да тръгне...
Направо не ме оставя на мира, как може да имаш фурна и да не можеш да я ползваш 😁

# 11 254
А къде да сигнализирам, че тази заповед не се спазва?

# 11 255
  • у дома...
А къде да сигнализирам, че тази заповед не се спазва?
РЗИ, 112 и местния оперативен щаб.

# 11 256
Има печки, които не тръгват ако не пуснеш таймера, да опитат и с него.

# 11 257
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ако таймерът е на нула няма да тръгне. Wink
най-добре на ръчен режим (има нарисувана ръчичка).
Simple Smile не намирам детски контрол в инструкцията https://www.manualslib.com/manual/1595928/Gorenje-Fk6a-Series.html?page=3#manual

# 11 258
  • Точно където трябва
Детето ходи на народни танци. Не били отменени. Ходят деца от градина, училища- сбирщайн. Не видях логика на Смарти да не може да се ходи, а на това да може, ама...

# 11 259
  • Велико Търново
Кой е гласувал?
И кой /ти/ удължава срока на документите ти?
Документи, чиято валидност изтича до 31.01.2021 год., остават валидни за период още 6 месеца. Според Закона за извънредното положение досега това важеше само за документи с изтичащ срок до 31.10.2020.
Беше само проект, но явно вече са го приели - като изменение на закона.

Маргарита Н., може да е имало злонамерено влизане през пощата ти. Изтърпи няколко дни и вероятно ще те пусне. Само че като влезеш отново, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО си смени паролата.

За печката - да, таймерът трябва да е на ръчен режим, както е написала st. Dobri.

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 16:52 от DamaPika

# 11 260
Не е прието още. Аз проверих още следобед като се писа. Няма го в закона все още.
Явно пак само новини...😉

# 11 261
  • sofia
Е, много е трудно да минеш през районното и да си подадеш заявлението!
Юни сменихме нашите с мъжа ми. За около два часа свършихме работа. Сутринта, към 9,30, отидох с дребния да подадем за първа лична карта - нямаше никой, а се бях настроила да чакаме. След нас дойдоха още 2-3 -ма.

# 11 262
Е, много е трудно да минеш през районното и да си подадеш заявлението!
Юни сменихме нашите с мъжа ми. За около два часа свършихме работа. Сутринта, към 9,30, отидох с дребния да подадем за първа лична карта - нямаше никой, а се бях настроила да чакаме. След нас дойдоха още 2-3 -ма.

Майка ми ходи преди 2 седмици да си връща изтеклия международен паспорт. Чакала е 25 минути, било е пълно със съграждани, от цветните.
Това не в София между другото.

# 11 263
  • Велико Търново
teta75, ако изменението е прието днес, няма как да бъде обнародвано в днешния брой на ДВ. Вероятно това ще стане във вторник и едва тогава ще може да се види в закона, и то ако някой направи мигновена промяна.

vesi1, всеки гледа от собствената си камбанария. Ако трябва да се ходи в друго населено място, например, може и да не е толкова лесно, колкото смяташ. Не на всеки районното му е под носа. Да не говорим, че трябва и дистанция да се спазва. А всъщност тези текстове в закона са с точно такава презумпция - да се ограничава струпването на хора, да се ограничава придвижването и т.н.
Лошото е, че като някой ден всичко отмине, хич няма да им е лесно на паспортните служби.

# 11 264
Къде могат да се купят/поръчат хубави френски макарони в по-голямо количество (минимум 150 бр.), освен "100 грама сладки" и "Двете фукли"? Пробвала съм и на Chezfefe и мн. др. по-бутикови, но те са за лично глезене и ми идват по-скъпички в случая. Не съм сигурна дали въобще е възможно хем да са вкусни, хем на по-нормална цена.. Simple Smile Но реших да питам. Излизат ми във ФБ и странички на разни домашни сладкарки, обаче никак не съм сигурна за този вариант, с конкретна препоръка, може и да се доверя.

Общи условия

Активация на акаунт